Românul LINȘAT în Franța a primit locuinţa de la statul francez

Românul LINȘAT în Franța a primit locuinţa de la statul francez

Adolescentul de etnie rromă din România, care a fost linşat în Franţa, fiind bănuit de furt, a fost externat, şi, timp de cinci zile, a dormit în stradă, fără un acoperiş deasupra capului. „Darius” – cum a fost el botezat de presa franceză –  a refuzat, iniţial, toate soluţiile de cazare de urgenţă care i-au fost propuse, pe motiv că dorea să rămână alături de familia sa compusă din 34 de persoane, scrie cotidianul francez Le Monde. El a fost nevoit, însă, să accepte în cele din urmă propunerea de găzduire din partea Prefecturii Bobigny. Tânărul (al cărui nume adevărat este Gheorghe Frânzu) a fost externat la 18 august după ce s-a aflat în comă, iar acum nu mai necesită îngrijiri în cadru spitalicesc. El a dorit să se alăture familiei sale, care trăieşte în tabere improvizate, mutându-se dintr-o parte în alta.

„Rromii au o concepţie extinsă în ceea ce priveşte familia, care îi include, în cazul de față, pe mama adoptivă, bunicii, unchii, mătuşile şi verişorii adolescentului. Aceştia nu doreau să locuiască separat de Darius, de teama unor represalii din partea agresorilor lui”, scriu jurnaliştii de la Le Monde.

Prefectura pusese la dispoziţia tânărului două camere de hotel într-un centru de găzduire pentru persoane aflate în dificultate, în care ar fi putut locui maxim şase persoane. Dar familia rromă nu a solicitat camere într-o clădire, ci mai degrabă un teren pe care să se poată instala toţi membrii grupului.

Prefectul delegat pentru chestiuni legate de egalitatea de şanse la Seine-Saint-Denis, Didier Leschi a explicat că „un intermediat din România” a fost cel care a rezolvat situaţia, convingându-l pe „Darius” să accepte, alături de cinci membri ai familiei, propunerea de găzduire făcută de statul francez.

Familia Frânzu va putea locui în cele două camere timp îndelungat, a asigurat Didier Leschi. Pentru integrarea lui „Darius” şi alor săi vor fi făcute eforturi din partea autorităţilor locale, a mai precizat sursa citată.

Foto: newslocker.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.