Reabilitarea termică a blocurilor din Arad, o BĂTAIE DE JOC pe bani europeni! „Cineva ar trebui să răspundă şi să plătească”

Reabilitarea termică a blocurilor din Arad, o BĂTAIE DE JOC pe bani europeni! „Cineva ar trebui să răspundă şi să plătească”

Conducerea Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative atrage atenţia că reabilitarea termică a blocurilor din Arad este una „catastrofală”.

„Programul de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe a început la Arad încă din 2006, într-un ritm extrem de lent – şi de atunci continuă tot aşa. La primul lot de 17 blocuri lucrările s-au terminat, însă recepţia nu s-a făcut, din cauză că guvernul a întârziat să facă plăţile care-i revin potrivit legii. O hotărâre a Consiliului Local Municipal Arad, nr. 63 din februarie 2009, a majorat cu 20 de lei preţul de livrare a gigacaloriei, cu motivaţia că aceşti bani se vor regăsi în reabilitarea, în acelaşi an, a 1.000 de blocuri. Banii s-au încasat, de reabilitat nu s-a reabilitat nici un bloc, iar la adresa noastră din august 2010, prin care ceream explicaţii cu privire la aceste sume încasate şi folosirea lor, n-am primit răspuns nici astăzi. Reabilitările se fac fie cu fonduri guvernamentale, fie cu fonduri europene. Dacă lucrările cu finanţare guvernamentală lasă mult de dorit la capitolul calitate, cele cu finanţare europeană sunt o adevărată bătaie de joc – şi cineva ar trebui să răspundă şi să plătească”, a declarat Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad, într-o conferinţă de presă.

Prezenţi alături de ea, la conferinţa de presă, patru din cinci adminstratori de bloc s-au declarat nemulţumiţi de stadiul şi calitatea lucrărilor de reabilitare de la blocuri, care sunt executate prost şi de multe ori cu muncitori necalificaţi. A fost dată ca exemplu, în acest sens, reabilitarea blocului 727 din Micălaca.

Rreprezentanţii Primăriei, prezenţi şi ei la conferinţa de presă, au motivat că nu municipalitatea gestionează efectiv reabilitarea termică a blocurilor şi nu are pârghiile necesare pentru a-i trage la răspundere pe constructori.

În aceste condiţii, mai rămâne soluţia nesemnării recepţiilor la finalul lucrărilor…

  1. asta-i reabilitarea cu care se lauda tov. Falca? firmele sunt cumva de la PNL??

    Raspunde
  2. firmele de casa a pdl-ului fac din nou o munca de rahat , iar de vina este ca de obicei guvernul ponta care nu trimite banii
    OARE DE CATE ORI AM MAI AUZIT PLACA ASTA
    falcuta nu are nici o treaba cu nimic , el i-si vede de pista de biciclete , in rest e treaba guvernului

    Raspunde
    • scuze, isi se scrie nu i-si…. si nici Falca nici Ponta nu sunt de vina ci faptul ca prin legea licitatiei castiga cel cu pretul cel mai mic. Nu suntem englezi sa spunem ca suntem prea saraci sa cumparam ceva ieftin

      Raspunde
  3. Ma bucur pt.prostime…munciti,construiti-va case-stati la boc multi analfabeti,am stat si eu,dar am spus stop!-daca nu,votati escrocii aradului pt.un mititel,comentati pe situri platite de politruci si asteptati neantul…Cine,dracu,va obliga sa nu ganditi,sa votati escrocii-apropo,vin altii in 2016,sooooooo pe ei! costin,analfabetul cu toata familia sugativa la ALDE,votati-l…muza fam.Cristea,mama,mama ce inteligenta-INTERZIS! NU VOTATI SFARCURI DE…-!?la comunisti,psd,oricine vine egal nulitate absoluta,patrupeziii aradului….apropo,din 2012 pasajele,la cate fonduri au dat pontanicii,la cate ati adus voi,madute,caprari,jeguri autentificate ajungea pasajul la VIENA…mai,nu va este rusine cat de penibili sunteti?!!!-atunci,comentatori/postaci,lipitori de afise,pupincuristi de serviciu fara creier ”únici”,va mirati ca marea grupare de crima organizata sustinuta de COLDEA/KOVESI,falconneti si famiglia domina aradul???

    Raspunde
  4. Foarte bine procedati.NU acceptati,lucrari necorespuzatoare.

    Raspunde
  5. domnule Crisan adevar graiti, ca toti sunt o apa si un pamant iar gruparea mafiota de care spuneati prospera in frunte cu cei pomeniti. de i-ar pomeni popa (preotul) odata. da iute!

    Raspunde
  6. Deci, este minciuna, primaria urmareste prin dirigintii de santier care sunt angajati prin licitatie de primarie. Apoi la presedintii de asociatii nemultumiti le transmit ca la inceput sa nu fie draguti cu contructorii si cand nu li se fac voiile ( cred eu, dar numai carcotesc, nu stiu nimic concret, voiile fiind niste privilegii la executia lucrarilor din partea constructorilor) acestia devin violenti si nemultumiti. Oricum, intreb onoratii nemultumiti, sunt facute receptiile la blocurile dumneavoastra? Si ultimul lucru > propun ca presedintii comisiilor de receptie sa fie presedintii asociatilor de proprietari si nu vreu reprezentant al primariei. Cu stima pentru cei ce inteleg.
    p.s. licitatia a atribuit lucrarilor unor firme din Bucuresti !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.