PSD trimite tinerii în Parlament să reprezinte cetățenii în timp ce PNL îi trimite doar la miting-uri electorale, pe bani

PSD trimite tinerii în Parlament să reprezinte cetățenii în timp ce PNL îi trimite doar la miting-uri electorale, pe bani

PSD dă nouă lecție PNL scoțând la rampă candidații pentru parlamentare care fac parte din organizațiile județene de tineret ale partidului, a afirmat deputatul Dorel Căprar, într-o conferință de presă. „În timp ce liberalii își umplu listele cu politicieni cu state vechi dar lipsiți de realizări, PSD se reinventează și promovează oameni noi, tineri dinamici și pregătiți, care se regăsesc pe liste, la nivel național, în proporție de 84% la Camera Deputaţilor şi 85 % la Senat”, a spus Căprar.

Deputatul a arătat faptul că o delegație de 20 de tineri social democrați din județul Arad a participat la prezentarea propunerilor PSD pentru Senat și Camera Deputaților din rândul membrilor TSD – organizația de tineret a partidului. Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Parlamentului și a fost moderat de cel mai tânăr europarlamentar român, Victor Negrescu, coordonatorul PES Activists România, rețeaua de activiști români ai Partidului Socialiștilor Europeni. Cu același prilej a fost lansat Pactului pentru Tineri, un proiect amplu care conține măsuri pentru tineri inițiat de PES și susținut în Parlamentul European de Grupul S&D (eurodeputații socialiști și democrați). De altfel, la acest eveniment a fost prezent și președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Sergei Stanishev, care a vorbit despre „stânga” europeană și despre strategia acesteia pentru sprijinirea tinerilor din statele membre ale Uniunii Europene.

În aceeași ordine de idei, Liviu Dragnea, președintele PSD a prezentat în detaliu capitolul dedicat tinerilor din Programul de Guvernare propus de PSD pentru perioada 2017 – 2020.

Obiectivele de bază al acestui important capitol sunt stoparea exodului tinerilor și crearea unor șanse reale și obiective ca aceștia să fie integrați armonios în clasa de mijloc.Analiza pornește de la câteva statistici regratabile cum ar fi faptul că rata șomajului în rândul tineretului este foarte mare la ora actuală și că există un risc accentuat de sărăcie și excluziune socială, ca să nu mai vorbim despre discriminările pe criterii de vârstă.

Programul de guvernare al PSD vine cu soluții concrete, cum ar fi: Acordarea de alocații pentru finalizarea studiilor, burse profesionale sau atribuirea unui sprijin de 250 lei/lună pentru continuarea studiilor de către tinerii din familii sărace.

Nu lipsesc nici măsurile pentru stimularea antreprenoriatului în rândul tinerilor prin programe precum „România-Start-up Nation”, gândit ca un ajutor de stat pentru start-up-uri precum și extinderea programului Erasmus. Nu în ultimul rând, PSD vine cu măsuri concrete pentru dezvoltarea infrastructurii sportive naționale, alături de selecția și susținerea celor mai buni sportivi prin lansarea programului național „România în mișcare”, un motor de dezvoltare al sportului de masă.

Problemele actuale ale României, dar și soluții concrete pentru rezolvarea lor au mai fost expuse de către Gabriela Firea (primarul general al capitalei), europarlamentarul Cătălin Ivan, Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb sau Gabriel Petrea, președinte TSD, cel care deschide lista candidaților PSD din municipiul București pentru Camera Deputaților.

Delegația arădeană a fost condusă de consilierul județean Cristian Ioan Videscu, președinte PES Activists Arad, care candidează din partea PSD Arad pentru un mandat de deputat. Tinerii arădeni au mai fost însoțiți la acest eveniment de Florina Vasilescu, de asemenea candidată la Camera Deputaților pe lista PSD Arad și de Ingrid Iordache, președinta organizației județene TSD Arad. Alți doi tineri candidați ai PSD Arad pentru Camera Deputaților sunt Alexandru Tăședan, un tânăr fermier din Curtici, și Dan Pocrișer, primarul orașului Pâncota.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.