Marin Lupaş: PSD refuză „ciorba administrativă” servită de primarul Falcă

Marin Lupaş: PSD refuză „ciorba administrativă” servită de primarul Falcă

PSD Arad consideră greşită intenţia primarului Falcă de a înghesui foarte multe obiective de investiţii, fără o legătură clară între ele şi fără ca opinia publică să înţeleagă ce se doreşte exact prin fiecare dintre proiectele enunţate.

Cu privire la aceasta, consilierul municipal Marin Lupaş a declarat: „Iniţial în comisii am aprobat proiectul pentru a nu împiedica în niciun fel candidatura Aradului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii. Totuşi, la o analiză mai atentă, considerăm că proiectul de hotărâre trebuie retras şi reformulat. Am observat că domnul Falcă ne serveşte o «ciorbă administrativă» în care a pus de toate, pentru a arăta că are o strategie pentru cultura Aradului. Noi credem că în spatele unor intenţii pozitive se vor strecura de fapt tot felul de ambiţii ascunse ale primarului Falcă şi tot felul de afaceri dubioase. De exemplu, nu ştim ce presupune reamenajarea falezei Mureşului, pentru care sunt prevăzute peste 12,6 milioane de euro. Dacă acest proiect presupune desfiinţarea Parcului Eminescu, aşa cum a dorit deja primarul, noi nu vom fi de acord. Nu ştim ce va face cu vechiul Parc al Copiilor. Reamintim că domnul Falcă a încercat să îl desfiinţeze şi pe acesta în 2013, dar aparent a renunţat la proiect la presiunea PSD şi a opiniei publice. Spun aparent pentru că de atunci nu a mai făcut investiţii în parc, aşteptând probabil ca arădenii să nu îl mai frecventeze pentru a avea un motiv să îl închidă. Avem nevoie să reamenajăm faleza Mureşului, în cei peste 11 ani de mandat ai primarul Falcă trebuia să o facă deja, dar este nevoie de un proiect transparent şi corect.”

Marin Lupaş a mai precizat: „Domnul Falcă ne propune cumpărarea unui şir de imobile de însemnătate culturală pentru Arad, pentru care avansează şi preţuri. De unde au apărut aceste preţuri? A derulat cineva procedurile legale pentru stabilirea preţului? În lipsa unor astfel de proceduri, sunt doar vorbe goale ale unui politician care vrea să dea impresia că lucrează pentru arădeni. Ar fi mai corect să discutăm despre fiecare clădire în parte, să ne asigurăm că avem bani pentru a o achiziţiona şi apoi pentru a o pune la dispoziţia arădenilor. Nu este corect să votăm acum această «ciorbă administrativă» care poate ascunde în viitor proiecte pentru care primarul Falcă ştie că nu poate obţine acordul arădenilor şi al consilierilor. Nu este corect să se ascundă în spatele candidaturii Aradului la titlul de Capitală Europeană a Culturii, pentru a-şi promova propriile ambiţii.”

„În realitate, Aradul nu are de ani buni o strategie culturală viabilă, care să valorifice potenţialul Aradului, pentru politicieni ca Gheorghe Falcă proiectele culturale sunt doar un prilej de a face afaceri. Credem că pentru a susţine candidatura Aradului la titlul de Capitală Culturală este suficientă o declaraţie de intenţie, nu este nevoi de planuri faraonice, care de altfel nu sunt credibile pentru nici o comisie de evaluare. În consecinţă propunem retragerea proiectului de hotărâre şi defalcarea în mai multe proiecte, bine fundamentate şi clare”, a spus consilierul municipal Marin Lupaş.

  1. cred ca iti este foarte dor de Moisescu,nu ?

    Raspunde
  2. Omul asta (de la PSD) tot zice de furaciunile pe care le pregateste Falca aradenilor, dar nici macar 1 procuror nu citeste presa???

    Raspunde
  3. in orasul asta nimeni nu indrazneste sa se pise contra vantului , politia nu vede parcarea din fata primariei , ziaristii sant abonati la chermezele faraonului , iar procurorii au tatucul lor care le spune ce au si ce nu au voie sa faca .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.