Rubrică culinară de week-end. Răcitură (piftie)

Rubrică culinară de week-end. Răcitură (piftie)

Ingredinente: 

4 buc picioare şi jumătate cap de porc, foi dafin,1 plic piper negru boabe, sare, 2 bulbi usturoi.

Mod de preparare:
Picioarele şi capul se pun la fiert într-o oală mare (10 – 12 litri apă) cu dafinul, sarea şi piperul şi se spumează. După aproximativ 4 ore, dacă carnea începe să se desprindă de os se opreşte din fiert, se scoate carnea iar conţinutul se lasă la răcit. După ce s-a răcit se înlătură grăsimea depusă la suprafaţă. Usturoiul se toacă foarte mărunt şi se adaugă în zeama aproape rece, se vântură dintr-o oală în alta (aprox. 5-8 minute) . Acest procedeu deschide culoarea iar zeama îşi ia gustul de usturoi. Apoi se strecoara prin sită, se toarnă în farfurii sau boluri după preferinţe şi se lasă la răcit până a doua zi.

Bucătar: Rebeca (casnică)

Poftă Bună!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.