Reacţia CJA la DEZASTRUL de la Urgenţe: „Comisia de recepţie, formată din 10 persoane, a considerat lucrarea calitativ bună”

Reacţia CJA la DEZASTRUL de la Urgenţe: „Comisia de recepţie, formată din 10 persoane, a considerat lucrarea calitativ bună”

Adrian Ţolea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, regretă cele întâmplate la Unitatea Primiri-Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean, unde o zonă a secţiei respective a fost parţial inundată. „Este un incident regretabil, pe care putem să-l trecem în categoria «caz de forţă majoră». Aradul s-a confruntat şi se confruntă cu ploi abundente, fiind în prezent sub incidenţa de «Cod Galben». Din păcate, din cauza ploilor, a fost afectată secţia Unitatea Primiri – Urgenţe a Spitalului Judeţean. Practic, sistemul de scurgere nu a mai făcut faţă, iar apa s-a infiltrat până a ajuns să se inunde o zonă a UPU. Tendinţă de inundaţii a fost încă de la primele ploi abundente, de acum o săptămână, când a apărut o primă pată de umezeală. Conducerea Spitalului a făcut un referat către firma care a executat lucrarea şi l-a remis acesteia marţi, 14 iunie. Din păcate, fără un efect concret şi, astfel, s-a ajuns la situaţia de acum”, a declarat Adrian Ţolea, care a relatat şi măsurile de moment care au fost luate: „Am încercat să remediem cât mai repede situaţia, pentru a nu afecta actul medical, unul de maximă importanţă: urgenţele. În prezent, s-au luat primele măsuri, s-a izolat zona respectivă, iar activitatea se desfăşoară la capacitatea necesară”.

De asemenea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a dorit să aducă unele precizări. „În acest moment, prioritatea noastră este să remediem situaţia, nu să căutăm vinovaţi. Dar, pentru a avea toate elementele necesare, este nevoie de un scurt istoric. Lucrarea a fost licitată în 2012, pentru proiectare şi execuţie, contractul s-a semnat în ianuarie 2013, firma este Amahouse, iar recepţia ei s-a făcut în toamna anului 2015. Pe tot parcursul lucrării nu s-au semnalat nereguli sau deficienţe majore. Implicit, comisia de recepţie, formată din 10 persoane, a considerat lucrarea calitativ bună. Consider că era greu de prevăzut că sistemul de scurgere va ceda, nefăcând faţă unei asemenea cantităţi record de precipitaţii. De altfel, lucrarea se află în garanţie. Vom demara o anchetă internă pentru a vedea cauzele exacte şi modalitatea de remediere a acestora. Cred că vom găsi o cale amiabilă de înţelegere cu firma care a executat lucrarea pentru a remedia acest neajuns. Dacă nu vom ajunge la un numitor comun, mai avem şi varianta justiţiei pentru că, repet, lucrarea se află în garanţie”, a completat Adrian Ţolea.

În prezent, s-au luat măsurile imediate – izolarea zonei, evacuarea apei, crearea unui flux de scurgere a precipitaţiilor – urmând ca în perioada următoare problema să se soluţioneze definitiv.

  1. A avut grija cineva ca din comisia de receptie sa faca parte doar ‘yes man-i’. Daca tot vreti sa faceti un act jurnalistic de calitate solicitati si publicati profesiile celor din componenta comisiei de receprie, nominalizati responsabilul tehnic cu executia, dirigintele de santier, publicati nota proiectantului, etc. Si daca vreti sa fiti si mai adanci, ca tot e de actualitate, faceti acelasi lucru si pentru canalizarea din Bujac.

    Raspunde
    • si ca totul sa se vada clar cereti fotografii din timpul executiei sa se vada ca acolo este o cuva, deci totul a fost hiroizolat, deci si parapetii sunt hidroizolati pana sus, singura greseala este ca apa prevazuta sa stea pe terasa, apa maxima era de 15 cm ( la cat s-a facut proba cu inundarea terasei) si din cauza pploii excesive, scurgerea nu a mai putut face fata si acolo s-a acumulat peste 25 cm inaltime de apa ceea ce a facut ca ea sa iasa pe langa rostul dintre cele 2 cladiri ( cea existenta si extinderea UPU). Dar hai sa taiem capuri, inainte de a ne documenta. Asta este o veche meteahna comunista. Bun, dar solutia care este? simpla acum, dupa potop tot romanu este destept, sa se creeze prin aticele laterale niste guri de scurgere a apei la supraplin, ceea ca va face ca apa sa nu mai depasesca inaltimea de 15 cm cat era prevazuta in proiect. P.S. comisia de receptie face receptia pe baza actelor ce se pun la dispozitie, nu are ochi reongen… din pacate, si culmea ca chiar domnul Tolea spune ca exista proces verbal de inundare terasa. ( sa se verifice cati bani a luat comisia de receptie si cate zile a lucrat )

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.