Reţetă culinară de week-end. Musaca din carne cu cartofi

Reţetă culinară de week-end. Musaca din carne cu cartofi

Ingrediente:

2 Kg cartofi albi (mărime medie); 1 Kg carne porc tocată (sau combinată vită – porc); 300 gr smântână, 4 ouă; 3 cepe mari; pastă sau sos de roşii; 3 linguri ulei; sare; piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi se taie rondele, după care se călesc în ulei. Se ţin pe foc până prind o culoare aurie, nu să se prăjească. Se taie ceapa mărunt şi se pune la călit. După ce s-a călit se adaugă pasta sau sosul de roşii şi se lasă sa fiarbă aproximativ 10 minute. Se ia ceapa de pe foc şi se adaugă carnea, piperul, sare şi vegeta după gust. Se asează într-o tavă un rând de cartofi, unul de carne, unul de cartofi, unul de carne şi ultimul rând de cartofi.

Separat se bat ouăle întregi cu mixerul la care se adaugă smântâna şi se toarnă peste compoziţia din tavă.

Se pune în cuptor la foc mediu aproximativ 40 minute. Se poate orna cu pătrunjel verde tocat mărunt sau cu roşii tăiate feliuţe.

Se poate servi cu murături.

Bucătar: Rebeca (casnică)

Poftă Bună!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.