RIDICOL! Poziţia Primăriei în cazul Parcului Eminescu: Aceeaşi placă stricată…

RIDICOL! Poziţia Primăriei în cazul Parcului Eminescu: Aceeaşi placă stricată…

Într-un comunicat de presă, Primăria Municipiului Arad ne informează că „a luat la cunoștiință opiniile exprimate de participanții la mitingul organizat în această dimineață (n.r. – ieri dimineaţă) în Parcul Eminescu”, ţinând să specifice că a remarcat „inclusiv faptul că inițiatorii acțiunii continuă să dezinformeze cu privire la propunerile municipalității”.

„Este în interesul public este ca fiecare cetățean să-și formeze opiniile informat în mod corect. Îi asigurăm pe toți arădenii că intenția administrației nu este de a desființa vreun parc existent. Așa cum, în urmă cu peste 100 de ani, edilii vremii au gândit amenajarea parcului pe malul Mureșului pentru a oferi orașului un plus de frumusețe, considerăm că astăzi este necesară reabilitarea acestui parc și a zonei falezei Mureșului, pentru a-i pune în valoare întregul potențial și a reda arădenilor din secolul XXI un spațiu de promenadă și recreere în acord cu timpurile”, se afirmă, pompos, în comunicatul de presă al instituţiei.

„Este regretabil faptul că din nou arădenii sunt dezinformați. Constatăm că sunt aceleași persoane care ne-au acuzat că vrem să distrugem Parcul Copiilor și teii de pe bulevard, care s-au opus proiectului unui nou pod peste Mureș. Nu i-am văzut însă niciodată să reclame interesele arădenilor când a fost vorba de pasajele de pe centură, de blocarea transferului Cetății sau de alte datorii ale Guvernului față de Arad. Dezbaterea publică va fi lansată de îndată ce vom avea disponibile datele concrete privind soluțiile tehnice și costurile de realizare ale unui asemenea proiect. Dorim să invităm cât mai mulți specialiști din domeniul urbanismului să intre în această dezbatere. Spre deosebire de alții în ultimii 25 de ani, noi am demonstrat că suntem singura administrație care s-a preocupat în mod real de creșterea calității spațiilor verzi și de amenajarea de noi parcuri”, a declarat, la rândul său, Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad.

„Ideea pe care Primăria a prezentat-o public în luna decembrie și care a fost lansată ca temă de studiu pentru specialiști, nu are ca obiect schimbarea funcțiunii de parc a zonei. Soluția pe care o propunem este inovativă pentru România dar este folosită cu succes în alte orașe ale Europei și ale lumii. Aceasta ar consta în ridicarea parcului Eminescu pe o structură la cota Bulevard V. Milea – dig Mureș. Parcul s-ar reamenaja la noua cotă, inclusiv cu măsuri de protejare a arborilor seculari valoroși, iar la nivelul inferior s-ar crea suplimentar un spațiu care poate fi folosit pentru amenajarea de locuri de parcare sub parc”, se arată în încheierea comunicatului de presă.

  1. bineinteles ca la dl. primar toti dezinformeaza si toti sunt dusmanii dezvoltarii si ai Aradului. bine ca e el destept si face numai minuni. mi-e greata deja de el bine ar fi sa plece unde vede cu ochii si sa lase Aradul in pace!!

    Raspunde
  2. Problema parcului nu e legata de parcare ci de a face in ada fel sa aduca cit mai aproape a artera de circulatie pentu pasarela facuta.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.