Reprezentanţii ULAL Arad se întreabă dacă nu cumva administraţia a dorit „distrugerea sistemului centralizat de încalzire”

Reprezentanţii ULAL Arad se întreabă dacă nu cumva administraţia a dorit „distrugerea sistemului centralizat de încalzire”

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad anunță asociațiile de proprietari și în special locatarii care se încălzesc în sistem centralizat că încep probele la instalaţia termică a orașului.

Potrivit ULAL Arad, acestea au fost programate şi probabil că toate conditiile de furnizare a căldurii sunt deja asigurate. Totuşi, o verificare a instalației interioare și a caloriferelor ar fi binevenită cu această ocazie.

„Așadar, putem avea siguranța furnizării căldurii pe timp de iarnă. Sezonul rece vine şi cu majorarea prețului la gigacalorie, care odată avizat de ANRE, va afecta un numar mai mic de beneficiari, deoarece de mai mulți ani, apartamente, şi chiar scări întregi de bloc au renunțat la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice. Aceste deconectări s-au produs pentru că aradenii și-au căutat singuri alternative la sistemul centralizat de încălzire, prețul gigacaloriei și dezechilibrele instalațiilor în urma deconectărilor ilegale fiind principalele motive de deconectare. În acest sens, ULAL Arad a remis nenumărate sesizări către factorii de decizie, dar reacţiile la poziţia ULAL ne fac să ne întrebăm dacă, de fapt, nu s-a dorit distrugerea sistemului centralizat de încalzire al orașului”, precizează Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad.

„Consilieri municipali se întrec în declaratii puerile, emise doar pentru a-și face imagine, fară a veni cu soluții sau proiecte concrete, care sa poată fi materializate privind asigurarea energiei pentru încălzire și apă caldă. La acest moment pot doar să propună și să voteze majorarea subvenţiei la prețul gigacaloriei, astfel ca arădenii care se vor încălzi în sistemul centralizat să nu plătească facturi mai mari pentru încălzirea locuințelor. Efortul financiar suportat de la bugetul local nu va fi unul foarte mare, diferența fiind de  11 lei dintre prețul actual şi cel care ar trebui să îl suporte arădenii. Suma privind acoperirea  aceastei diferențe  ar fi aproximativ de un 1.600.000 de lei. În prezent, prețul plătit de populaţie este de 264.39 lei, diferenţa de până la 350,59 de lei fiind acoperită de subvenția acordată din bugetul municipal. După majorare, preţul nesubvenţionat al gigacaloriei va fi de 361,59 de lei. Această scumpire se va resimți în facturi începand cu 1 septembrie 2017, atât la căldura cât şi la apa caldă livrată de către CET”, a declarat preşedintele ULAL Arad, reamintind că „proiectele şi strategiile pentru investiții sunt în răspunderea Consiliului Municipal, astfel ca banii arădenilor să nu fie risipiți pe investiții care nu servesc populației”.

„În aceste condiţii, iarna va fi greu de suportat nu doar pentru asociaţii de proprietari, cât  şi pentru ceilalți consumatori, nu de alta, dar încă suntem în topul prețului la gigacalorie, la nivel național. Sumele mari înghiţite de gaura neagră numită CET Arad sunt din banii arădenilor, iar soluţiile pentru eficentizarea CET-ului, promise de domnul Lucian Riviș Tipei, au întârziat să apară iar cei care îl combat o fac doar de dragul de a ieși cu ceva în evidență, asta până mai există subiectul CET. Până una alta, vine iarna”, a concluzionat Dorina Lupşe.

  1. Si voi madam ce faceti pentru aradeni in contul salariilor care le luati.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.