Rubrică culinară de week-end, în colaborare cu Helvetica Milk – Pecica: Ciorbă de perișoare

Rubrică culinară de week-end, în colaborare cu Helvetica Milk – Pecica: Ciorbă de perișoare

Ingrediente

Pentru ciorbă: 2.5 l apă; 2 morcovi; 1 păstârnac; 1 ardei gras roşu; 2 cepe;
pătrunjel şi leuştean tocat; sare; piper; 3 linguri pastă de roşii; puţin ulei.
Pentru perisoare (aproximativ 40 bucăţi): 250 gr. pulpă de porc tocată; 250 gr. carne de vită; sare; piper; 1 ou ; 1 lingură cu pătrunjel tocat mărunt; 2 linguri rase orez.

Mod de preparare:

Spălăm legumele. Tocăm mărunt păstârnacul, morcovul, ardeiul gras şi ceapa. Le punem la călit în puţin ulei, apoi adăugăm peste ele apa caldă. Acoperim şi lăsăm să fiarbă.

Între timp, preparăm perişoarele. Amestecăm carnea de porc cu cea ce vită, potrivim de sare, piper, adaugăm oul, pătrunjelul tocat mărunt, ceapa şi orezul. Amestecăm totul bine. În alt vas, punem apă rece. Cu mâinile umezite, modelăm perişoare de forma unei nuci. Când sunt gata toate, le punem în oala în care fierb legumele. Lăsam la fiert aproximativ 30 minute, apoi adăugăm pasta de roşii. Mai lăsăm 10 minute să fiarbă şi oprim focul. Adăugăm leuşteanul şi pătrunjelul tocat.

După preferinţe, se poate sevi şi cu smântână.

Poftă Bună!

Bucătar: Rebeca (casnică)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.