Românii vor putea plăti TAXELE şi IMPOZITELE online, CU CARDUL. Finanţele au semnat acordul de licenţiere a Trezoreriei pentru plata taxelor cu carduri MasterCard

Românii vor putea plăti TAXELE şi IMPOZITELE online, CU CARDUL. Finanţele au semnat acordul de licenţiere a Trezoreriei pentru plata taxelor cu carduri MasterCard

Contribuabilii vor putea să plătească taxe şi impozite online la bugetul de stat şi la bugetele locale, fără perceperea unor comisioane, după ce Ministerul Finanţelor Publice a semnat acordul de licenţiere a Trezoreriei Statului ca acceptator de plăţi electronice cu carduri MasterCard şi Maestro.

„Ministerul Finanţelor Publice a semnat acordul de licenţiere a Trezoreriei Statului ca acceptator de plăţi electronice cu carduri MasterCard şi Maestro în condiţiile stabilite de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin Trezoreria Statului”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Implementarea sistemului de plată online, inclusiv extinderea serviciilor de internet banking ale Trezoreriei Statului urmează a se efectua din fonduri europene.

Proiectul va dezvolta o componentă dedicată plăţii cu cardul, prin intermediul căreia contribuabilii vor putea efectua plata online a tuturor tipurilor de impozite şi taxe atât la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, cât şi la cele administrate de alte instituţii publice. Vestea bună este că nu vom plăti comisioane la tranzacţii.

MasterCard va realiza implementarea tehnică, care va dura maxim trei luni.

„Licenţierea Trezoreriei Statului ca acceptator de plăţi cu cardurile MasterCard sau Maestro reprezintă o premieră mondială şi suntem mândri că astfel ne alăturăm autorităţilor în demersurile lor de creştere a gradului de fiscalizare a economiei, cu ajutorul mijloacelor de plată electronice”, a precizat Cosmin Vladimirescu, manager general al MasterCard pentru România.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.