REGULI mai STRICTE pentru concertele din MALL

REGULI mai STRICTE pentru concertele din MALL

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) le-a cerut unităţilor subordonate din teritoriu să-i informeze pe administratorii mall-urilor din țară cu privire la măsurile de securitate pe care au obligaţia să le ia atunci când organizează evenimente cu public numeros.

Astfel, reprezentanţii mall-urilor şi primăriilor trebuie să notifice autorităţile locale cu atribuţii în domeniul siguranţei dacă au intenţia să organizeze manifestaţii în spații închise, la care participă mai mult de 200 de persoane.

Avertizarea IGSU vine după incidentul de la Piatra Neamţ, unde, vineri seară, nouă persoane s-au simţit rău la concertul Carla’s Dreams, care a avut loc într-un complex comercial, patru fiind transportate la spital.

Concertul de la Piatra Neamţ a fost oprit după ce oamenii s-au simţit rău din cauza căldurii şi a aglomeraţiei.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a amendat cu 15.000 de lei managerul complexului comercial.

Ulterior, IGSU a anunţat că pompierii de la inspectoratele din ţară vor avea întâlniri de informare cu administratorii de clădiri tip mall, în perioada următoare, pentru a discuta despre obligaţiile ce le revin acestora din urmă în cazul organizării de evenimente cu public numeros.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.