Aradul, ÎN PERICOL să rămână FĂRĂ CĂLDURĂ. Căprar: „Primarul Falcă să nu mai dea vina pe alţii”

Aradul, ÎN PERICOL să rămână FĂRĂ CĂLDURĂ. Căprar: „Primarul Falcă să nu mai dea vina pe alţii”

PSD a atras atenţia de mai multe ori asupra modului greşit în care administraţia Falcă a administrat cele două CET-uri arădene.

Lipsa investiţiilor, incapacitatea de a atrage fonduri europene suficiente pentru retehnologizare şi parazitarea conducerii CET-urilor cu politicieni neavizaţi sunt cauzele acumulării unor datorii uriaşe, care au condus la executarea silită a societăţilor.

Astfel, este pusă în pericol funcţionarea CET-urilor şi implicit asigurarea căldurii şi apei calde pentru această iarnă. Din această lună, vor fi poprite şi fondurile de salarii ale celor două CET-uri, iar cei peste 600 de angajaţi şi familiile lor vor fi în dificultate.

Anul trecut, Guvernul a alocat aproape 8 milioane de lei ajutor CET-urilor pentru a-şi asigura combustibilul. Banii nu au ajutat la redresarea CET-urilor, pentru că a persistat aceeaşi atitudine din partea autorităţilor locale, de neimplicare. Anul acesta, Guvernul ajută din nou administraţiile locale aflate în dificultate. Concret, a aprobat o Ordonanță de Urgență care creează condiţii pentru servicii publice mai bune pentru furnizarea agentului termic către populaţie.

?????????????

„Autorităţile locale pot solicita, în cursul anului 2015, contractarea de împrumuturi din venituri din privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei statului, în limita sumei de 700 milioane lei, în principal pentru finanțarea fără sincope a cheltuielilor necesare pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece. Contractarea unui împrumut nu este soluţia ideală, pentru că presupune anumite costuri, dar în situaţia actuală este un colac de salvare pentru CET-uri şi pentru arădeni. Astfel, autorităţile locale au timp suficient pentru a lua măsurile necesare eliminării pierderilor şi redresării financiare a celor două societăţi. Primarul Falcă să nu mai dea vina pe alţii, să se ocupe cât se poate de serios de această problemă care devine tot mai gravă de la o lună la alta. Aradul riscă să piardă 12,5 milioane de euro, parte de cofinanţare din fonduri europene, dacă nu va continua programul de investiţii conform PNI, votat de Consiliul Local Municipal încă din 2012. Practic, Guvernul oferă o soluţie de moment, în aşa fel încât populaţia să nu rămână fără căldură şi apă caldă, dar problemele de fond rămân şi administraţia locală trebuie să le rezolve. Primarul Falcă nu poate politiza acest subiect la nesfârşit, nu poate da vina încontinuu pe Guvern şi PSD, este momentul să îşi ia în serios atribuţiile”, a spus deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

 

  1. in sfarsit ati iesit cu ceva pertinent ca de critici aiurea ne-am saturat. sunt curioasa ce va spune aiuritul din fruntea orasului sau e plecat iar si nu mai vine

    Raspunde
  2. Asa d-le Caprar,treceti pe lucuri serioase.

    Raspunde
    • La lucruri serioase intra si cele doua pasaje de pe centura pe care PSD nu le finanteaza de mai bine de 3 ani ? iar din aceasta cauza se stationeaza pe centura cu orele 😉 Mi-ar placea sa-l vad pe Caprar iesind si cu asa ceva 🙂 N-ai s-o vezi! :)))

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.