România PARTICIPĂ pentru a patra oară la SPECIAL OLYMPICS. Și ARADUL trimite un participant

România PARTICIPĂ pentru a patra oară la SPECIAL OLYMPICS. Și ARADUL trimite un participant

România participă pentru a patra oară la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics Austria 2017, care vor avea loc în perioada 14 – 25 martie, reunind 2700 de sportivi din 107 țări.

Astăzi, în cursul dimineții, de la Autogara Pletl din Arad, a avut loc plecarea delegației Special Olympics România spre Viena pentru a participa la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics Austria 2017. Au pornit la drum sportivii cu dizabilități intelectuale din toată țara, împreună cu antrenorii lor.

Alături de sportivi, la plecare, au fost prezente pentru a-i încuraja, Claudia Boghicevici, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad și Mariana Cismașiu, consilier local al Primăriei Arad.

La Jocurile din Austria participă 2700 sportivi cu dizabilități intelectuale din 107 țări ale lumii. Este o manifestare complexă care are loc o dată la 4 ani și care cuprinde întreceri sportive cu specific de iarnă. Sportivii Special Olympics din România concurează la alergare pe zăpadă, schi fond, schi alpin și patinaj. Delegația este formată din 15 sportivi și 8 însoțitori. Din Arad participă sportiva Mara Oprea, 14 ani, beneficiară a Integra- Asociația persoanelor cu dizabilități mentale. Ea va concura la snowschoeing (mers/alegare pe zăpadă).

În perioada 14-25 martie, 15 sportivi cu dizabilități intelectuale vor reprezenta România la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria, cel mai mare eveniment sportiv umanitar din lume din acest an.

Sportivii români participă pentru a patra oară la Jocuri Mondiale de Iarnă Special Olympics, în condițiile în care sporturile de iarnă nu sunt neapărat punctul forte al țării noastre. Totuși, ele sunt foarte importante pentru sportivii cu dizabilități intelectuale, întrucât îi ajută să își exerseze concentrarea, să își coordoneze mișcările, să planifice momentele de frânare, etc.”, a declarat Cristian Ispas, director național Special Olympics România.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.