Românii îl consideră O DELICATESĂ, deși s-a dovedit că este CEL MAI TOXIC ALIMENT!

Românii îl consideră O DELICATESĂ, deși s-a dovedit că este CEL MAI TOXIC ALIMENT!

Cu toții am mâncat – cel puțin o dată – din acest aliment. Cu toate că în România îl găsești la un preț destul de piperat, care te face să-l consideri o delicatesă, s-a dovedit a fi unul dintre cele mai toxice alimente.

Somonul crescut în condiţii artificiale este lipsit de beneficii pentru sănătatea organismului uman. Mai mulți cercetători au demonstrat că muşchiul somonului de crescătorie se deosebeşte de cel al somonului sălbatic în ceea ce priveşte compoziţia sa nutritivă.

Un ecologist norvegian vine acum cu un avertisment șocant. Acesta susține că somonul crescut în condiţii artificiale este îmbibat cu o serie de otrăvuri.

Ziariștii francezi Nicolas Daniel și Louis de Barbeyrak au studiat, timp de câteva luni, industria pescuitului, din interior. Ei au făcut drumuri în Norvegia, Vietnam, Suedia și Danemarca, după care au dezvăluit adevărul ascuns despre somon.

În zonele rurale din vestul Norvegiei, acolo unde există mai multe ferme piscicole unde somonul crește în mod artificial, jurnaliștii l-au întâlnit pe norvegianul Kurt Oddekalvom, activist, ecologist și fondator al Societăţii Norvegiene pentru Ocrotirea Naturii. Ecologistul duce o luptă înverşunată cu fermele care se ocupă de creşterea artificială a somonului.

„În Norvegia, situația privind cultivarea peştelui este catastrofală. La o fermă atât de mică creşte un număr atât de mare de peşte, 2 milioane de unităţi de somon. Peștele se îmbolnăveşte, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatică și anemia infecțioasă a somonului a capturat toată Norvegia. Însă, acest lucru este tăinuit de consumatori”, a declarat Kurt.

Activistul are colectate probe, înregistrări video, care arată cum muncitorii de la crescătorii toarnă în apă un pesticid puternic cu efecte neurotoxice.

„Ei înșiși trebuie să poarte măști și costume de protecție, ca să nu fie afectaţi de substanțele chimice destinate curățirii rezervoarelor de apă de paraziți. Astfel, somonul se îmbibă cu aceste produse chimice, ceea ce ar putea ameninţa sănătatea consumatorului. Somonul norvegian este cel mai toxic aliment din lume”, avertizează Kurth.

Acesta este un adevăr pe care încearcă să îl ascundă industria pescuitului.

„Pe fundul lacurilor pline cu apă de ploaie se găseşte un reziduu de 15 m încărcat cu bacterii, resturi de furaje putrede şi substanţe chimice care să distrugă paraziţii. Nivelul de contaminare este foarte înalt. Substanţe toxice, excremente de pește… Fundul mării este complet distrus, e ca o fabrică de gaz. Bule de metan şi pesticide identice unor atacuri cu gaze’’, mai spune activistul Kurth, după ce a folosit camere subacvatice spion pentru a filma toată această nenorocire.

O altă problemă a pescarilor norvegieni este aşa numitul păduche de peşte, ce parazitează pe corpul peştelui şi îl ucide.

Gradul de contaminare a somonului a crescut foarte mult în ultimii ani. Este de 5 ori mai nociv şi toxic decât orice alte produse, susțin specialiștii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.