Român AGRESAT de un politician italian. Reacția MAE!

Român AGRESAT de un politician italian. Reacția MAE!

Un membru al Consiliului municipal al oraşului italian Montesilvano, Anthony Aliano, de profesie avocat este acuzat de Ministerul Afacerilor Externe al României de „atitudine xenofobă” şi extremism, după ce bărbatul s-ar fi lăudat pe Facebook că i-a aplicat „doi pumni de calitate superioară” unui pieton român care îi lovise maşina cu piciorul.

„Astăzi, în timp ce mergeam spre serviciu, un român cred (aşa părea după limbajul vulgar) îmi traversează strada cu un câine mare care îl trăgea înainte cu viteză, iar el, nereuşind să se sincronizeze cu trecerea mea, îmi trage un şut puternic în maşină”, a comentat pe propria pagină de Facebook, Anthony Aliano, consilier municipal în oraşul Montesilvano (regiunea Abruzzo, din centrul Italiei).

„Morala fabulei: am coborât din maşină şi i-am aplicat doi pumni de calitate superioară”, a precizat consilierul municipal. „Şi i-am spus: când am fost eu în România cu serviciul (timp de şase luni), m-au tratat rău, deşi am fost respectuos. Noi, în Italia, vă permitem să staţi pe străzi, să furaţi, să comiteţi violuri, infracţiuni, să prostituaţi minori. Dar istoria se va schimba !!! (…) PS. Acum, să spuneţi că sunt eu rasist!”, a adăugat italianul.

Ministerul Afacerilor Externe a reacţionat, duminică, faţă de afirmaţiile jignitoare la adresa românilor ale politicianului italian, acuzându-l pe omul politic de „atitudine xenofobă” şi extremism.

„Considerăm inadmisibilă atitudinea exprimată de un politician, reprezentant al administraţiei locale din Italia, ale cărui afirmaţii injurioase la adresa unui presupus român denotă o evidentă atitudine xenofobă şi prejudecăţi grave la adresa cetăţenilor românilor în ansamblu, fiind în acelaşi timp un îndemn direct la violenţă. Este inacceptabil ca un oficial al administraţiei local a unui stat membru UE, prieten şi partener, să se exprime, chiar şi pe o reţea de socializare, în acest mod denigrator faţă de alţi cetăţeni europeni, faţă de români”, se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al MAE, Brânduşa Predescu.

De asemenea, MAE susţine că afirmaţiile politicianului italian, „cu evidentă conotaţie xenofobă, afectează şi decredibilizează rolul de model şi de reper moral pentru comunitate pe care orice ales local într-o administraţie europeană ar trebui să şi-l asume”.

 

  1. Si s-a sifonat saracul roman sau rrom ca tot una este

    Raspunde
  2. Are perfecta dreptate italianul. De foamea pe care o aveti in stomac, ati invadat toata planeta, culmea e ca tot voi va plangeti.

    Raspunde
  3. Ii raspund „romanului”
    Italienii ar face bine sa taca pentru ca in lume sunt 40.de milioane. Si nici ei nu au prea facut cinste Italiei.
    Nu cred caisi poate justifica gestul acea persoana. Daca suntem civilizati apelam la fortele de ordine. Daca suntem…salbatici dam cu pumnul. Indiferent ca suntem romani, italieni, etc.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.