Rusia ne trage de mânecă pentru declaraţiile „antiruse” ale preşedintelui Băsescu

Rusia ne trage de mânecă pentru declaraţiile „antiruse” ale preşedintelui Băsescu

Rusia a observat o serie de noi declaraţii antiruse ale preşedintelui Traian Băsescu, afirmă Ministerul rus de Externe, într-un comunicat de presă.

Liderul român a acuzat Rusia de comiterea unei „agresiuni împotriva Ucrainei” la ceremoniile de aniversare a 10 ani de la intrarea României în NATO, precizează Ministerul rus de Externe, adaugând că şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean, nu a respins această declaraţie.

„Se poate ghici în spatele acestor atacuri intenţia clară a Bucureştiului de a ignora adevăratele cauze ale crizei din Ucraina”, a adăugat diplomaţia rusă.

„Această retorică antirusă la nivelul conducerii statului român (…) nu este în interesul nimănui”, mai arată comunicatul Ministerului rus de Externe.

România a denunţat, în martie, „agresiunea” rusă în Crimeea şi referendumul „ilegal” care a condus la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia. Preşedintele Traian Băsescu a pledat pentru „repoziţionarea” forţelor NATO în Europa.

  1. CORLATZEAN? VAI DE EL.... 7 aprilie, 2014, 3:32 pm

    De ce acest ministru de externe idiot,nu a iesit sa explice Rusiei ca aceste opinii ii apartin in exclusivitate betzivanului naval si ca guvernul Romaniei priveste cu retincenta aceste afirmatii??!! Vrem neaparat sa ne razboim cu Rusia?? Am uitat ce am patit in 1945,cand decizia nefasta de a trece Nistrul ne-a costat de ne-a uscat?? Cu un asa vecin nu poti fi decat prieten,pentru ca ei vor recompensa asta prin livrari de gaze si materii prime ieftine etc.etc. ,adicatelea exact ce face vecinul nostru Victor Orban……Concret,ce castigam daca ne luam la harta cu rusii??? Pai intai ar trebui sa ne gandim ce pierdem…….dar la asta nu ii duce mintea pe Corlatzean & pontache!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.