România, EXCLUSĂ de la Eurovision din cauza DATORIILOR televiziunii publice

România, EXCLUSĂ de la Eurovision din cauza DATORIILOR televiziunii publice

România nu va participa la Eurovision anul acesta, din cauza datoriilor pe care televiziunea publică le are faţă de European Broadcasting Corporation. Este vorba despre datorii în valoare de 16 milioane de franci elveţieni, acumulate timp de opt ani.

Organizaţia televiziunilor publice din Europa – European Broadcasting Union (EBU) retrage accesul TVR la toate serviciile statelor membre, din cauza faptului că, în mod repetat, nu şi-a plătit datoriile către această uniune.

Potrivit Eurovision.tv, România „nu va mai putea participa la Eurovision 2016 şi va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU, inclusiv Eurovision News and Sports News Exchanges, dreptul de a transmite anumite evenimente sportive, expertiza legală, tehnică, de cercetare şi de lobby”.

În data de 15 aprilie organizaţia i-a transmis ministrului de Finanţe, Anca Dragu, o scrisoare prin care cerea plata a 10 milioane de franci elveţieni în contul datoriilor TVR, cu termen limită 20 aprilie. EBU a mai cerut şi o garanţie bancară necondiţionată pentru restul de 6 milioane de franci elveţieni datoraţi de televiziune, pe baza unui plan de plăţi care să fie finalizate până la sfârşitul anului. Termenul limită a fost extins până joi, 21 aprilie, dar nu a fost făcută nicio plată.

În acest context, pe lângă faptul că România nu va putea participa la concurs, evenimentul nici nu va putea fi difuzat de TVR.

Sursa: newsweek.com

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.