„Românii” care au SPERIAT Marea Britanie sunt, de fapt, ROMI

„Românii” care au SPERIAT Marea Britanie sunt, de fapt, ROMI
Majoritatea românilor din Diaspora sunt de părere că România este o ţară „supusă la porţile UE”, iar „națiunea care a format poporul de la originile ei, își pierde încetul cu încetul drepturile”.
Afirmația este agreată de sute de mii de români stabiliți în străinătate, dar și de români din țară. Manuela Toia, o româncă stabilită în Marea Britanie s-a lovit constant de problema confuziei și consideră că li s-a creat un mare deserviciu românilor prin confuzia rom-român, care s-a accentuat în timp. Asemănarea dintre cuvintele „rom” şi „român” aduce prejudicii cetățenilor români din Diaspora și nu numai, imaginea românului nativ fiind grav afectată, prin confuzia creată în mass-media din afara ţării. Știrile publicate de presa internațională și preluate de mass-media naționale prezintă, adesea, fapte antisociale atribuite românilor din care în 90% nici nu ar fi vinovați.
Manuela Toia a trimis, recent, o scrisoare către Parlamentul Român, prin care își arată nemulțumirea față de deciziile luate împotriva națiunii române și în semn de protest, dar și ca un sacrificiu este dispusă să renunțe la cetățenia română. „Dacă acest proiect de lege nu va trece de Parlament, consider că statul nu are nevoie de oameni ca mine pentru a clădi o societate sănătoasă, şi că România a devenit ţara etniei ţigăneşti în mai mare măsură decât este a mea, ca român nativ din stră-stră-bunici”, scrie românca Manuela Toia.
Proiectul de lege prin care deputatul Bogdan Diaconu propune revenirea la denumirea de „ţigani” pentru persoanele de etnie romă a fost catalogat, recent, drept „inoportun” de organizația pentru drepturile omului ActiveWatch, membrii căreia cer parlamentarilor să nu avizeze legea.
ActiveWatch argumentează că o astfel de lege ar fi valabilă doar pe teritoriul României, în timp ce Comunitatea Europeană ar folosi în continuare termenul „romi”, așa cum cere și Consiliul Europei.
Manuela Toia determinată să facă cunoscut adevărul și modul prin care se încearcă o manipulare de către Active Watch, un ONG care, consideră ea, nu lucrează în interesul românilor, împreună cu un grup de români cu inițiativă din țara și Diaspora, au redactat o scrisoare pe care au intitulat-o „Drept la replică vis-a-vis de Scrisoarea Deschisă adresată de ActiveWatch Parlamentului Român prin care se împotrivește proiectului de lege”.
„Active Watch este o organizație care spune că militează pentru drepturile omului, iar în realitate românii din țară aproape că nu mai au nici un drept, ci doar acela de a munci din greu pentru a susține marea clasă parazită. În realitate, înființarea ONG-urilor de tip Active Watch, SAR, CNCD este o formă bine gândită și sponsorizată de Uniunea Europeană, de a distruge tot ce înseamnă românesc. UE emite legislații de combatere a discriminării, dar acestea sunt făcute doar pentru a forța poporul român să-i tolereze, găzduiască, și în final să le ofere totul inclusiv numele și teritoriul fără drept de apel, ca și cum etnia țigănească este doar problema românilor. Așa cum se arată în manualul minorităților emis de UE, unde se explică faptul că integrarea nu presupune pierderea identității (așa cum se întâmplă în cazul românilor) și nici înlocuirea identității etnice sau naționale (aşa cum s-a întâmplat în cazul etniei țigănești ca urmare a schimbării denumirii lor istorice prin memorandumul din România din 2000), ba chiar se dorește păstrarea identității etnice sau naționale fiind necesare pentru ca UE să devină un spațiu comun de interacțiune a diverselor culturi, etnii, religii, lingvistici și care stimulează chiar creativitatea și îmbogățirea reciprocă, tocmai aceste principii și directive de bază nu au fost respectate”.
România este pe cale să devină prima țară din lume care a trebuit să-și schimbe abrevierea din ROM în ROU, tocmai pentru a nu fi confundată cu etnia țigănească.
„La ora actuală singurul motiv al campaniei anti-românești este declanșat în Europa tocmai pe fondul actelor negative săvârșite de etnia țigănească de oriunde din Europa și care sunt în proporție de 90%, lucru care poate fi foarte ușor dovedit. Tot ceea ce etnia țigănească a cauzat negativ în Europa a fost pus pe seama României și a românului nativ implicit”, susțin semnatarii Dreptului la replică.
„Chiar Active Watch în scrisoarea deschisă, recunoaște că acest cuvânt „ROM” nu a existat în vocabularul etniei țigănești de dinainte de schimbare”, mai precizează semnatarii scrisorii.
„O altă gravă confuzie, dar și dorința de a se crede că țiganii (romii) sunt același popor cu românii se poate vedea chiar în mass-media românești, care nu fac niciun fel de diferență atunci când în articole sau reportajele de tot genul toți ţiganii sunt numiți români, chiar dacă ei nici măcar nu sunt cetățeni români, nu se mai menționează nici „de etnie romă”. Acest tip de propagandă a avut un efect dezastruos în rândurile românilor nativi, pentru că atribuirea numelui de român tuturor aspectelor negative, a dus la pierderea speranței, demoralizare, abandon, stres. 
Acest tip de propagandă are un efect dezastruos în rândul românilor din Diaspora, sporindu-le neîncrederea, creând confuzie și făcându-i să se simtă lipsiți de suportul moral al propriului popor.

Mai mult decât atât, informațiile publicate de presa națională au sporit ura între românii nativi, ei considerându-se făptașii tuturor actelor negative, de care – în fapt – în proporție de 90% din cazuri nu sunt vinovați. „Presa a dezinformat constant menționând numele de român în loc de „etnic rrom” sau „român de etnie rromă” sau „italian de etnie rromă””, spun semnatarii scrisorii. Acest lucru îi obligă pe conaționalii noștri să facă față dublei presiuni: de a-și demonstra abilitățile proprii și de a munci pentru cultivarea Occidentului pentru a demonstra că  românii și rromii sunt două popoare total diferite.

„În acest moment nu cunoaștem altă cauză a problemelor românilor din diasporă, decât cea dată de confuzie și lipsa reprezentanților din țările de adopție care să îi protejeze tocmai împotriva abuzurilor de discriminare pe fondul confuziei. De aceea, Statul român reprezentat prin Senat și Parlament are nu doar datoria de a elimina această confuzie la nivel intern, dar este imperios necesară o reglementare și la nivel European, în caz contrar UE ar trebui adusă într-un proces pentru încălcarea gravă a normelor de bază, de nerespectare a identităților naționale”, se încheie Scrisoarea-Drept la Replică.

Scrisoarea a fost semnată de 34 de români din țară și Diaspora, membri ai Grupului informațional de salvare a identității și valorilor românești, ai Asociației „Inițiativa Solidaritate pentru România” – Suedia, precum și ai
Asociației Europa Unită, Cultura și Drepturile Omului Paris, Franța.
  1. Hai sa nu aruncam totul pe seama Romilor,cunosc foarte mulți Romani care Fac Romania de rasul Europei nu iau apărarea vreo unei etnii dar mai bine ați cere ca persoanele care fac probleme sa le fie oprit dreptul de a călători in Europa

    Raspunde
    • Poate ai avut vreun iubit rom si acuma i-ai spânzura pe toți Nu e corect

      Raspunde
    • Mr „anonim”..citind acest articol vad ca tu nu ai inteles nimic de fapt,asa cum vad eu comentariul tau.Eu zic asa fiecare sa raspunda pt faptele sale,daca e roman sa se mentioneze roman,dar cand tot jaful si panarama facuta de tiganii lumii sunt puse in spatele romanilor doar pt ca ei se numesc romi si numele creaza confuzie cum e?d Daca ala care fura vioeaza e tigan de ce presa zice ca e roman? ca am vazut recent un articol in Italia niste tigani bosniaci au calcat cu masina o filipineza si presa a vuit ca romanii au facut…asta pt ca tot occidentul crede ca tiganul e tot una cu romanul…asa ca mai gandestete Active Watch se impotriveste proiectului de lege care e in parlament acum sa le schimbe denumirea tiganilor.Active Watch este un ONG sponsorizat de un tigan ungur care vrea ca Romania sa devina tara tiganilor.

      Raspunde
  2. Mergeti la dracu cu tot cu guvernul și tiganii vostrui

    Raspunde
  3. Nu ne confunda nimeni, nicaeri. Bordelurile Europei sunt pline de romance, videochaturile nu mai spun, puscariile Europei sunt pline de romani tilhari, spargatori etc. Politicienii romani sunt cei mai corupti din Uniune si romanii sunt probabil si campioni la dare de mita, nimeni nu vrea sa stea cuminte la rind. Binenteles vorbesc aici de noi, romanii albii caucazieni supremi de rasa pura. Suntem bananierii Uniunii Europene. Intr-o Europa civilizata si toleranta voi vreti sa exportati xenofobie si antitiganism.

    Raspunde
  4. Sa se dea legea sa nu m ai fie nici un Tigan lasat sa paraseasca tara toti care pleaca in strainatate merg la furat s au la cersit .Ne fac tara de ras , si pe noi Romani de asemenea . Noi Romani care mergem la munca in strainatate toti suntem cosiderati niste tigani hoti , daca intram intr un magazin s au m ai stiu io ce si vorbim Romaneste suntem urmariti de ochi tuturor persoanelor care se afla in , incinta !!! Noi Romani am ajuns , sa ne fie rusine sa re unoastem ca suntem Romani cand suntem intrebati de catre cetateni straini , Deci totul e doar din cauza tiganilor imputiti toti sunt niste hoti unul nu e diferit fata de celalalt , Tiganul e om doar privit de la distanta …

    Raspunde
    • Comentariul tau este fals văzut si gindit despre toti tigani , voi puneți si răul si cel bun , in aceeași oala , de exemplu eu sint Țigan lucrez in Germania , si șeful meu , este mindru de mine , si familia mea in schimb mia dat si casa , privată sa stau cu toată familia , așa vedeți voi paiul , si nu va uitati la bîrna di n ochiul vostru voi sinteti bun , in schim Hoții corupți criminali ,si Mafioți orce se întîmplă în Europa dați vina pe tigani mai întîi trebuiesc judecate si cercetate lucrurile si apoi învinuite !!

      Raspunde
    • Ai foarte mare dreptate

      Raspunde
    • Romania este tara cu cei mai multi tigani din lume, vorbesc de procentul genetic nu recensamant. Majoritatea oamenilor cand aud de Romania spun ca este Tara Tiganilor si e posibil ca infiintarea statului numit Rominia in sec 17 sa fi avut la baza aceasta idee. Adica sa aiba si tigani tara.
      Si inca ceva: in Romania isi are sediul Regele tiganilor din intreaga lume. Cred ca asta spune totul

      Raspunde
  5. Sa se dea legea sa nu m ai fie nici un Tigan lasat sa paraseasca tara toti care pleaca in strainatate merg la furat s au la cersit .Ne fac tara de ras , si pe noi Romani de asemenea . Noi Romani care mergem la munca in strainatate toti suntem cosiderati niste tigani hoti , daca intram intr un magazin s au m ai stiu io ce si vorbim Romaneste suntem urmariti de ochi tuturor persoanelor care se afla in , incinta !!! Noi Romani am ajuns , sa ne fie rusine sa re unoastem ca suntem Romani cand suntem intrebati de catre cetateni straini , Deci totul e doar din cauza tiganilor imputiti toti sunt niste hoti unul nu e diferit fata de celalalt , Tiganul e om doar privit de la distanta …

    Raspunde
  6. pai daca s-ar da lege sa nu mai iasă țiganii din tara s-ar duce pe p___la România ! România ar fii o pata de jeg in eu, așa cel puțin sau mai răspândit :).

    Raspunde
  7. …confuzia a adus multe prejudici romanilor, in special celor ce traiesc afara onorabil. Chiar eu lucrez afara si toti considera ca sunt neamt olandez, american, iar atunci cand precizez ca sunt roman, raman uimiti. Sigur in fata magazinelor la cersit vezi tigani, cu alba neagra in Paris langa turn vezi tigani, pirandele cu semnaturile.Chiar azi 3 pirande au fost batute in Paris de chinezii findca vroiau sa fure. Sunt si romani nemernici tiganizati manelizati si binenteles tigani ce au evoluat, insa nu cu o floare nu se face primavara. Confuzia sa dorit sa se implineasca de papusari….. personal cred ca tiganii vor plati mai devreme sau mai tarziu intr-o masura sau alta… cei ce sau folosit de ei ptr voturi, ptr alte mizerii ii vor abandona…

    Raspunde
  8. Nu țin partea nimanui dar Padure fara uscaturi nu exista fie orice etnie ar fi, dar stand si observand si analizand anumite lucruri,fapte si dovezi din pacate asa este cam peste tot an lume suntem bagati an aceeiasi oala cu cei de etnie roma.Presa peste tot an lume face acelasi lucru zi anume fac confuzia antre „Rom” „Roman” dar sa fiu sincer si impartial cred ca stiu ceea ce fac si o fac doar pentru a incrimina Natiunea romaneasca si cel mai important o fac pentru articole si stiri „Bomba” ei sunt cei care ar trebui sa fie anvinuiti si trasi la raspundere pentru ca oameni an general sunt ca , si Maimutele nu degeaba ne tragem din Maimute ce face sau spune unul face sau spune si celalant Daca MassMedia spune ca suntem toti „Tigani-Romi” asa spune si restul lumi.

    Raspunde
    • O sa ai supriza daca o sa cauti in presa straina ceva in sensul asta. O sa aflii ca de fapt Romania s-a format ca tara a tiganilor, ca tigani ne-a numit SUA in ww2 (gypsie) si ca schimbarea vocabulei „i^” cu „a^” a fost cand comunistii slavi s-au simtit jigniti de acest renume pe plan international.

      Raspunde
  9. NU VREAU CA ROMANIA SA DEVINA ȚÂRA ȚIGANILOR…țiganii sa facă borș unde vor ei,nu ma interesează cat de buni sau rai sunt ei,NU SUNT POPORUL MEU..si cand UE vine sa ma forțeze pe mine ca roman,sa-i integrez…SI EU TREBUIE SA MUNCESC PT EI SI NU PENTRU POPORUL MEU….NU VREAU SA MAI VAD PICIOR DE ȚIGAN…M-AM SATURAT,GATA TOATĂ MASCARADA TREBUIE SA ÎNCETEZE. Implementarea țiganilor costa romanii 430,mii de euro pt anii 2015-2020….NU VREAU CA BANII ĂȘTIA MUNCIȚI DE NOI CU TRUDA..SA FIE PE FUNDUL ȚIGANILOR CARE NU AU FĂCUT NIMIC,NIMIC.NIMIC…PT ȚÂRA, pt PROGRESUL EI…BA MAI MULT NE-AU LUAT SI NUMELE.SI ACUM VOR SI TERITORIUL…ROMANI RIDICAȚI-VA SI SPUENTI STOP GENOCIDULUI LA ADRESA POPORULUI ROMAN..

    Raspunde
  10. Tianii sunt deghizati in ,,rom´´. Nu e corect ca romanii sa fie incurcati cu tiganii, dar nici tiganii cu romanii.

    Adevarul e ca vesticii nu debordeaza de intelijenta , presa si politicienii se folosesc de subiect si de aici toata confuzia.

    Ca atare sa nu mai fie confuzie….tiganii sa se numeasca tigani, dom, gypsye, boemi, sinti, sau cum mai vor ei dar sa nu se confunde cu romanii. Romanii au dreptul s anu fi eincurcati cu tiganii tot asa cum nici tiganii=romi ( facatura tipica ) nu vor sa fie incurcati cu romanii. Pace buna, scoala, educatie, intelegere !

    Raspunde
  11. ROMII DIN ROMANIA SUNT CETATENII ROMANIEI.
    Ei au buletin, pasaport, dar mai ales carnet de alegator de cetatean ROMAN. Delimitarea de oameni care apartin de drept unui stat este ipocrita. Romii si faptele lor sunt responsabilitatea Romaniei.
    Si nu mai cenzurati mesajele va rog.

    Raspunde
    • Esti idiot , in primul rand exista aproximativ 12 milioane de romi / tigani in europa si doar 1.5 milioane au cetatienie romaneasca. Nu toti romii di europa sunt responsabilitatea romaniei , daca un rom in polonia fura in anglia in ziar apare ca rom si de aici confuzia cu romanii.

      Raspunde
  12. Eu de 7 ani in Anglia ba sunt făcut „romanian gypsie” ba hot ,tălhar…etc Culmea ironiei este chiar un Indian m-a întrebat de unde vin țiganii,era sa cad jos din picioare e nervi.Știți ca în Anglia daca se arata ceva despre Romania sunt doar despre țigani..si nu e oamenilor de aici care cred ca toti romanii sunt tigani…ci nenorocitul ala de Soros care cheltuie mil de euro anual… sa le faca un culcuș bun tiganilor in Romania…niște gunoaie de oameni m-am saturat sincer va spun la toata lumea,anul trecut de 2 ori mi-au inchis telefonul in nas cand le-am spus ca sunt roman..mai si zicea idiotul de la telefon „roma.?” si o facea pe prostul ca nu intelege bine..Deci nu se mai poate …ori noi pe tigani ori ei pe noi…Revolutie din nou trebuie in Romania…germanii au si spus de aia nu ne inghit din cauza tiganilor.

    Raspunde
    • Indianul a avut dreptate sa te intrebe de unde vin tiganii, pentru simplu motiv ca la ei nu se comporta asa. Degeaba manipuleaza autorul articolului, tiganii romanii sunt problema Europei nu tiganii in general.
      Tiganii romani sunt rezultatul a catorva secole de abrutizare in contact cu parsivenia romaneasca.
      Inainte de revolutie tiganii au intrat in armata, securitate ( pentru ca erau de origine modesta) si incet, incet au ocupat functii cheie in stat (atentie) fara a se mai numi pe sine tigani. Dupa revolutie au fost trimisi in Occident in colaborare cu fostii securisti, politisti, preoti, si altii ca sa fure si sa aduca in tara.Parsivenia romaneasca de care vorbeam o poti observa la psd-isti in frunte cu Ponta.
      Personal nu cred ca o revolutie ar rezolva problema. Daca guvernul mondial a hotarat ca Romania sa fie tara tiganilor, nu mai e mare lucru de facut.

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.