REABILITAREA TERMICĂ a blocurilor din Arad – UN DEZASTRU! Sume EXORBITANTE pe LUCRĂRI DE MÂNTUIALĂ

REABILITAREA TERMICĂ a blocurilor din Arad – UN DEZASTRU! Sume EXORBITANTE pe LUCRĂRI DE MÂNTUIALĂ

Titlul articolului este cât se poate de sugestiv pentru a caracteriza, dacă nu în totalitate măcar în parte, modul defectuos în care se derulează la Arad programul de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe.

De această dată prezentăm cazul blocului nr. 727 de pe strada Vaslui, nr. 15, ai căror locatari s-au adresat cu sesizări Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad şi Primăriei Municipiului Arad (de unde susţin că nu au primit nici un răspuns), dar au ajuns (unii dintre ei) şi în instanţele de judecată pentru ceea ce li s-a întâmplat.

Sesizare către Primărie

„Privitor la lucrările de izolații termice realizate la blocul nr. 727 din str. Vaslui, nr. 15, la recepția finală am menționat că la parter, în apartamentul domnului Ranca Angel a fost montat la balcon un geam fisurat, pe care firma furnizoare urma să-l înlocuiască. Acest lucru nu s-a mai concretizat. De asemenea, în urma furtunii din data de 17.09.2017, de pe acoperișul blocului s-a desprins tabla de pe marginea construcției, 10-12 metri. Am anunțat despre acest fapt și urma ca în cel mai scurt timp să se repare. Menționăm că lucrarea este în garanție, contractul a fost încheiat între Primăria Arad și prestatorii de servicii, asociația de proprietari fiind doar beneficiarul lucrărilor, ca urmare, noi, ca beneficiari, nu avem cum să ne adresăm constructorilor pentru a le solicita să remedieze problemele apărute. Avem rugămintea de a contacta firmele care au executat lucrările, pentru a rezolva pe cale amiabilă situația apărută”, se arată în sesizarea trimisă Primăriei Municipiului Arad, în data de 10 octombrie, la care – spun locatarii – nu s-a primit încă nici un răspuns – deşi a fost depăşit termenul legal de 30 de zile în care instituţia avea obligaţia să răspundă.

Sesizare către ULAL

A urmat o sesizare către ULAL Arad. „Noi ca proprietari și beneficiari ai lucrării, nu am avut un caiet de sarcini prin care să avem posibilitatea să verificăm modul de executare a lucrărilor, și, mai mult decât atât, nu avem pregătire în domeniul construcțiilor, pentru a putea verifica o firmă dacă a executat sau nu servicii de calitate. Vă rugăm a ne sprijini în vederea rezolvării reparațiilor necesare la acoperiș, deoarece pe timpul iernii, dacă vin ninsori și îngheț, pot apărea probleme la tavane în apartamentele de la etajul superior”, se arată în petiția trimisă la Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative Arad de Viorica Iuhasz, administrator al blocului nr. 727.

Programul de reabilitare vs. reabilitarea în regim propriu

Prezenţi la sediul ULAL Arad, reprezentanţii asociaţiei de proprietari s-au plans de faptul că, dincolo de lucrările de o calitate îndoielnică, firma care a executat lucrarea a schimbat tâmplăria termopan a unora dintre apartamente (în valoare de mii de euro!) cu una inferioară calitativ. Ca urmare, geamurile transpiră iar în apartamente a apărut mucegaiul. În plus, termopanele au fost fixate prost, unele fiind mai mici chiar şi cu aproximativ 20 de centimetri faţă de cadrul pe care trebuiau montate, golul rezultat fiind apoi umplut cu amporă. Iar pentru toate acestea, locatarii blocului – cu o singură scară şi 15 apartamente – au plătit sume de până la 5000 de lei/apartament.

Comparativ, spune Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad, locatarii unui bloc de lângă gară, cu cinci scări şi 40 de apartamente, deci cu o suprafaţă mult mai mare, dar care au executat reabilitarea în regim propriu, au plătit tot 5000 de lei/apartament. Şi au calitate, nu glumă!

Un răspuns care se lasă aşteptat…

De remarcat, că reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad au notificat firma AF Consulting SRL din București care a executat reabilitarea blocul nr. 727 de pe strada Vaslui, nr. 15, pentru a reface lucrarea (care este în perioada de garanţie), dar nu a primit nici un răspuns. Probabil nici nu va primi vreodată!

Era să uităm: 344.616, 35 de lei este valoarea „extraordinarelor” lucrări efectuate de AF Consulting SRL la blocul de pe strada Vaslui!

  1. Si noi am executat reparatia acoperisului la bloc cu firma izorex sisteme si cand i-am chemat la reparat au spus ca si-au inchis firma. Asa ca aveti grija ca si firmele din Arad se inchid peste noapte!

    Raspunde
  2. firmele care au castigat licitatiile au fost facute peste noapte fara mana de lucru calificata. au lucrat cu zilieri si nepriceputi luati de pe strada si sa nu ne miram daca vor cadea blocurile peste oameni

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.