Ce NU ŞTIAI despre SUVERANII PONTIFI: Rețetele culinare preferate ale papilor

Ce NU ŞTIAI despre SUVERANII PONTIFI: Rețetele culinare preferate ale papilor

O carte care cuprinde rețetele culinare preferate de ultimii trei papi a fost prezentată presei zilele acestea.

„Buon Appetito Guardia Svizzera” a fost publicată de un membru al gărzii elvețiene de la Vatican și oferă o imagine a vieții de aici, prin intermediul mâncărurilor servite locuitorilor Cetății Vaticanului.

David Geisser, un bucătar de 24 de ani din Zürich, a intrat în garda elvețiană în februarie 2013, după o instruire profesională în câteva dintre cele mai renumite restaurante din lume. În cartea pe care acesta a publicat-o figurează felurile de mâncare emblematice ale gardei elvețiene și ale unor înalți prelați, printre care Suveranii Pontifi Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea și Papa Francisc.

„Dulce de leche” este un tip de dulceață inventată acum un secol în Argentina, care a debarcat la Vatican în martie 2013, odată cu Jorge Bergoglio.

Ioan Paul al II-lea prefera un meniu polonez alături de „pierogi” (un fel de ravioli), iar Benedict al XVI-lea, unul bavarez. Papa Francisc poate găsi aici un meniu adaptat special pentru gusturile sale, începând cuempanadas argentiniene” (pateuri) pe salată de ardei, apoi Colita de cuadril un fel de mâncare de carne de vită și renumita „dulce de leche”.

„Un soldat poate lupta și participa la război după ce mănâncă destul și bine”, a spus zâmbind comandantul gărzii elvețiene, Daniel Anrig.

Foto: romaniatv

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.