Rusia suspendă importurile pe bază de carne din Polonia și Lituania

Rusia suspendă importurile pe bază de carne din Polonia și Lituania

Rusia intenționează să suspende începând cu 7 aprilie toate importurile de produse finite din carne din Polonia și Lituania. Măsura va fi luată până la încheierea inspecției la companiile poloneze și lituaniene, care exportă produse din carne în Rusia. Anunțul a fost făcut, miercuri, de un oficial al Serviciului federal de supraveghere veterinară și fitosanitară din Federația Rusă (Rosselkhoznadzor), citat de agenția de presă ITAR-TASS.

Rusia pregătește o scrisoare prin care va adopta aceleași măsuri pe care le-a luat Belarusul (partenerul său din Uniunea vamală) în ceea ce privește restricționarea importurilor tuturor tipurilor de produse finite din carne din Polonia și Lituania, a explicat oficialul citat.

Interdicția la importurile produselor din carne de porc din toate țările membre ale Uniunii Europene a fost introdusă de Rusia la 30 ianuarie ca urmare a apariției unui focar de pestă porcină africană pe teritoriul UE.

Justificându-și această din urmă decizie, Serviciului federal de supraveghere veterinară și fitosanitară din Federația Rusă a declarat că pe teritoriul Poloniei și Lituaniei sunt utilizate tehnologii de producție care fac posibilă înlocuirea unei surse de materie primă cu alta. Mai exact, produsele prezentate ca fiind fabricate din carne de pasăre să conțină, de fapt, carne de porc.

Rosselkhoznadzor mai susține și că tratamentul termic nu distruge întotdeauna virusul pestei porcine, astfel încât există riscul ca virusul să ajungă pe teritoriul rus prin intermediul produselor finite din carne.

 

Sursa: Agerpres/Foto: ukrinform.ua

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.