Revin VIJELIILE! Meteorologii au emis o avertizare de COD GALBEN de FURTUNI

Revin VIJELIILE! Meteorologii au emis o avertizare de COD GALBEN de FURTUNI

Meteorologii au emis două avertizări de cod galben pentru 22, 23 și 24 iulie. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se vor înregistra cantități însemnate de apă.

Astăzi, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Banat, Oltenia, local în Crișana, sud-vestul Transilvaniei și vestul Munteniei. În aceste zone se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse ce vor avea și caracter torențial și izolat grindină. Se vor înregistra cantități de apă de 20-25 l/mp și izolat peste 30-40 l/mp.

În Arad vom avea o maximă de 26 de grade și există posibilitatea formării unor furtuni cu fulgere după-amiază.

De asemenea, în perioada 23-24 iulie, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată mai ales în regiunile sudice, estice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte. Vor fi averse local torențiale însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă accumulate vor fi de peste 25-30 l/mp și pe arii restrânse 50-60 l/mp.

În județul nostru, cerul va fi parțial înnorat, se vor înregistra 27 de grade Celsius și sunt 50% șanse de averse însoțite de descărcări electrice și de vânt.

Potrivit ANM, instabilitatea atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul săptămânii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.