Regele Mihai vrea să participe la funeraliile Reginei Ana. Va veni în țară dacă starea de sănătate îi va permite

Regele Mihai vrea să participe la funeraliile Reginei Ana. Va veni în țară dacă starea de sănătate îi va permite

Majestatea Sa Regele Mihai își dorește nespus să participe la funeraliile Reginei Ana şi va veni în România, dacă nu se va simţi slăbit.

„Majestatea Sa suportă cu greu despărţirea de Regina Ana care i-a fost alături 68 de ani. Doreşte să participe la funeraliile din România şi va veni, dacă nu se va simţi slăbit”, potrivit unui anunț făcut de TVR.

Regele nu a putut participa nici la ceremoniile desfăşurate săptămâna aceasta la Morges, Guy Pochelon, membru al Consiliului Regal, declarând că fostul suveran este foarte afectat de moartea soției sale.

Sicriul cu trupul Reginei Ana va fi adus în România cu o aeronavă Tarom care va ateriza pe aeroportul Henri Coandă, marţi, 9 august, la ora 15.15. Principesa Maria, fiica cea mică a Majestăţilor Lor, şi avocatul Casei Regale se vor ocupa de transport.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana se află în continuare la capela din oraşul Morges, unde vor mai merge în acest weekend să se reculeagă şi prieteni ai Casei Regale.

Cea de-a treia fiică a Reginei Ana, Irina Walker, a anunţat că nu va participa la funeraliile mamei sale, invocând într-o postare pe Facebook motive personale.

Irina Walker, stabilită din 2007 în Statele Unite, în Oregon, a fost acuzată şi condamnată, alături de soţul său, John Wesley Walker, pentru organizarea de lupte de cocoşi. În octombrie 2014, ea a fost plasată pentru trei ani sub supraveghere, presa din SUA precizând atunci ca ea va avea totuşi voie să călătorească în afara ţării pentru a-şi vedea tatăl, dată fiind vârsta înaintată a acestuia. Ca urmare a scandalului, Irina Walker a fost exclusă din linia de succesiune.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.