Refuzul Guvernului Ponta de a organiza alegeri parţiale blochează administraţia locală

Refuzul Guvernului Ponta de a organiza alegeri parţiale blochează administraţia locală

Senatorul Ioan Cristina, co-preşedinte al PNL Arad, afirmă că Guvernul Ponta încalcă legea prin faptul că nu organizează alegeri parțiale acolo unde acestea se impun, în cazul unor consilii judeţene, locale, primării sau colegii parlamentare.

„Ponta încalcă dreptul la vot al românilor din țară, așa cum a făcut și în cazul românilor din diaspora, la alegerile prezidențiale”, susţine Ioan Cristina. Iar asta se întâmplă în pofida deciziilor instanțelor, care curg în defavoarea Guvernului și demonstrează încălcarea grosolană a legii.

„Este inadmisibil ca Ponta să refuze cu înverșunare să respecte dreptul la vot al românilor, ținând zeci de mii de cetățeni fără reprezentare la nivel local sau central. Eu cred că Ponta se teme de votul românilor și chiar îl detestă, așa cum am văzut în noiembrie 2014. Decât să piardă alegerile parțiale, preferă să nu le organizeze, chiar dacă acest lucru blochează administrația locală”, a declarat Ioan Cristina.

„Așteptăm în zilele următoare hotărârea instanței cu privire la 28 de posturi de primar vacante și 2 posturi de președinți de consilii județene. Este previzibil ca și aceste sesizări să fie admise. Cum la fel de previzibil este şi refuzul guvernului de a organiza alegeri parţiale”, a mai spus senatorul arădean.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.