REGULI DURE privind regimul vizelor în Marea Britanie: INTERZICE angajările studenţilor străini

REGULI DURE privind regimul vizelor în Marea Britanie: INTERZICE angajările studenţilor străini

Ministerul de Interne britanic a anunțat luni că înăsprește reglementările privind regimul vizelor. Astfel, studenţii străini vor avea interdicţie de a munci în Marea Britanie şi vor fi nevoiţi să părăsească ţara de îndată ce îşi încheie cursurile.

Prin această măsură, confirmată, luni dimineaţă, de ministrul de Interne, Theresa May, se urmăreşte combaterea fraudei vizelor în Regatul Unit.

Noile reguli se vor aplica pentru început doar studenţilor din afara Uniunii Europene, care au reprezentat 121.000 de imigranţi, doar în anul 2014. Doar 51.000 dintre ei au părăsit Marea Britanie, astfel că cei 70.000 rămaşi au reprezentat motivul pentru care Theresa May a indicat necesitatea unor reguli mai stricte.

Aceasta speră să-i împiedice astfel pe imigranţi să folosească facultăţile drept „uşa din spate pentru o viză britanică”. În plus, 870 de facultăţi fictive au primit interdicţie de a accepta studenţi străini.

Dacă reglementările propuse de Theresa May vor fi aprobate, studenţii din afara UE vor fi nevoiţi să părăsească Marea Britanie înainte de a putea aplica pentru o viză de lucru.

Academicienii au criticat reforma propusă de ministrul de Interne britanic, care îi vizează pe studenţii străini, precizând că astfel Marea Britanie va fi lipsită atât de banii, cât şi de talentul tinerilor străini.

Foto: oa.edu.ua

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.