INTERVIU/ Iosif Retter: Suntem mândri că putem susţine echipa în Liga a II-a

INTERVIU/ Iosif Retter: Suntem mândri că putem susţine echipa în Liga a II-a

Fotbalul românesc a intrat într-un declin din ce în ce mai profund în ultimii ani. Pe lângă problemele din punct de vedere sportiv, aspectul financiar face ravagii între cluburile din primele ligi. Insolvenţa a devenit subiectul la modă într-un fotbal care până nu demult oferea salarii de câteva sute de mii de euro pe an jucătoriilor. Tocmai din acest punct de vedere, performanţa celor de la Şoimii Pâncota merită apreciată. Oraşul arădean a reuşit o promovare istorică în vara anului trecut, reuşind să ajungă pentru prima data în al doilea eşalon fotbalistic, devenind astfel cel mai reprezentativ club din fotbalul arădean. Aflată pe locul al nouălea în seria a doua, Pâncota a privit în această iarnă cu Unirea Ţărlungeni a fost foarte aproape de a arunca prosopul dar şi cum Fortuna Câmpina s-a retras din campionat datorită problemelor financiare. Având în vedere că mâine se reia campionatul, iar Şoimii dau piept pe teren propriu cu Unirea Ţărlungeni, am purtat o discuţie cu Iosif Retter, primarul oraşului Pâncota.

– Domnule primar, cum se descurcă clubul dumneavoastră într-un fotbal măcinat din ce în ce mai mult de probleme financiare?

– Spre deosebire de alţii, noi stăm destul de bine din acest punct de vedere. Suntem cu salariile la zi, nu avem restanţe către jucători, staff tehnic, Federaţie sau furnizori. Chiar dacă suntem o echipă mică aflată la primul ei sezon din istorie în liga a doua, reuşim să facem faţă tuturor cheltuielilor, care nu sunt tocmai mici la acest nivel.

– Aşadar, nu există riscul unui colaps financiar şi la Pâncota?

– Nu, nici vorbă de aşa ceva. Singura noastră preocupare e să terminăm cât mai bine acest campionat. Tocmai pentru că sunt atâtea probleme cu alte cluburi, noi suntem mândrii că putem să susţinem, alături de domnul Pavel Piroş, o echipă în liga a doua. E un lucru foarte mare şi fără falsă modestie, am scris istorie la Pâncota cu această promovare.

– Ce aşteptări aveţi de la această parte a doua a sezonului?

– Ideal ar fii să câştigăm toate meciurile! Ştim însă că va fii foarte greu, dar vom face totul ca să avem o prestaţie cât mai bună. Aşa cum ne-am propus de la început, vrem să ne salvăm de la retrogradare

– Din punct de vedere logistic, sunteţi pregătiţi pentru acest retur?

– Da, am reuşit să mai facem unele lucrări la bază. Din păcate, în această iarnă nu am reuşit să îmbunătăţim gazonul, singurul lucru cu care mai avem probleme. Dar cu siguranţă vom reuşi să ne ocupăm şi de acest aspect, pentru a nu mai avea probleme.

– Se pot gândi pâncotanii că într-un viitor mai îndepărtat vor vedea meciuri de Liga I în oraşul lor?

– Să nu ne hazardăm cu astfel de speculaţii. Noi mai întâi să ne salvăm de la retrogradare, să ne întărim din toate punctele de vedere şi vom vedea ce va fii. Ar fii un lucru extraordinar să ajungem să ne batem cu Steaua şi Dinamo, dar mai avem de muncă până la aşa ceva. Suntem un oraş mic în comparaţie cu altele, dar având în vedere că fotbalul românesc este într-o pasă proastă, nimic nu este imposibil. Dar trebuie să o luăm pas cu pas, iar primordial acum este să ne salvăm de la retrogradare. Nu va fii foarte greu, având în vedere că s-a retras deja o echipă din seria noastră, iar tocmai de aceea nu am nicio emoţie în această privinţă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.