Răzvan Cadar (PNL): PSD critică nejustificat, Consiliul Judeţean găseşte soluţii!

Răzvan Cadar (PNL): PSD critică nejustificat, Consiliul Judeţean găseşte soluţii!

Răzvan Cadar consideră că în urma deciziilor Guvernului, care a îndatorat până la limită bugetele locale, inclusiv Bugetul Consiliului Judeţean, au rămas foarte puţini bani pentru investiţii. Judeţul Arad a ajuns să investească în sistemul sanitar, în drumuri, în asistenţă socială şi în celelalte domenii doar din excedentul bugetar al anului precedent. Fără acest excedent, cota investiţiilor ar fi fost zero. Pe marginea acestei situaţii, create de Guvernul PSD, tocmai un consilier judeţean PSD, Petre Pădureanu, s-a găsit să arate cu degetul înspre Consiliul Judeţean, să critice faptul că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă primeşte doar 40.000 de lei.

„Culmea, domnul consilier Pădureanu se dovedeşte nu doar răuvoitor, ci şi prost informat. Consiliul Judeţean va depune, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş şi cu Regiunea DKMT, un proiect care are ca scop tocmai finanţarea Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Proiectul va fi depus pe Programul Interreg V-A, Axa prioritară 5, «Îmbunătăţirea prevenirii riscurilor şi gestionării dezastrelor»”, a afirmat Răzvan Cadar, consilier judeţean PNL. Proiectul este în valoare de 3 milioane de euro, din care Aradului îi vor reveni 1,2 milioane. „Banii vor fi folosiţi exclusiv pentru dotarea cu echipamente a ISU Arad, cu care vom fi parteneri-asociaţi. Consiliul Judeţean va cofinanţa cu 2% proiectul şi va asigura punerea în avans a sumelor necesare implementării proiectului”, a completat Răzvan Cadar.

„Domnul Pădureanu a ieşit în spaţiul public printr-o serie de acuze, amestecând instituţii, oameni politici, sume şi obiective, folosind în comunicatul de presă al PSD cuvinte prea pompoase faţă de vocabularul său normal. Cred că domnul Pădureanu a pierdut excelentul prilej de a tăcea! În calitate de reprezentant al PSD, partid care îşi bate joc de arădeni ori de câte ori ajunge la guvernare, şi mai ales în calitate de consilier judeţean, domnul Pădureanu ar trebui să ştie că tocmai din cauza Guvernului nu ne permitem să investim, din Bugetul Consiliului Judeţean, atât cât ar trebui, nici în Sănătate, nici în drumuri, şi nici la ISU. De aceea, căutăm în permanenţă alte soluţii de finanţare, din fonduri europene sau din alte surse”, a mai declarat Răzvan Cadar, consilier judeţean PNL.

 „Acestea sunt datele problemei, iar domnul Pădureanu ar trebui să-şi mai tempereze elanul politic, să îşi cântărească declaraţiile şi să se documenteze înainte de a lansa acuzaţii lipsite de fond. Dacă nu înţelege administraţie, mai există şi o altă cale: să demisioneze din Consiliul Judeţean şi să lase locul altuia, mai bine pregătit”, a încheiat Răzvan Cadar.

Cuvinte cheie
  1. Hop si gâgă. Din funcția de șofer de senator a ajuns și târâtoarea asta să gândească….

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.