Reabilitarea drumului Arad – Pâncota – Buteni, prioritate pentru Consiliul Judeţean

Reabilitarea drumului Arad – Pâncota – Buteni, prioritate pentru Consiliul Judeţean

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest a aprobat traseele de drumuri judeţene propuse la nivel regional pentru a fi finanţate din POR 2014 – 2020 (Hotărârea nr. 7 /31.07.2015).

Consiliul Judeţean Arad a început demersurile de pregătire a proiectelor, astfel încât odată cu lansarea oficială a axei prioritare să poată fi depuse cererile de finanţare. Astfel, pentru sectoarele de drum propuse sunt finalizate DALI – documentaţia de avizare a lurărilor de intervenţie pt.drumuri existente, respectiv Studiu de Fezabilitate pentru drumurile noi, documentele cadastrale ale drumurilor (o cerinţă obligatorie nouă pentru obţinerea finanţării) şi studiile de trafic.

„Am reușit să facem modificări în ceea ce privește drumurile pe care Consiliul Județean Arad le va putea realiza în exercițiul financiar 2014-2020, drumuri care au fost aprobate în Consiliul de Dezvoltare Regională pe 31 iulie 2015. Am reușit să modificăm propunerea făcută inițial și am venit cu o altă propunere, care deservește mult mai mulți cetățeni ai județului Arad. Este vorba despre drumul Arad – Pâncota – Buteni, o axă care traversează județul și care va deservi câteva zeci de mii de cetățeni. Proiectul inițial prevedea construcția drumului Lipova – Șiștarovăț -Cuveșdia – limita cu județul Timiș, un drum care deservea câteva sute de persoane, dar care înghițea foarte mulți bani, pentru că acolo trebuia făcut totul de la zero. Acest drum a fost trecut de la priorități la rezerve și cred că acest nou proiect este unul mult mai bun și mai util pentru arădeni. În acest moment noi, Consiliul Județean Arad, avem toate documentațiile și așteptăm ca Ministerul Dezvoltării să dea drumul ghidurilor pentru ca toate aceste proiecte să poată fi depuse și să începem procedurile legale”, a declarat președintele interimar al Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea.

  1. se vede clar din poza cu care deget arata tolea. cam asta o sa fie din reparatia drumului! :))

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.