PSD şi ALDE se bat pentru şefia Camerei de Conturi a Aradului

PSD şi ALDE se bat pentru şefia Camerei de Conturi a Aradului

Relaţiile dintre ALDE şi PSD nu sunt dintre cele mai fericite la Arad, printre merele discordiei numărându-se şefia Camerei de Conturi.

Potrivit informaţiilor noastre, liderii celor două filiale se luptă să-şi impună, fiecare, omul în fruntea Camerei de Conturi a judeţului Arad.

Conform unor surse politice, deputatul Eusebiu Pistru ar fi obţinut, în acest sens, sprijinul conducerii centrale a ALDE. Dacă informaţiile noastre sunt corecte, atunci conducerea ALDE i-ar fi dat asigurări lui Eusebiu Pistru că şefia Camerei de Conturi a judeţului Arad va fi în sfera de influenţă a liberal-democraţilor.

De cealaltă parte, filiala arădeană a PSD, care are la Bucureşti trei deputaţi şi un senator (care este şi ministru), încearcă, de asemenea, să obţină şefia Camerei de Conturi a judeţului.

De ce este importantă şefia Camerei de Conturi? Simplu: Pentru că este instituţia care îi ia (sau nu!) la întrebări pe primari în legătură cu modul în care cheltuie banii publici. Dar nu numai pe primari, ci şi pe alţi ordonatori de bani publici, instituţia putând fi folosită – la o adică – şi ca instrument de presiune împotriva adversarilor politici.

De remarcat, că şefia Camerei de Conturi nu reprezintă singurul diferend dintre ALDE şi PSD, la Arad. Democrat-liberalii ar fi cerut şi posturi de directori de instituţii deconcentrate, dar nu au primit.

  1. Sper ca nu or fi atat de slabi PSDisti incat sa..i faca lui Falca un asemenea cadou , prin intermediul Pistruiatului , normal !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.