Român REȚINUT în Marea Britanie, după ce A AMENINȚAT două eleve ale unei școli militare CU DECAPITAREA

Român REȚINUT în Marea Britanie, după ce A AMENINȚAT două eleve ale unei școli militare CU DECAPITAREA

Un român de 26 de ani a fost arestat, vineri, în Marea Britanie la câteva luni după ce fusese dat în urmărire prin Interpol. Bărbatul și un alt conațional erau urmăriți pentru că ar fi amenințat cu decapitarea două eleve de 18 ani ale unei şcoli militare din Tyneside, folosind expresii obscene şi comentând că ar putea să le decapiteze.

Incidentul a avut loc pe 21 ianuarie, în faţa unui centru pentru pregătirea militarilor din Tyneside (nord-estul Angliei), informează The Guardian.

Unul dintre suspecţi,un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost arestat vineri, la revenirea în Marea Britanie.

Bărbatul, care nu are domiciliu stabil în Marea Britanie, a fost pus sub acuzare pentru comportament periculos şi va fi dus în instanţă luni, în Gateshead (Tyneside, nord-estul Angliei).

Marea Britanie şi alte state occidentale au luat măsuri stricte de securitate în ultimele luni, pe fondul ameninţărilor proferate de organizaţia teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria.

Un militar britanic, Lee Rigby, a fost decapitat în mai 2013 de doi islamişti, în centrul Londrei.

Organizaţia teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria a executat numeroşi ostatici prin decapitare, inclusiv cetăţeni americani, britanici, japonezi şi francezi.

Foto: telegraph.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.