S-a CONFIRMAT! Românii din străinătate, TAXAŢI ÎN ŢARĂ prin noul Cod Fiscal!

S-a CONFIRMAT! Românii din străinătate, TAXAŢI ÎN ŢARĂ prin noul Cod Fiscal!

Românii plecaţi la muncă în străinătate nu scapă fără să plătească o taxă statului român, potrivit noului Cod Fiscal. Astfel, cetăţenii care sunt plecaţi în străinătate vor plăti o taxă dacă şi-au păstrat rezidenţa fiscală în România.

„Confirm faptul că persoanele cu rezidenţa fiscală în România, cu domiciliul în ţară, sunt obligate la plata acestei contribuţii calculată prin procentul de 5.5% x valoarea salariului minim pe economie, chiar dacă se află în străinătate. Contribuţia este de circa 67 de lei/lună, corespunzător sumei de 792 de lei pentru un salariu minim pe economie din 2016 de 1200 de lei”, a declarat Adrian Benta, consultant financiar, citat de HotNews.ro.

„Articolele 180-182 din noul Cod Fiscal impun plata unei contribuţii la asigurările de sănătate de către persoanele fizice ce nu realizează venituri şi nici nu sunt scutite de plata contribuţiei de sănătate prin efectul legii. Este vorba de minorii sau doamnele însărcinate care nu au venituri. În acest sens, cetăţenii români care îşi păstrează rezidenţa fiscală în ţară sunt în sfera contribuţiei la această asigurare de sănătate. În esenţă, legea nu se adreseaza numai acestor categorii de persoane ci şi altor persoane, cum ar fi cele neasigurate, dar care încasează venituri la negru, agricultorilor care nu îndeplinesc condiţia de a fi impozitati prin tranşe de venit sau persoanelor casnice ce nu sunt coasigurate”, a spus Adrian Benta.

De remarcat, că prin Ordinul 84/2012, cetăţenii români ce se află în străinătate o perioadă estimată la mai mult de 183 de zile au obligaţia să depuna la ANAF declaraţii privind rezidenţa fiscală.

  1. refuz categoric sa dau vreun leu statului hot!!!!

    Raspunde
    • nu sunt de acord ,deja platim taxe la multe ,la tara pe unde suntem multi romani nici nu se mentine curatenia,i-au bani si dau la lenesi ajutoare,ca au copii mici sa ii scoata la munca nu sa dea guvernul bani la lenesi,suntem toti egali….fura toti …acum nu au bani pt emigranti…bravo celor care au votat cu Johanis

      Raspunde
      • Nu Iohannis e de vina.Guvernul Ponta le voteaza!!!!

        Raspunde
        • Corect !!! Guvernul Ponta trebuie schimbat!

          Raspunde
        • Iohanis semnează or ce lege,nu-l mai scoateți voi nevinovat,in parlament toate partidele au votat si acum dați vina pe ponta?

          Raspunde
          • Citeste putin constitutia romaniei, asta in caz ca nu ai trecut prin generala, si ai sa vezi ca presedintele are dreptu sa refuze (fara penalitate) de 2 ori o lege care este in regula dpdv constitutional, apoi daca o refuza si a 3-a oara este demis din functie. Iar acum daca stam putin si ne gandim constitutia e creeasta de cacatu ala de Iliescu, ala care va facut sa-l omorati pe ceausescu… Si acum ca tot am ajuns aici adu-ti aminte ce a spus Iohanis, a spus ca vrea sa curete tara de coruptie (greu, dupa parerea mea) ca apoi sa poata sa modifice constitutia si sa o faca in favoarea poporului.

          • esti idiot ,ponta cu guvernul lui trebuie schimbat

          • Prietene anonim,
            Se pare ca nu intelegi cum functioneaza separarea puterilor in stat.
            Nici guvernul si nici presidential nu dau legi… nu e treaba lor.
            Dar de data asta nu este vorba de o lege, este codul fiscal, care este publicat de guvern, si nici parlamentul si nici presidentia nu au un cuvant de zis .
            In concluzie…. guvernul Ponta a luat decizia asta.
            Inca avem o tara unde oamenii sunt obligati nu incurajati sa plateasca taxe.
            Cu alte cuvinte o sa-mi mut resedinta fiscala in strainatate si o sa-i aduc pe cei dragi aici sa ma viziteze ei,decat sa vin in Romania sa cheltuiesc bani acolo si sa platesc TVA 24% in Romania.
            Ideea ca romanii din strainatate nu platesc taxe e absurda, din 5000 euro intrati in tara (trimisi celor dragi sau adusi pentru vacanta) 1000 sunt TVA (nu e vina mea ca statul nu poate opri evaziunea fiscala…. eu tot banii aia ii dau).
            Cati bugetari sau pensionari contribuie 2000 euro pe an in taxe?

          • Na prostimea ca nici Ponta nu ma este acum cine voteaza

          • Vrajeala de buftea,johannis face jocul bruxellului

          • Legile sunt bune. Sa ne punem intrebarea:
            – Cine le aplica si cine le respecta?
            Unde-i lege nu-i tocmeala.
            Gresit spun unii: lege-i facuta sa ni fie respectata.

          • Da! Ponta (ptr.ca e el nene…)se screme de ceva vreme sa ascunda chestia asta!Anul trecut era doar fumul…Acu e focul! „i-ete-l” E aici-sa..

          • sa aibe toti din parlament 600 lei sa vedem daca le ajunge sa traiasca in romania noua netrebuie salar de 2 mii de euro sa traim si ioanis sa suga pula toti osa punem boamba in parlament romania de chcat sugeti pula toti care sunteti in romania in parlament sa aud ca suntem in euro sa avem 3 mii de euro venim in tara noi murim de foame mai bine sa moara iliescu a furat tot ce era al romaniei si acum sa ajunga mes la presedinte sa aud ca avem salare de mii de euroo

          • Ce va trebuie nenorocitilor din parlament sa va fie rusine futuva cristosi mami voastre de gunoaie nu platim nimica jos guvernu romani trezitiva odata nu mai dormiti

          • Mai anonimu’ din tufis, mai citeste si tu una, alta, poate constitutia Romaniei te-ar ajuta…presedintele nu are nici o putere, parlamentul voteaza TOT! Da, ai citit bine…daca de exemplu, presedintele refuza sa semneze un articol de lege si parlamentul il trimite inapoi la acesta in mai putin de 6 saptamani atunci, presedintele nu mai poate face nimic, adica este obligat sa il semneze, prin constitutie. Asa ca sa-i sugi bota lu’ plagiatu’ de ponta daca tot ii ti partea, ca ne-o adus la sapa de lemn pe toti…si daca nu ti-e de ajuns poti sa-i iei o tura si pe sugatorii aia care se invart pe langa el…

          • Nu uitati ca Romania este semi- prezidentiala ca guvernamant

        • Si Iohanis și-a dat acordul….dar cum se întâmplă de 25 de ani o mână spală pe cealaltă și noi vorbim și plătim ?

          Raspunde
        • Din pacate am gresit foarte mult alegand aceasta specie de mut ca presedinte. Dupa parerea mea e total nepregatit in domeniu ca de altfel toti in aceasta tara. Incometenta si furtul pot fi eradicate numai cu metode forte dupa cum demonstreaza istoria Romaniei. Vezi AUTOSTRADE!!!!!!!!!!!!!!!!

          Raspunde
        • mutalaul a avut ultimul cuvant cand a promulgat legea…drept multumite ca a fost votat de diaspora

          Raspunde
        • esti cu capu rau mergi la medic

          Raspunde
        • Asa va trebue la cei care l-ti votat pe Iohannis de a facut pentru tara de cand este in fruntea Romaniei sa de pimbe sa manance si sa-si ingle conturile pe spinarea prostilor din strainatate si amaratilor con tara rusine…

          Raspunde
        • corect dar oare vor sti vreodata toti ca legea e facuta de desteptii psd?Doamna p….psdista in august 2015?ne rade Ponta cu toate legile si ,legile salarizarii si tot…..offff.Si totusi asi dori sa stiu platim asigurare si in Romania obligatoriu,daca eu am pensie italiana,locuies aici.medici aici,tot,dar bineinteles am si casuta mea in Romania,care sper sa ma intorc cat de curand.Scuzati ca am scris pe un raspuns ,dumneavoastra.

          Raspunde
          • taxa pe naiba. Acum ceva timp guvernul Romaniei a incercat sa apeleze la toate tarile din UE mai ales unde sunt multi romani si sa afle exact veniturile, proprietatile pe care le avem etc. pentru ca suntem multi romani cu datorii in romania amenzi , ipoteci etc. si marea dorinta a guvernului este sa obtina posibilitatea sa se serveasca din conturile romanilor din strainatate cu tot ce cred ei ca trebuie sa platim bineinteles cu suprataxa prentru ca mai cumpara si ei cate un mercedes ceva. Bineinteles ca a fost refuzata aceasta incercare si acum ne baga taxa asta de cacat pe care sunt sigur ca multi romani au acceptao de bunavoie dar cum romania cu cacatu de infrastructura pe care o are nu stie decat sa ingreuneze treburile (sa completam hartii sa le ducem nu stiu unde bla bla bla) sa ajungem sa fim penalizati sa ne creasca datoria sa se ajunga la altele. Daca taxa asta ar fi ceva serios si decent ar fi tratata ca atare si totul s-ar reduce la o simpla inregistrare electronica si prin plati automate, programate de platitori ar fi suficient. Cand un guvern cere sa fiti siguri ca ofera si o mie de modalitati de plata si fara multa aiureala.

        • Si cine promulga legi? Guvernu?

          Raspunde
        • ….sefii lui johannis sunt de vina…

          Raspunde
      • Nu Johannis face legile in Romania,legile sunt facute de parlament si puse in aplicare de guvern.

        Raspunde
      • Bravo. Sunt de acord

        Raspunde
        • daca maine guvernul ponta o sa impoziteze aerul pe care il respiri o sa fii de acord?

          Raspunde
          • Fi liniștit ca o sa ajungem și acolo la ce jigodii HRANIM în parlament…! Dacă as avea o mitraliera pe toți i-aș ciurui nu ar fi scutit nici unul. Și de asemenea face pușcărie pe viata măcar as ști ca au murit jigodiile din parlament.

          • Guvernanti trebuie sa plateasca pentru cei plecati in strainatate. majoritatea romanilor plecati ,eu ii consider EROI ,obligati sa-si lase familia copiii si sufletul si sa emigreze in disperata cautare de munca pentru a putea supravietuii familia in ROMANIA

        • si eu sunt de acord sa punem cite 5 la suta din salarile care le castigam in tarile unde suntem ,dar sa vina cu un proect de investitie . Sa se construeasca ceva.

          Raspunde
        • ..si ca pizda ..maaa

          Raspunde
      • Nu inteleg de ce faceti atata ZARVA !!! Eu cunosc multi romani care lucreaza in strainatate si sunt coasigurati, prin sotii , soti, cel care a ramas acasa si lucreaza sau este pensionar . Cand vin in Romania isi fac anlize , tratamente GRATUIT , cel care este acasa il programeaza si nici nu este stresat !!!! Este CORECT !!!

        Raspunde
        • Giga tu nu esti decat unul pus sa linisteasca apele pe aici….nu sunt cuvintele tale. Cei care vad dupa cortina inteleg.

          Raspunde
          • Gica are dreptate!
            Este un cerc vicios care doar cu legi ca atare poate sa întoarca spre bine mersul lucrurilor în România!
            Salariile mici din RO aduc si sume mici la buget, dar mai ales la asigurarea medicala. Este vorba de 15 Euro/ luna care vi se cer! E mult? Hei nu mai fiti egoisti, daca va gânditi ca o sa primiti îngrijiri medicale (voi sau cei lasati de voi acasa) de nivel mai bun decât cel actual, ca asistente si medici buni nu vor mai parasi România datorita acestei legi si a contributiei voastre, cum vi se pare?
            Eu gasesc ca legea este foarte buna! Urmeaza sa vedem daca prin ea se vor mari fondurile (deficitare) acolo unde este într-adevar nevoie.
            Eu sunt cetatean strain de 20 de ani, nu sunt asigurat în Ro dar i-as da cu placere într-ajutorarea celor ramasi acasa.

          • Voi stiti destu de bine ca hoti astia nu le mai agung bani au furat tota romania si satati omeni care au plecay de greu acum vor si sa mai platiasca statului

          • Gica mirosi a unu pus aici sa zica ce vrem sa auzim! unde faci tu analize gratis in Romania? zi mi un loc doar unul! in caz k nu ai observat acum halatul standard al doctorilor vine cu buzunare… fiti seriosi,realisti si nu mai visati! a trai in Romania iti trebuie mult curaj!

          • Tiberiu tu trebuie sa sugi pula cu Gica impreuna

        • Imi pare nespus de rau sa contrazic dar acei romani care au trecut pragul vreunui spital occidental nu va mai intra nicicum in mizeriile din romania,,daca mergi la clinica privata…mm,sa zicem ca respecta 50 la suta din normele d igiena,,la spitalele publice din ro…uffff…jale inca d la intrare cind intilnesti la tot pasul chistoace sau alte mizerii,,mucegai,,gindaci,,,pai ptr c bani???pacat d 10 la suta din personal care sunt cu vocatie,,,restul ciubucari care lucreaza in maghernite nu spitale,,se platesc bani ptr sanatate unui sistem sanitar sanatos care iti da sanse d a trai,,nu de a mai culege multe alte afectiuni din spitalele din ro,,,

          Raspunde
          • iti dau dreptate
            nu stiu de ce va este frica pt publicatii si scrieti anonim
            noi i-am votat noi ii dam jos
            unde ai mai vazut ca un cetatean care plateste seguro sau CSA dincolo sa mai plateasca si in tara

          • Din pacate asta e adevarul … experientele prin spitalele de stat de la noi m-au facut sa prefer sa dau bani la privat in speranta ca macar nu o sa ma imbolnavesc mai rau ca de tratat nici nu se pune problema in conditiile in care se prezinta clinicile si spitalele noastre.Acum muncesc in alta tara ,compania este cea care achita asigurarea de sanatate care ar ajunge la putin peste 4 lire pe luna … dar serviciile oferite si beneficiile primite nu pot fi comparate cu ce avem in tara …. asa ca de as contribui chiar si cu o suma infima tot nu vad rostul …

          • tot anonim.sper.bz..ce nu nteleg..e de ce odata ajunsi afara..n au ancredere unii sa dea bani la neamuri din tara.sarace.sa cumpere o casuta cu doua mi mp teren unde o fi.pe numele saracului temator de D zeu.odata ce e gospodar an curtea lui..e si pensiune de vara sau iarna pt toata familia adevaratului propietar.care alfel venit an concediu an tara si n are rezidenta ro..sta prin hotele..la pret exagerat de mare pt sase pers…statu vinde pe nimic la englezi italieni case abadonate cu teren mult.sa vaneze pescuiasca..mica idee d ajutor direct a napastuitilor din tara..pietre scoatem din pamant.lut este ..ne ntoarcem un pic la tipu caselor batrane..panouri solare pt patru camere patru bai si doua bucatarioare…suficient pt autonomia familiala.plus ca ti poti trimite prieteni sefu..haha.sa mance ca la el an tara.da si o daraba de pita cu slana si ceapa…sa nu creada c o nimerit..an rai

        • Ce analize ce tratamente fac ca anul trecut am fost cu tata last Fundeni si am cumparat acul de punctie 3mil pana si anestezicul pt punctie ca sa nu mai spun ca a facut tomografie la clinica din curtea spitalului. Mentionez ca e pensionar dupa 40 ani de munca. ..

          Raspunde
          • În.România. dacă nu.ai.bani.mori.cu.zile.doctori. așteaptă. Nu mai.să.le.umpli.buzunarele. plus.că. trebuie.să.ți.cumperi.tot.în.spitale.așa. că. Nici.chiar.cu.banii. noștri.celor.care. lucrăm în străinătate. Nu-i le.ajunge.pt.ca.fură. toți. De.la.ce-i mari.la.ce-i. Mici.și.noi.o.să.stăm. tot.slugi.prin.țări.străine. departe.de.casă

        • …..ar trebui sa-ti iubesti aproapele, nu sa-l otravesti….

          Raspunde
        • Ce e corect??? Platesc lunar in germania asigurare medicala. Nu stau in Romania, nu beneficiez de asigurarea medicala in romania. De ce sa dau atunci bani? De ce? Ca asa vrea guvernul romaniei? Am faculta terminta degeaba in romania. Nu pot face absolut nimic cu ea aici!!! Da-mi motiv sa ma intorc in tara nu-mi öua banii!!!

          Raspunde
          • Ai dreptate

          • De acord manfred,renunt la cetatenia romana daca se merge pina acolo dar bani tot nu le dau..nu ca ar fi mare lucru 800 lei..NU LE DAU UN CENT!

          • Am citit comentarile de mai sus si as vrea daca cineva stie sa-mi raspunda ce trebuie sa fac pentru ca am primit o scrisoare unde spune ca trebuie sa platesc asigurarea de sanatate calculata pe o periada de 3 ani (2010-2013) 1400lei .mentionez ca eu sunt plecata de 10 ani , dar nu am depus la ANAF nici o declaratie. Ce trebuie sa fac?
            Multumesc.

          • Sant de acord cu tine … eu traiesc de 15 ani in Italia, de ce trebuie sa platim in Romania cand Romania nu ne da nimic ….platim destul deja unde santem . Am plecat din tara noastra din cauza lor pt. ca nu neau oferit nimic si acum vor banii nostri munciti in alta tara.Eu nu le dau nimic …..imi schimb si mutatia din Romania in Italia…. sa vedem cum ne mai iau banii….HOTIII

        • GICA , esti cam analfabet, cum se face ca nu ai decat 2 clase ca trenul? Unde naiba ai vazut tu ca cei care lucreaza in strainatate a-si fac analize gratuite ? Esti prost rau , daca zici asta !!!!!!!!!!! Eu lucrez in Italia de 10 ani , NICI MACAR O RETETA CU PLATA NU AM PRIMIT !!!!!! LA DOCTOR MERG AICI , ANALIZE LE FAC AICI , MEDICAMENTE TOT DE AICI , PTR CA AICI ESTE MEDICUL MEU , UNDE LUCREZ ! CAND AM FOST IN TARA , PUTEAM MERGE LA DOCTOR SAU ANALIZE, DAR LA PARTICULAR ,SI CU PLATA – NIMIC GRATIS –

          Raspunde
          • BAI DESTEPTULE AI AUZIT DE CARD DE SANATATE EUROPEAN?????CU ALA AR TREBUI SA TE TRATEZI ORIUNDE IN UE DAR IN RO E MAI GREU CA FREAU DOAR SPAGA IAR JIGODILE DIN PARLAMEN NU MAI STIU DE UNDE SA SCOATA BANI EI NU SA GINDESC CA PUN PAIE PE FOK CU TASELE CE VREAU SA LE PUNA IDIOTI SA LE FIE RUSINE.

          • Cei din strainatate au asigurare si in Romania prin intermediul cardului de sanatate European. Baiatul meu a fost internat in spital la Iasi, si ghiciti ce?… nici spaga nu au vrut cand au vazut Cardul de sanatate European, dupa trei zile puteau sa-l externeze in schimb l-au mai tinut doua zile, asa de siguranta. Sunt frumosii banii pe care ii primesc ramburs.

          • Foarte.corect.așa. este.în.România trebuie.să-ți plătești tot.

          • O sa va contrazic. In anglia analizele sunt gratuite

          • CORECT !!!!!!!!

        • AM O FIICA , ARE DREPTUL „”” DOAR LA O TRIMITERE PE LUNA „”” NENOROCITILOR !!!!!!!!!!!!!! UNDE SA MAI FACA PROGRAMARE SI LA MEMBRII FAMILIEI CARE LUCREAZA IN STRAINATATE ???????? ARE UN FIU DE 11 ANI , L-AM DUS LA PARTICULAR LA ANALIZE, AM PLATIT 2 60 RON , SI AVAND ASMA , MEDICAMENTELE LUI TREBUIESC PLATITE , UNDE NAIBA TRAIESTI PROSTULE DE ” Gica ” ??? DE LA STATUL ROMAN NU BENEFICIEZ DE ABSOLUT NIMIC , SI ATUNCI DE CE SA LE DAU BANI MUNCITI CU SUDOARE DE MINE ???????? PE MINE NU OR SA MA OBLIGE EI , NU MA LAS FURATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

          Raspunde
        • Cine dracu vine din strainatate sa faca tratamente gratuite in romania? Unde ai vazut ceva gratis in romania cand e vb de spitale,si nu numai

          Raspunde
        • Ce fel de analize și tratamente primești gratis?

          Raspunde
        • Da vin romanii din strainatete sea de-a spaga la doctorii din Romania cand isi pot face analizele gratis unde muncesc si traiesc
          Bravo bravo bravo halal natiune

          Raspunde
        • bái gicá…….tu esti bolovan da ráu de tot,unde ai auzit du de co-asigurati? in stráinátate existá card european de sánñatate pentru cei legali, probabil cá romanii ce i cunosti tu sunt toti ilegali jajajaja . cei legali cànd vin in tará folosesc cardul european informeazáte si tu putin nu mai srie asa la proestealá cá ràde lumea de tine si de boul de ponta …… dacá ti se pare asa de corect va cumpár lumànarii tie si lu ponta de banii aia 😉

          Raspunde
        • Numai daca lucreaza cu contract de munca in strainatate (stat UE) , poate beneficia in Romania de aceleasi drepturi ca si cand ar lucra in tara.

          Raspunde
          • nu e adevarat eu am toate actele in regule in it si cind am f sa fac un control au zis k nu sunt valabile in rom

        • Domnule Gica Statul Roman ,ne obliga cumva, ca cei din diaspora sa avem doua asigurari de sanatate ?
          In cazul acesta , Gica esti si Gica o sa ramai.

          Raspunde
          • Da te obliga, in cazul in care nu ai facut declaratie ca renunti la domiciliul fiscal din Romania, caz in care platesti 5.5% x valoarea salariului minim pe economie.

        • Analize etc Gratuit in Romania?..pai unde traiesti nene?

          Raspunde
        • Daca ti-ai rupe spatele prin strainatate ca noi toti, nu ti s-ar mai parea corect. Nu vorbi aiurea, mai bine taci.

          Raspunde
        • Eu cand merg acasa stau cinvi zile si daca vreau o vizita o fac la plata,dar nu fac vizite medicale ca nu am timp . De ce sa fie corect daca eu sant afara din tara 360 din 365 de zile?! Sa zica mersi ca mai intru din cand in cand si mai las cate ceva bani pe acolo .

          Raspunde
          • daca esti afara 360 de zile, nu ai de ce te teme. pentru ca fiind un om corect, ai declarat rezidenta fiscala in tara in care stai (conform legii). ceea ce inseamna ca nu mai trebuie sa platesti taxa asta.

        • Da Gica faci analize care le vei plati din buzunar ca nu sunt fonduri si tratamentele la fel

          Raspunde
      • Cind ne dau ei de lucru in tara pentru un salar decent, da , platesc. Atata timp cat muncim in strainatate si platim aici taxe si impozite in rominia nu pltesc nimic.

        Raspunde
      • Nu Iohanis a facut legea , el a intos-o de cate ori i s a permis , ….. intelegeti fratilor ca baracuda este enormaaaa!

        Raspunde
      • Ponta a facut anul trecut codul fiscal

        Raspunde
      • Daca as sti ca da bani la sraci a si da cu placere,nu se numes lenesi,dar sunt convinsa ca vor sa recupereze ci au furat ce i din guvern,eu nu pot numi oamenii saraci lenesi…ca lenesii aia daca ar veni in strainatate ar munci la fel ca noi..

        Raspunde
      • Fratica sti sa citesti? Tu nu vrei plati nimic daca lucrezi legal si platesti taxe in tara respectiva. Doar cei care lucreaza la negru 😉

        Raspunde
      • Esti întreg la minte? Ce treaba are Iohannis?

        Raspunde
      • Pai…cititi si intelegeti ce cititi. Odata ce platiti taxe in alt stat nu mai aveti rezidenta fiscala in Romania. Deci nu plati nimic.

        Raspunde
    • Cand statul roman imi va asigura un loc de munca in tara sau in afara ..o sa platesc,atata timp cat statul roman m-a obligat sa-mi parasesc familia…si sa imi iau lume in cap ..pt un loc de munca nu o sa vada nimic de la mine..decat sa le fie rusin de la presedinte la cel mai mic…RUSINEEEEE nenorocitilor !!!!

      Raspunde
    • nu stiu cum s ne i bnii nici un leu unui stt ce fur c in codru nu v junge cit ti furt nu v mi stur D-ZEU

      Raspunde
    • Dar renuntam la cetatenia romania si gata

      Raspunde
      • dar a renunta la cetatenie te costa vreo 3000 eu ce zicimerita ….

        Raspunde
        • Te costa pe naiba 3000 sa renunti la cetatenie…da ce mie statu’ roman ce mi-a dat ca eu sa dau aia 15€pe luna?

          Raspunde
          • Ce amuzant e.. cand e de primit, primesti in lei. Cand e de dat, le dai in euro..
            600 euro sa inregistrezi o cerere intr-o tara in care minimul pe economie e 200… ahahahahahaha

            Taxa consulară prevăzută de lege pentru înregistrarea cererii de renunţare la cetăţenia română este în valoare de 605.- EURO. La aceasta se adaugă taxele aferente fiecarui serviciu consular prestat in plus, dupa cum urmeaza:
            autentificare declaraţie pe proprie răspundere – 60.- EURO
            legalizare de copie – 30.- EURO
            efectuare şi legalizare traducere – 70.- EURO
            legalizare traducere – 40.- EURO

      • ce sa renunti la cetatenie sa renunte ei mergem acasa si le rupem capu

        Raspunde
    • Nu e nimeni obligat,,,,,daca vrei sa fii asigurat medical in tara, vei plati aceasta taxa normala. Daca nu vrei sa fii asigurat atunci nu platesti si totul e ok. 🙂

      Raspunde
    • Ordinul 85 / 2012 la care face referinta articolul

      
      privind măsurile de refacere şi conservare a populaţiilor de sturioni din habitatele piscicole naturale şi dezvoltarea acvaculturii de sturioni în România . Sincer nu imi rezulta ca am devenit sturion , cat priveste ar . 180-182 se refera la alta categorie .

      Raspunde
    • noi parlamentari nu mai au ce fura ca au luat tot ceilalti?bugetul romaniei na avut nici no sa aiba ca cineva tot lua,,,

      Raspunde
    • astia vor neaparat o noua revolutie si cu apel catre toti cetatenii romani eu zic sa le facem pe plac

      Raspunde
    • Hotiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!! Sa se plimbe negurile cu masini scumpe .

      Raspunde
    • Refuz total sa dau bani hotilor parlamentari romani atata timp cat ei nu ne a dat absolut nimic in plus eu platesc taxe unde muncesc si nu cred ca i normal ca ei sa si mareasca pensii salarii pe spatele „strainilor”asa cum ne numesc ei cand ajungem in romania mi e sila de ei si cugetarile lor rusine rusine

      Raspunde
    • DAM NU DAM LEGEA ESTE LEGE,UNDE-I LEGE NU-I TOCMEALA NU PLATESTI CAND VOR VEI PLATI CAND VEI AVEA NEVOIE BINEINTELES CU PENALITATII.DACA NU PLATESC VA TREBUI SA PLATESC CAND MA DUC N TARA SA-MI SCHIMB ACTELE SI ATUNCI MA TACA.SI TOT CE EI VA FI NICIDECUM CA CE VREAU EU SAU CE AR FI CORECT.NU M-AM TRATAT IN TARA NICIODATA SI ESTE MINCIUNA CINE SPUNE CA AICI NIMENI NU-TI DA ATENTIE.MA TRATEZ AICI SI SUNT FOARTE MULTUMITA.

      Raspunde
      • prietena deosebita si inteligentuca, nu dam nu ddam legea-i lege, legile, daca poate nu erai pusa la zi, sunt fackute dupa bunul plac alor niste neni care profita de lancezealla poporului, cACI NOI CA SPECIE SUNTEM LANCEZI DAR GRATIOSII!!!

        Raspunde
    • Pai nu v-ati luat tara inapoi? Acum voi sunteti statul hot impreuna cu presedintele hot de case pe care voi l-ati votat si eu prostul care trebuie sa platesc impozit aici in tara.

      Raspunde
    • Ok ranuntam la cetățenia ro rămâne nu putem să plătim și în fr și ro

      Raspunde
    • Perfecta dreptate?Si cred ca nimeni nu vrea ?

      Raspunde
    • Te prind cand iti expirat carte de identity sau pasaport ul. Au ei grija sa faci dovada platii ca apoi sa iti ridice documentul. Un stat banditesc tot banditesc ramane.

      Raspunde
    • Uarba dupa voi si legile voastre …

      Raspunde
    • sa ia bani acelora care au furat atatea sute de mi de euro,se fac ca ii aresateaza ca sa prosteasaca lumea si dupa 3-4 luni le da drumu ca sunt (bolnavi) sau nu mai stiu ce motive nu li rusine sa mai si gandeasca asa ceva nenorociti,o sa ajungem sa ne parasim casile si sa plecam de tot sa ii vedem de unde mai fura hoti.

      Raspunde
    • Da bv draga statule roaman,domnii parlamentari deja siau votat singuri legea dublarii salariilor lor deci nu mai au de unde scoate bani de la oamenii care muncesc cinstit si nu fura ca ei da oare nu va este rusine sa tot cereti bani de la cei care nau venituri ;cum oare poate sa plateasca cel ce nare nici un venit asta deja se numeste bir si hotie .RUSINE JIGODIILOR
      Cum mama drk sa platesc chiar daca nam nici un venit da sunteti batuti in cap ,sau nu va mai ajung banii de vile masini noi si vacante in starinate.-

      Raspunde
    • Este incredibil ce se intimpla in Romania. Clar este un singur lucru sunt cu totii niste hotii cu functii bine puse in Paralament in frunte binenteles cu noul nostru Presedinte .Intrebarea mea este unde se duc acestii baniiii si pt ce suntem noi obligati sa platim acesta taxa? Atita timp cind noi muncim intr-o alta tara care ne-a oferit un loc de munca unde putem trai decent si mai ajutam si familiile in ROMANIA .Ma intreb oare nu va este rusine domnilor paralamentarii domnule Presedinte ?este strigator la cer ceea ce face-ti voi cei totii care conduc Romania. Asta inseamna hotie cu acte japca la banii muncitii de noi in strainatate sa va fie rusine

      Raspunde
    • Cei care au votat treaba asta 😉 sunt oameni destepti nu prosti dar ca sa le dam noi bani cei din strainatate sa isi puna scara la covrigi nostri de aici, pentru ca noi muncim din greu departe de casa, ca sa ne facem un viitor, asa ca voi NEBUNILOR ce votatzi lucrurile de genul faceti salarii europene sa muncim in tzara pentru salari de 1600-2300 de euro sa nu ne planga inima si ochii cand vorbim cu cei dragi de acasa ca exista hadicapati in guvern care au furat/vandut viitorul nostru. Punetziva pofta in cui si jelitziva putzin. Nu va e rusine nenorocitzilor ?

      Raspunde
    • mai aveti sa ne puneti taxa si pe aeru pe care il expiram

      Raspunde
    • Plateste Mata ba boule asteapta urmatoarele voturi.nu mai stiti de unde sa furati cristosi vostri.nu te preocupa banditule ca o sa venim acasa si o sa te fugarim

      Raspunde
    • Sa le dam bani de coroane,de sicriu,pomelnice la morti,la poponet…etc și cerem si noi taxe nu?da ce imi ia pentru un pasaport pretul din tara.sa creeze conditii nu pensii speciale ca stau si o iau la …….jegurile plmele….

      Raspunde
    • Fratilor faceti intii spitale asa ca in Europa si pe urma va dam banii astia dar pina atunci vedetiva de treaba ca voi sunteti putini dar noi suntem multi

      Raspunde
    • Subscriu .Singurul comentariu corect.

      Raspunde
    • NARE NICI UN DREPT .sami dea de munca in Romania daca vrea taxe hotul.

      Raspunde
    • Mai mergeți la vot ???(((/diaspora..Am fost furați tot timpul. Așa să vă ajute d-zeu idioților! Mergeți să dați taxa de șmecher acum guvernului nostru! Ne gasim la următorul vot cu banii în mînă să salvăm guvernul(((( căci doar ei ne-au ajutat să muncim în genunchi prin străinătate….Să ne trăiți bine! Cretini creduli…!

      Raspunde
    • Dar de cate ori a intervenit statul roman pentru rezolvarea problemelor noastre pentru apararea drepturilor noastre in strainatate ca sa denonstrat ca este un guvern las, inapoiat, care nea abandonat nu santem recunoscuti de tara atunci cand cerem ajutor Va rog pe toti sa pornim o miscare in masa impotriva acestor inculti pentru ca din cauza lor tie rusine sa spui ca esti roman nu au nici o imagine pozitiva in lume

      Raspunde
    • nu vi rusine domnilor sa cereti asa ceva nu va este de ajuns ca va trimitem bani din strainatate prin posta si alte mijloace si ii puteti rula mie ce mia dat statul roman nimica hotilor si acuma vreti bani noi platim aicia impozite unde lucram excrocilor sa va fie rusine sa cereti asa ceva de la oameni care suferim prin occident pentru o viata mai buna ca romania nu mia acordat nimica de aceia am plecat din tara

      Raspunde
    • Nu platesc taxe romanii care locuiesc in tara si asteapta sa le platim noi? Foarte bine renunt la cetatenie oricum nu ma ajuta la nimic decat sa fiu privit urat si sa vad cum lumea se pipaie pe buzunare cand le zic ca sunt roman. Ar trebuii sa ne plateasca noua o taxa pt rusinea care o avem cu lideri ca ei! La munca nu la intins mana nesimtitilor!

      Raspunde
    • Intr-o tará atit de mizerabilá si coruptá asta la sprincene nu stiu cum si cum sá scoatá bani ,dar nu din buzunarul rominilor pe care i-au alungat din tará acum 15-20 de ani si nu i-au interesat pe niciunul din niciun partid politic de soarta lor,decit daca pot trimite bani in tará ,vor avea surpriza ca rominii sa se uneasca si sá iasá in stradá sá manifeste ilegalitatile hotilor din Rominia nu ca si cum celelalte tari nu stiu la ce nivel este tara si merg lucrurile intr-o directie gresitá de vreo 26 de ani de la revolutia piná acum,sau chiar sá se renunte la marea cetatenie rominá !!,rusine sa le fie,mizerabili …

      Raspunde
    • DA DE CE NU PLATESC CEI DIN PARLAMENT, GUVERN, SAU CEI CE PLATESC PENSII SEPARATE DE-ALEA DE NIMIC CELOR CE NU FACK NIMIC?!
      prieteni cei ce lucreaza ibn diaspora e mai mult decat si-anume logic ca platesc contributiile lor banesti sau de orice alta naturra pe teritoriul statelor respective, de ce si-aici???!!!, e chiar stalinism???!, sau executarea OZU[ordinelor de zi pe unitate], ca vad ca merge cu romanii!!!, sau inc-un mod de-a stoarce niste parnos?!, da de-acord aas fi numai in cazul in care cineva ar sau ar mai avea nevoie de pensii rdin Romania, dintre cei ce vor veni inapoi,dar nu prea cred ca se va-ntampla din cauza caci ei au dreptul acolo la pensii, si foarte repede, de ce-ar mai vrea si-aici?!!, siiiiiingurul lucru explicabil e maanaaareaala tipica!!!

      Raspunde
    • da de ce nu strang o cheta de la guvernanti???!!!, ca si epe ei ii platim degeaba, caci dorm saracii, hai sa lovim in oamenii muncitori care sa trimita bani pt. tiganii imputiti ce n-au o treaba cu munca!!!, si cu guvernantii ce-si cumpara terenuri si case din bani europeni!!!

      Raspunde
    • da de ce nu strang o cheta de la guvernanti???!!!, ca si pe ei ii platim degeaba, caci dorm saracii, hai sa lovim in oamenii muncitori care sa trimita bani pt. tiganii imputiti ce n-au o treaba cu munca!!!, si cu guvernantii ce-si cumpara terenuri si case din bani europeni!!!

      Raspunde
    • Conform statisticilor, de la Sanatate se fura acum cel mai mult iar spitalele de stat sunt oricum falimentare si de evitat. Medicii amatori din sistemul de stat sunt aparati de lege iar pacientul pierde intotdeauna. Mai bine ne luam dupa sistemul american, platim asigurari la clinici private, macar stim unde se duc banii si la ce ne asteptam in caz ca avem nevoie de vreo interventie.

      Raspunde
    • Si in felul acesta Romania o /sa ramana cu batrini si bugetari si cu toti hoti din Parlament noi restu Capsunari s-au cum ne m-ai numiti o/sa cerem cetațenie aici unde traim si muncim de atiția ani .
      Nu mai stiu nenorociti de unde sa m-ai puna mina pe un euro se stringe punga sint prea multi hoti si prea putini care contriubuie.

      Raspunde
    • CreD ca ar trebui sa fim guvernati de straini sau de curatarea mizeriei prin forta

      Raspunde
    • guvernul României își fură proprii cetățeni cu ajutorul legii, acești oameni care guvernează România sunt Bestii sau Diavoli care încet încet ne duc la dezastru, pentru că sunt incapabili să facă ceva bun.

      Raspunde
  2. Nesimtiti ordinari!!!

    Raspunde
  3. Cand statul roman va fi capabil sa asigure loc de munca in tara cu un salariu decent atunci sa te taxeze, noi platim toate taxele aici unde muncim si asa este corect. Jegurile de politicieni nu mai stiu cum sa ia pielea de pe oameni ca sa/si faca ei salarii cat mai nesimtite. Rusine sa va fie.

    Raspunde
    • Dar mai sunt concetateni care lucreaza în strainatate si primesc ajutor ptr. copiii lasati în RO din statul unde lucreaza. Este? Este! Ne plângem ca nu sunt cei de acasa tratati la policlinici si spitale de stat cum trebuie. Ne plângem dar nu vrem sa stim de ce este asa!
      Scurtzi la minte dar cu gura mare! Si e multzi bre!

      Raspunde
      • Scurti la minte ca si tine. Data viitoare adu un argument mai bun decat „ajutorul” dat copiilor ramasi in RO. Mentalitatea asta de a lasa un copil in spital doar daca tacsu si-a platit asigurarea pute rau.

        Raspunde
    • Cu tot respectul dar rationamentul este idiot. Pai ca sa asigure locuri de munca trebuie sa taxeze mai intai ca doar nu mai suntem in comunism . Este adevarat ca si putinul care se incaseaza se fura dar tot idiot e rationamentul tau.

      Raspunde
  4. Rusine,sa va fie muncim di greu in tari straine,departe de familie ,facem sacrificii foarte mari se destrama familii din vina Statului Roman ca nu asigurati locuri de munca si salarii decente sa avem o viata normala.Lucrezi la patroni cu salarii de 700 roni si introduceti tacse pe veniturile din strainatate voi care aveti salarii de mii de roni in tara,.platiti voi tacse ca stati in tara si folositi banii statului.si lasati lumea plecata din tara ,cu nu a lasat casa si familia si au plecat in lume de bine.

    Raspunde
  5. Rusine sa va Fiè gemiti si voi sa mancati pine in strainatate sa vede ti cum e de buna .Rusine de strigat la ver

    Raspunde
  6. JOS GUVERNUL PONTA, JOS GUVERNUL HOTIEI, NU PLATIM TAXE PENTRU HOTII CARE DISTRUG TARA. ANAF/UL O ALTA INSTITUTIE A HOTIEI, O ALTA GASELNITA CARE SA JUPOAIE POPULATIA. VREM LOCURI DE MUNCA PLATITE DECENT, NU TAXE SI IMPOZITE….GUNOAIELOR.

    Raspunde
  7. Cita nesimtire pe zdrentele astea

    Raspunde
  8. Intregul Guvern si functionarii statului Roman sa mearga la inchisoare si sa le fie confiscate averile pana la rudele de gradul III, pentru participare la genocidul economic al Romaniei si restul poporului roman. Asa sa dea Dumnezeu !

    Raspunde
  9. hai ca ne-am „omorat ” toti sa-l alegem pe iohannis si ce am castigat?dreptul de a platii mai multe taxe!!!uraaaa

    Raspunde
  10. pai si cum imi vor lua ei mie taxa de aici de unde sunt eu , eu platesc taxe si impozite aici si am rezidenta aici !!!

    Raspunde
  11. Hotiilor prin banii care i trimite m noi pt platiile facturilor impoziturile locale luati si tva.excrocilor

    Raspunde
  12. Buna ziua noi circa 4 mil de romani plecati din tara pt un trai decent voi cei cu burti mari care dormiti an fotoli votati de noi si cu averi fabuloase care un cetatean de rând nu visează vati antrenat cum suntem tratati afara din cauza voastra

    Raspunde
  13. sugeti p..a de porci prosti romani care vor plati taxe

    Raspunde
  14. Hoților aducem euro an România sa vă fie rușine

    Raspunde
    • Ooooo, de la tine erau euro aia multi de m-am trezit eu cu ei cand a venit postasul cu somajul? Multumesc mult. Sa-ti fie de lumanari ca mie mi-au ajuns doar de paine si de cartofi. Pe viitor trimite-i la familia ta ca nu e cinstit sa-i dai unui nerecunoscator ca mine 🙁

      Raspunde
  15. Foarte simplu. Renunt la cetatenia romana. Ca strain un propia mea tara nu au sa ma dea afara jajajajaja

    Raspunde
  16. Pai domnilor..eu zic asa.. legea voastra e de ‘kaka’ …atat timp cat am plecat din ROMANIA ,am fost obligati sa plecam din Romania..voi nu mai stiti cum sa furati si v’ati gandit si la acei oameni care incearca sa duca o viata mai buna departe de tara..pai sa se duca muschetarii d la ANAF sa suga din alta parte..ca e d undeeee ..doar ca si putregaii d la ANAF tre sa pape si ei ceva…asa ca atat timp cat merg la un spital din Romania si tre sa bag bani in buzunarul tuturor..ce sa mai zic..ca bunimiu ce acu ne vegheaza..fara cateva meleoane nu’l facea sa intre in salon…hai sictir la toti parlamentarii ..cate unu cate unu va duceti la vale k nea Vadim…va poop si va salut

    Raspunde
  17. Va eu multa m…e sa veniti dupa banii ca va arat eu 67 de lei magari dracu ….cine o sa plătească asa ceva nimeni si sa va bagati legea in currr

    Raspunde
  18. Sa suga pula Ponta si guvernul care a aprobat asa o tampenie santeti o mizerie nationala Ponta impuscate si ial si pe pula de neamt ca e la fel de idiot ca si tine sugatori de puli.

    Raspunde
  19. nu ajnge oare ca prin simplul fapt ca deja suntem in strainatate si suferim printre straini pentru a avea o viata mai buna si in acelasi timp prin prezenta noastra aici intarim economia tarii noastre,ca doar banii cistigati aici,ii cheltuim in tara.mai vreti si taxe?pai nu mai timitem bani in tara,multe lucruri astfel nu vor mai merge,dar nu cred ca va intereseaza.

    Raspunde
  20. Cretini!Dupa ce Omu pleacă pe meleaguri străine sa pună ceva la familie mai vor sa tragă si banul muncit cu lacrimii si dorPorcilorrr nimic nu o sa vederi de sti muri totii din Guvern handicapatii de oamenii

    Raspunde
  21. Sa suga pula Ponta de la mine nu vede nici un bani sa vina sa ceara personal ca loc de bani dau un pic otrava sa aiba

    Raspunde
  22. O sa ajungem sa plat taxe si pe aerul pe care il respiram…rusine sa va fie ca ati obligat milioane de oamnei sa plece de langa famili ca sa le asigure acestora un trai mai bun…si de ciuda acum vreti sa mai furati niste bani sub numele de „taxe pe venit”… Ma intreb toti desteptii aia care stau si dorm in parlament la sedinte stiu ce inseamna sa fi plecat departe cu anii de langa familie???? Aveti macar idee ce inseamna un sacrificiu ca asta????????

    Raspunde
  23. cred ca aveti glume in program,copii mei au crescut mai mult singur ,cu dorul de mama in inima si voi vreti sa va si platesc ?

    Raspunde
  24. Eu nu am sa dau nici un cent statului Roman atunci cand eu am plecat cu contract an spania si am primit toata luna 300 euro statul nu ma ajutat cu nimik sami recuoerez ibani si an germania cand am plecat nu mia ocerit romania un loc de munca sau niste cursuri de vb nu si nu voi da niciodata vreun cent huuuuuuuuu firatai dreacu de hotii romaniei

    Raspunde
  25. Nu știu dacă acest tip de lege este aplicată și de alte țări.Dacă vom fi uniți vom câștiga dând statul în judecată.E cea mai mare aberație de când e lumea.Când vom avea salarii ca în guvern atunci voi fi de acord să plătesc taxele,..dar să nu uit,..să iau salariul în țară.

    Raspunde
  26. nu va dati seama prostilor de la guvernare ca facand asa , romanii mai degraba renunta la cetatenie decat sa va plateasca voua taxe degeaba…..o sa vedeti ca in modul acesta in un an Romania va ajunge la o populatie de 10 milioane de locuitori…..asta va fi viitorul Romaniei……sau se vor completa cu imigrantii veniti di Asia…..VAI DE CAPUL TAU ROMANE.

    Raspunde
  27. CRISTIAN M ….si aceia de muncesc an alt stat la negru cum zici tu de ce sa plateasca asi rupe romania oasele aici nui corect

    Raspunde
  28. pai toti cei din diaspora sau ingramadit sa-l voteze pe iohanis. de ce sa le platesc io taxele? cand vin in ro nu merg pe drumurile facute din taxele mele? cand isi trimit copii la scoala, cine plateste salariile profesorilor? cand le merg parintii la medici cine le plateste salariile la medici?

    salariile bugatarilor si investitiile publice se fac din taxele platite de noi, cei care nu vream sa plecam si sa ne prostituim in tari straine pe „salarii decente”.

    e greu in romania, dar daca esti harnic nu mori de foame

    Raspunde
    • Când vin în România 10 zile pe an plătesc rovinieta și părinți nu mai am idiotule,asa ca nu beneficiez de nimic din partea statului, ne pupați în cursul ca schimbareabam cetățenia și nu plătim nimic.

      Raspunde
    • Chiar Daca Sunt plecat am casa acolo Care platesc impozit facturi La lumina, abonamente părinti nostri Daca merg La doctor Trebuie sa le trimitem tot Noi bani sa umfle buzunarele incepand de La liftier, femei de servici, asistenti Si doctori. Domnule Cred ca nu stiti Pe ce lume traiti sau sunteti tot din gernul hotiei Si a.ti ramas lefter?

      Raspunde
    • Chiar Daca Sunt plecat am casa acolo Care platesc impozit facturi La lumina, abonamente părinti nostri Daca merg La doctor Trebuie sa le trimitem tot Noi bani sa umfle buzunarele incepand de La liftier, femei de servici, asistenti Si doctori. Domnule Cred ca nu stiti Pe ce lume traiti sau sunteti tot din gernul hotiei Si a.ti ramas lefter?

      Raspunde
    • Nu Johanis a ales cacaturile astea, guvernul Ponta, ala pe care l-ati vrut presedinte, Ponta a gandit asta, daca iesea el presedinte eram si fara chiloti pe noi la ora asta.

      Raspunde
    • Sa o iei la muie de fraier!

      Raspunde
    • Baaaa desteptule cand vin in tara platesc rovinieta ca sa circul pe soselele alea de CACAT ce le avem in tara asa ca nu mai vorbi aiurea….inainte sa vorbesti conecteaza si creierul …

      Raspunde
    • Orice cumperi din romania platesti tva alea sunt taxe daca circula pe drumuri platesc taxe in benzina pot sa iti dau o suta de exemple dar nu are rost ca esti dobitoc. Tu ce produci in tara? Service nu au decat bugetarii si cei din comert. Se importa totul chiar si cartofi din germania am vazut la kaufland. Cu ce bani ca nu exportati nimic? Romania a exportat doar 5 mil de romani care trimit bani in tara si statu ii fara prin taxe si impozite dar esti prea prost sa intelegi asta

      Raspunde
      • de unde nu e ,… nici Dumnezeu nu cere ! Grozave injuraturi , vocabular ales, CHIAR AVETI IMPRESIA CA NE SUNT UTILE ”CUGETARILE ” VOASTRE MARLANILOR ? Ma refer la cei care injura , si atit ! Daca nu aveti decat injuraturi de spus, abtineti-va, pastrati-le in gand , pina veti avea ocazia sa le adresati personal ALESILOR !

        Raspunde
    • Stimabile domn „io” sau cum ti-o mai zice. Propozitia se incepe cu litera mare, din cate tin eu minte toate numele se incep cu litera mare( acum stiu ca „io” este cu litera mica 😀 ) si apropo daca isi trimit copii la scoala stai linistit ca nu se duc pe banii tai sub nici o forma. Si da,este greu in romania(cu „m”mic sa fiu in asentimentul tau)..ma mir cum de ai supravietuit………

      Raspunde
    • Io , Albinuta mica , harnicutule , toti cei care pot mai mult decat tine , ” nu sunt decat niste curve ” in ”mintea” ta !?! Esti magnific platitorule de taxe ! GENEROSULE ! Care ne duci pe toti ceilalti in spate !?! Poate ne arati si noua drumul cel drept .. in viata ?!? Dar numai daca e facut tot din banii tai !

      Raspunde
  29. vai de capul nostru o sa ajungem sa cersim altor tari cetatenia si sa fim nevoiti sa uitam ca suntem romani

    Raspunde
  30. Sa te duci in pizda ma-tii cu taxa asta, sunt satul de jegosi ca voi

    Raspunde
  31. dariohanis pe care lati votat semneaza t
    la urma toate legile asa ca pupatil in …cei care lau votat

    Raspunde
  32. Ăsta-i reversul medaliei, răzbunarea lui ponta machiavelicu’, … „-votați împotriva mea? Vă dau eu motive să mă urâți și mai abitir, vă iau chielea cu taxele mele și ale lui Răzgândeanu-Tăriceanu,… de n-o să mă pomeniți 3 generații de acum înainte!” Nenea poanta,… pot să încep eu să te pomenesc? Fiți – ar capul ăla de Harry Potter al dreacu’, nu te-ai îneca cu tot ce-ți trimit românii din diaspora ție și neamului tău de hoți, genocidul pe care-l savârșiți „în dire ct” prin ingenunchearea poporului român cu astfel de legi menite să – și umfle burdihanele,… HUUUUOOOOO !

    Raspunde
  33. sa o impoziteze pe masa atata timp cat contractul de munca nu este in tara si atata timp cat platim taxe statului in care suntem angajati nu ne poate obliga nimeni sa platim taxe statului roman care prin actiunile sale el ne forteaza sa muncim prin alte tari sa putem duce un trai cat se poate de decent

    Raspunde
  34. Urata rasa de oameni … ar trebuie sa plece toți de la putere precum sirieni … sau condamnați la execuție cum au făcut ei cu Ceaușescu

    Raspunde
  35. Iohanis e a cincea roata la caruta, guvernul Ponta aproba legi si PSD a inventat – o pe asta. Si daca facem un calcul simplu mai multi bani aduce la buget unul care lucreaza in strainatate si cheltuie lunar in Romania 700 – 800 de euro pentru familia lui, doar Tva – ul din suma asta merge la buget, nu? Si cat aduce la buget unul ca harnicul de mai sus care are un salariu minim pe economie? Nimeni nu are dreptul sa ne judece si sa ne jicneasca pe noi cei plecati din tara, sa iti fie rusine ca nu ai de unde sa stii cine se prostitueaza in strainatate, este destula prostitutie si in Romania!!!

    Raspunde
  36. Escroci cu salar im Romania abia traiesti.Mergem sa lucram dincolo sa na fie mai bine aici nu mai putem face fata voi furati in contiunare.

    Raspunde
  37. Au obligatia completarii formularului „Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la plecarea din Romania” persoanele fizice rezidente in Romania, precum si persoanele fizice nerezidente. Persoanele fizice rezidente care pleacă din România au obligaţia de a depune, cu 30 zile înaintea plecării, chestionarul pentru determinarea rezidenţei; iar autorităţile fiscale competente emit decizia privind menţinerea/renunţarea la rezidenţa fiscală în România în termen de 15 zile;

    * Formularele se gasesc la autoritatea fiscala locala sau pot fi descarca de pe site-ul ANAF si se depun in format hartie direct la registratura sau prin posta, prin scrisoare recomandata. Aceste formulare pot fi inregistrate de persoanele interesate, personal sau prin imputernicit, la autoritatea fiscala competenta in a carei raza teritoriala persoana fizica isi are domiciliul fiscal.

    Raspunde
    • Si cei care suntem plecati din Romania de vreo 3 ani ce formulare avem la dispozitie sa completam? Mentionez ca am cu mine sotia si cei 3 copii ai nostri si avem deja domiciliul aici,in Germania. Multumesc anticipat,pt.rasp.Dvs.

      Raspunde
  38. Victor Gabriel Calota Stoica 16 septembrie, 2015, 4:58 pm

    Vai de capul vostru ,sinteti niste timpiti cei care ati votat aceasta lege. Patriotismul, …..nu exista in vocabularul vostru. Cabroni politici de nimic.

    Raspunde
  39. Le dau muie ,sa astepte de la mine sa le dau bani,cit voi trai de la mine nu vor vede bani. Si cu anuntul asta voi renunta la cetatenia romana. Stai linistit pona cu poanta ta ca ai de primit. ??????????

    Raspunde
  40. deja romanii plecati afara au ajutat si ajuta in continuare tara prin faptul ca trimitem bani acasa…ce taxe trebuie sa mai platim?multi dintre noi ajungem odata pe an acasa si nici atunci nu stam mult…ce face romania pt noi care ne vizitam tara in concedii????

    Raspunde
  41. Da!!! Sant deacord!!! Sant deacord sa va dau O CLANTA!!!

    Raspunde
  42. Trimitem bani cu gramada acasa , deci sunt cheltuiti in Romania , platim toate taxele in ITALIA si mai vor sa ne taxeze si in Romania. Bine ca am renuntat la tot in Romania , deci sa fie clar ca le dau flit de la 3700km……….

    Raspunde
  43. Da ce ne dau si bani inapoi cand se face declaratia de venituri? Si sa va mai zic ceva pana si in Cuba nu se plateste impozit pe casa si masina . Astia vor bani da ca sa faca ceva nu. Si atunci cand venim in concedii si ne cheltuim banii in tara economia cui o facem sa se invarta…….si nu poti sa faci asa ceva fara sa anunti lumea. Adica nu ti se face pasaport fara sa ai resedinta in tara si apoi sa mai si plateste

    Raspunde
  44. Când o să mă ajute statul român să cumpăr o locuință în țara de reședință o să plătesc asigurarea în România. Până atunci, orice servicii medicale as avea nevoie le obțin de la privați plătind. Statul român este cel care ne-a împins să căutăm o viață mai bună în străinătate, dacă încearcă asa ceva acum mizează pe pasivitatea unora și pe atitudinea altora ” hai bă, ce înseamnă 10 £ pt ține”. E vb de principiu, s-ar putea să mai piardă statul care 4 milioane de cetățeni romani, care, între noi fie vorbă, au cam decis ultimele 2 alegeri. Nu-i așa că pare să fie răzbunarea lui Ponta?

    Raspunde
    • Așa au rămas cei mai mulți dintre compatrioții noștri, blocați în epopeea comunistă în care statul dă și face. Revoluția, cu care am fost de aocrd cu toții, a adus posibilitatea schimbării de mentalitate. Statul nu dă, el creează infrastructură și este factor de echilibru social. Beneficiind de un pașaport sau om carte de identitate din România, înseamnă că suntem cetățenii acestei țări, bune sau rea cum o vede fiecare. Țara este sfântă, cei ce o conduc sunt asemenea chipului poporului care i-a votat. Când ne vom pune la punct comportamentul unul față de altul în respect,atunci putem să sperăm că vom știi cum să votăm și ce pretenții să avem.

      Raspunde
  45. Nici odata sa vina sa munceasca cu noi in strainatate sa vada cum se castiga bani.

    Raspunde
  46. Cei care muncesc în alte tari plătesc taxe la stat nu este nevoie și în tara de nici un ban

    Raspunde
  47. Copilul meu sa operat de apendicita și nu a avut atunci asigurare și a plătit statului belgian 3000 eu și nu a beneficiat din România cu absolut nimic cu toate ca am făcut asigurare.

    Raspunde
  48. sa munceasca si ei sa ia bani nu sa-i fure de la noi care stam plecati cu lunile de linga familie sa putem duce un trai mai bun nuca ei sa traiasca in lux

    Raspunde
  49. Eu de zece ani sunt plecata,am permis soggiorno permanent in I talia.Am buletin,am card de sanatate…ma intreb eu pentru ce sa platesc daca nu beneficiez de nimic???Aici am urmat tratamentul cu interferon..merg o data pe an acasa.Mi se pare o aberatie..cand mergi la medic trebuie sa mergi cu spaga,,in spitale misuna sobolanii…rusine sa le fia domnilor parlamentari!!

    Raspunde
  50. Sper ca ISIS sa va arunce o bombă când sunteți toți în parlament și să se construiască un nou guvern care chiar sa-i pese cu adevărat de țara Românească. Sunt o mulțime de tineri ieșiți după băncile școlii ce ar vrea cu adevărat sa facă o schimbare. Acoperiv-aş cu pământ.

    Raspunde
  51. Eu va pun o întrebare ca-ti sunteti care nu faceti declarația de venituri în tara care lucrări în multe cazuri va convins să lucreze în negru și râdeți de cei care plătesc impozit si mai este si o categorie de persoane pensionarii pe caz de boala si sunt la munca in străinătate si nici ele nu plătesc taxe si impozite si datorită unor catigorii dea cest fel ce-i corecti suntem luati în râs de propria națiune.Atunci eu sunt multumita ca guvernul,parlamentu si Johannes au început să facă legii.

    Raspunde
  52. nu inteleg.daca in tara in care lucrezi esti asigurat,platesti si asigurare complementara,mai trebuie sa platesti si in tara?…..cate asigurari trebuie sa platim?

    Raspunde
  53. Interesul e sa renunte la cetatenia romana conationalii nostri plecati din tara pentru a nu mai reprezenta probleme la vot din partea diasporei.

    Raspunde
  54. Sunteți bolnavi cu capu daca eu nu beneficiez de serviciile astea nam cum sa plătesc asa ceva in romania.

    Raspunde
  55. Nu, interesul este de a se cunoaște adresele unde stați pentru a fi luați în calcul în baza de date a Autorității Electorale Permanente, ca atunci când veți vota să o faceți direct pe liste cu autori cunoscuți. Cât privește taxarea, atâta timp cât ești membru al vreunei comunități este normal să plătești o cotozație, altfel rămâi doar înscris, cu unel drepturi anulate. Din publicarea acestei știri s-a putut doar constata gradul deeducație al disaporei care și-a vrut țara înapoi.

    Raspunde
    • Bine spus!!!! Foarte bine domnule. Asta e gradul de cultura al celor care si-au vrut tara inapoi. Sa vina sa si-o ia, caci vreau eu sa plec in locul lor, nu sa le platesc eu asigurarea medicala de care beneficiaza fiecare cand se intoarce in tara si au probleme.
      ps Din salariul meu de nivelul Romaniei.

      Raspunde
      • pentru cultura dvs. generala, cei care lucreaza in strainatate cu acte in regula au si asigurare medicala. si daca in cele max. 2 sapt petrecute pe an in tara se intampla ceva si au nevoie de asistenta medicala, costurile vor fii suportate de asigurarea medicala din tara de resedinta, nici decum de cea din romania.

        Apropos asigurarea medicala din romania nu asigura de fapt…nimic!! Aproape totul se plateste..in mod direct sau indirect 😉

        Raspunde
      • mihaita, du-te si sterge-i pantofii lu virginel ca nici tu nu esti mai prejos ! ce asigurare platesti tu ? gradul tau de cultura este limitat si nu iti permite sa vezi unde se duc banii tai ! asa ca da o limba si vezi ca n-ai sters bine !

        Raspunde
    • virginel, du-te si impusca-te ! Traiesc in Romania si tin sa te anunt ca am 2 facultati si nu iti voi permite sa imi aduci injurii legate de educatie ! ti-am scris numele cu „v” mic sa intelegi cat de insignifiant esti pe acest site. Taxarea se face pentru marirea salariilor demnitarilor, nicidecum pt balivernele scrise de tine. Asa ca baietas, du-te si freaca pantofii acolo cui te plateste si nu mai veni pe aici cu texte d’astea de inalta educatie ca nu ne impresionezi !

      Raspunde
  56. CIND SE FAC SI PENSIILE MICI SUB SALARU MINIM ATUNCI SA AVETI PRETENTI DE A CERE BANI DE LA NOI
    BINE CA VA FACETI VOI SALARII MARI IAR BATRINII MOR DE FOAME RIDICATI SALARIILE BUGETARILOR IN LOC SA FACETI LOCURI DE MUNCA
    RUSINE SA VA FIE
    NU SIU PINA CIND MAI RABDA OMUL DE RIND

    Raspunde
  57. Sa va dau altceva la gurita ca bani nu va dau in nici un caz lucrez legal in strainatate imi platesc toate dariile la stat si voua va dau la m**e

    Raspunde
  58. ordinari din parlament stiti voi cum se castiga banii in strainatate

    Raspunde
  59. Vad multe vociferari, insa cei plecati afara vor doar beneficii fara nici o plata.
    Dar ce ziceti de cazul celor ramasi in tara,,,,sa va puneti in pielea noastra….. Noi de ce am fi obligati sa sustinem un sistem public de sanatate la care veniti voi cei plecati pe afara sa va operati cand aveti nevoie???
    Si eu refuz sa mai platesc pentru altii. Ma bucura aceasta lege.
    Daca nu va platiti taxele atunci nu mai aveti acces la acest sistem de sanatate national.
    Sa va rezolvati problemele in statele de pe unde lucrati si atunci nimeni nu va cere nimic. Nu va mai pastrati rezidenta fiscala in Romania. 🙂
    E ok pentru toata lumea, echitabil!
    Multa sanatate va doresc dragi compatrioti!

    Raspunde
    • Domnule Mihai din cate stiu eu in Romania totul se plateste…nu cred ca a venit vre-un roman care a fost plecat in strainatate sa se opereze gratuit sau sa faca nu stiu ce tratament de asemenea gratuit. Toutul se plateste in Romania. Iar noi cei plecati in strainatate nu am plecat de bine… sunt o multime cu studii superioare care nu au locuri de munca in tara. Asa ca noi cei plecati in strainatate si platim atatea taxe si impozite aici unde suntem nu este normal si corect sa platim iarasi in tara odata ce nu beneficiezi de nici un serviciu medical.

      Raspunde
    • Nici macar o consultatie nu e gratuita fara asigurare de sanatate in Romania.Si daca asiguratul la final de luna e bolnav face toata investigatia pe banii proprii pentru ca s-au terminat fondurile!Si de fapt odata pe an ai nevoie si nu primesti chiar daca cotizezi lunar ,ca boala ta nu stia savina mai repede sa se incadreze in perioada cand sunt fonduri!Asta e Romania

      Raspunde
    • dute ,mai in cacat de amarat tu p,atesti taxe pt mine ?dar tu stii cum e in afara inainte sa vorbesti?

      Raspunde
    • Mihaita , dar tu beneficiezi de ceva gratuit de zici ca cei care muncesc in strainatate au vreun avantaj de pe urma ta ?? Nu de alta, si eu traiesc in RO si cu toate astea platesc orice si oriunde ma duc indiferent ca e vorba de vreo analiza sau altceva. Zi-ne si noua cum ai facut sa primesti ceva gratis (vb vine, ca oricum ai platit vreo 10 taxe pt asta, dar trecem peste) , poate primim si noi !

      Raspunde
    • Pensia si sanatatea o plateste firma la care muncesc,eu trebuie sa platesc impozit pe salariu.cu ce ma ajuta pe mine?eu nu beneficiez de nici o sanatate in romania.asta e problema.asa ca voi din Rom nu ne sustineti cu nimic.

      Raspunde
    • Mihai, sunt in Anglia de 9 ani, ultima data am fost in Romania in 2010 pentru trei zile. N-am facut nici un fel de analize medicale, tratamente etc, am fost doar sa-mi schimb pasaportul pentru care am platit mai mult decat suficient pentru taxa de urgenta. Pe langa asta am facut ceva cumparaturi si am circlat cu trenul si alte mijloace de transport in comun, pentru care am platit tva ca si tine si ca orice turist. Acum ce ti-a casunat pe mine, bre, de ce sa platesc alte taxe in Romania dupa ce ma jupoaie englezii? Eu din ce sa mai traiesc? Am venit aici sa duc o viata decenta, sa fiu platita suficient cat sa acopar chiria si facturile, iar de mai ramane ceva sa imi duc sotul si copiii (care traiesc aici cu mine) un weekend in Scotia sau la mare. In Romania nici n-as fi avut un sot si copii, unde sa-i tin?! In casa la mama si tata sau la mama lui? Poate unii dintre voi v-ati obisnuit sa traiti asa, claie peste gramda, dar nu e normal. Iar sa stam in chirie cu salariile pe care le aveam nici nu se punea problema. Practic am fost fugarita de acasa si acum sa platesc taxe statului roman? Nimeni nu pleaca la munca in strainatate de placere. Plecam de nevoie, cand ni se face rau la vederea „fluturasului” sau dupa ce am fost batjocoriti de vreun director care se crede Dumnezeu (citez un dobitoc: „nu-ti convine, poti pleca oricand, ca tine sunt 100 la poarta intreprinderii care asteapta un post ca al tau”). Mi-a trebuit o tona de tupeu sa vin in Anglia fara nimic aranjat. Si cateva luni sa-mi gasesc de lucru intr-un domeniu atat de modest ca nu credeam ca o sa accept vreodata. Asa ca nu mai manca ciuperci, ca noi nu avem nici un fel de beneficii, nici nevoie de ceva gratis din Romania. Am razbatut si ne descurcam singurei. Mult noroc si sanatate va doresc la toti, si minte sa cereti reducerea salariilor parlamentarilor/reducerea numarului parlamentarilor/renuntarea la pensiile parlamentarilor – s-ar face ceva economie!

      Raspunde
    • omule si daca sa zicem ca cei plecati in strainatate vin in tara sa se opereze platesc operatia si costurile ce sant ca nu/ti face nimeni de geaba e clar nu lateste nimeni pentru nimeni asa ca lasati comentarile astea de 2 bani cei ce muncesc in afara platesc acolo tot si cand se intorc in tara pentru o luna sau mai putin si doamne fereste ajung pe la spitale plateste apsolut totu

      Raspunde
  60. O sa le dau bani cand o sa fie de lucru in Romania cu un salariu de 1000 euro minim pe economie

    Raspunde
  61. Oamenii astia nu-s intregi la cap?Cine ma poate obliga sa platesc asigurare de sanatate in Romania cand eu stau maximum 25 de zile in Romania.Platesc asigurare in Germania,aici am pediatru la copii,medic de familie.Ar face orice numai sa traga pielea de pe om.Asta este cea mai noua metoda de a fura?Restul le-au epuizat?Rusine sa le fie!!!!

    Raspunde
  62. Sa ma pupe-n cur. Platesc o tona de taxe in tara in care lucrez. Nu am de ce sa platesc si in Ro. Sa faca o intelegere cu statul tarii in care lucrez si sa-si ia taxele

    Raspunde
    • U.E. are alocati ROMANIEI un cont de n-spe miliarde si nu dau banii romanilor pe Fonduri U.E si le pun talpi deoarece sunt niste smecheri in U.E care ne-au armonizat de ne-au luat dracii si anume:

      – unui copil din U.E i se da alocatia 20% din salariul minim din tara respectiva deci copii romani au fost furati 25 ani in forma continuata!
      – cine fura dobanzile aferente acestor sume de la U.E si unde sunt banii si cine face plangere penala la C.E.J. acestor miliarde blocate ca romanii sa nu aiba putere de cumparare si sa deschida noi firme si cu noi locuri de munca platite decent.
      – alt aspect al armonizarii ei isi opresc refugiatii – trafic de persoane ca nu s-a facut nimic legal cu semnatura tuturor statelor implicate – traficul de organe deoarece ei nu sunt infectati cu trichila ( carne de porc neverificata si infestata populatia si au fugit de cata nemernicie ca nu s-a verificat carnea conform legii trichinelozic si au fost oamenii infestati cu ” boala capetelor uflate” sau boala cu 100 de fete …adica te trateaza azi de una si larvele cum le scoti si abia anul acesta au scos medicamentul de la dulap – vezi Premiul Nobel si mi-au furat munca, sanatatea, si au dat banii unor bosorogi imaginari. Aveti grija ce mancati si daca acea carne a fost verificata daca nu dragi romani fierbeti – micii la interior nefacuti, muschiuletul afumat NU mor larvele si vai de noi. Nu va pot spune cat sufar la pat si cate ”noduli” mii de larve am. Probabil am sa mor.

      – dragi romani cereti drepturile ROMANIEI si banii ROMANIEI sa se faca spitale decente si cereti cele 10 miliarde sa intre in Bugetul Statului si statul sa dea salarii de minim 1.000 euro…

      – ne-au furat forta de munca

      – ne fura fondurile

      – ne fura dreptul la sanatate ca daca nu ai bani de spagi te lasa sa mori cu zile in casa. De 5 ori am chemat salvarea si nu au venit!

      – si acum vor sa ne fure si casele si terenurile deoarece – sub acest pretext de 10 euro …sa va execute si sa va fure terenurile pe nimic strainii! si sa fim populati cu bigami – arabi cu 4 neveste si 16 copii si voi sa munciti pentru ei chiar si acolo in diaspora

      – milioanele de euro sa se verifice cine le-au luat de la arabi pentru manevra de cucerire a teritoriului european si cine traieste bine merci pe yahturi si ce banci si ce transfonduri fac manevre pe vietile dvs?

      – de ce U. E. nu baga maine banii la Bugetul statului si trebuie sa isi hartuiasca proprii CETATENI ROMANI si EUROPENI demni ca sau nascut in ROMANIA si carora le este dor de tara si de pamantul de aici.

      Romani incepeti sa vedeti realitatea ,…ne-au distrus prin mii de hartii, acte …te fac cu nervii capului…pe proiecte europene trebuiau prinse salarii decente si europene…ei daca isi vand o masina buna fie din agricultura, fie auto si-o vand cu 100.000 mii euro si ei prind in costul acelei masini salarii de mii de euro. Si aici in proiecte NU sunt cuprinse salarii decente si europene si UE pune bete in roate pentru decontarea proiectelor firmelor romanesti. Pentru ca acea suma sa ramana undeva si s-o fure cativa sau sa o dea unor refugiati ceea ce este ilegal, deoarece o suma cuprinsa pentru proiete si pentru Romania asa trebuie sa ramana si nu sa o fure sau sa o deturneze. Deoarece daca faci un proiect europena si zici bani pentru …si tu furi banii si ii duci amantelor intri in puscarie..pe ei cine ii verifica?

      – alta spetza dragi romani. Faceti mii de petitii Guvernului Ro. si U.E. on-line deoarece conform legii sunt obligati sa va raspunda in 30 de zile – pentru neclaritati si celor de la U.E care iau salarii de mii de euro si zeci de mii de euro si nu raspund …si iau decizii fara a consulta un stat ! cotele impuse de cine? cu ce costuri viitoare?

      – de ce air france nu ii trimit la origini si sa isi pastreze salariatii lor job-urile?

      – si sa ceara banii Statelor Arabe si tuturor Fundatiilor ARABE care spala bani si sa le puna proprire pe conturi…daca produc daune intentionat cetatenilor europeni.

      ia duceti-va intr-o tara araba. Puteti fute o araboaica? eh dar voi va lasati femeile arabilor !

      – va dau salarii decente? arabii ?

      asa ca mai bine faceti mii de petitii la U.E si la Guvernele de care va pasa si spuneti-va drepturile si ofurile si sa vina banii in ROMANIA si sa se faca Spitale curate intr-o EUROPA frumoasa cu oameni frumosi! Sosele…nu …asa ca banii nu s-au atras…sa se dea Bugetului Statului ROMAN! II meritam!

      Imi cer scuze daca am suparat pe cineva. Va doresc multa sanatate si o zi buna oriunde va aflati dragi romani. Nu va lasati familiile si pamanturile ! Luptati pentru a face o viata mai buna si in ROMANIA. O zi buna. Luptati pentru tara voastra, pamanturile voastre…altfel vi le iau pe aceasta zuma infima si vi le executa si le cumpara strainii din afara zonei euro!

      Raspunde
  63. Numai bani vor scârbele astea, așa toții români o sa renunțe la adresele de rezidenta din Ro și sa vedem cine mai plătește. Jegurile pizdii … toții ca johanis face ceva :))) își ia vacante asta face :))!

    Raspunde
  64. impozit pe diaspora marca ponta

    Raspunde
  65. nu sunt de acord cu legile voastre de cacat noi care suntem plecati din ROMANIA ne platim taxele unde lucra si unde traim , nu mai stiti cum sa furatiiiiiiiiii ROMANIIII

    Raspunde
  66. lucy- sinteti niste prosti,profitati de munca altora,munciti si voi sa vedeti cum se fac banii dobitocilor ce sinteti…idiotilor…..

    Raspunde
  67. Taxe pt ca sa le platim?cu ce ne-au usurat viata statul roman?cand vor prezenta atentie,seriozitate si cat mai multe fapte in bine catre poporul roman si nu cacat mancat cu lopata la tv,abia atunci vom plati si noi taxele….pana atunci sa astepte pana or crapa prin guvern(doamne ajuta)

    Raspunde
  68. Eu nu platesc la nimeni nimic.toti sunt niste hoti si niste mincinosi.acuma ca nu mai au de unde ii umple buzunarele de bani ce s-au gandit????ca si-au gasit prostii!!!sa o creada ei..eu nu le dau nimic,sunt banii mei,munciti pe spatele meu,pe ei ii doare undeva ca merg bine mersi in costume si in ditamai limuzinele la lucru si prostii aia din strainatate merg si lucra ca „”magarii”” si le mai aduc si lor bani gratis!!!ei stau bine mersii pe scaune,tot prostii din romania le platesc salariile ca sa faca ce????sa se uite in timpul sedintelor la filme porno sau sa doarma!!!si acum tot ei vin cu pretentii!!!! De la mine nu vad nici macar un cent ca eu pt centul ala am lucrat din greu,nu am stat pe scaun!!! Ia la munca nenorocitilor,nu la intins mana,ca de intins mana orice prost stie sa o faca!!!!

    Raspunde
  69. sa facem o petitie noi cei plecati in strainatate si care deja platim taxe si impozite destule statului in care suntem si suntem deja asigurati sa nu platim si in Romania a doua oara!!!!!!!!

    Raspunde
  70. sa facem o petitie online bine argumentata,e abuz sa impozitezi persoanele fara venituri cat sii cei din strainatate

    Raspunde
  71. Partea proastă e ca vom plăti,oricât ne-am striga oful pe aici.Ni se vor reţine din salariu,fără să ne mai întrebe nimeni dacă suntem,sau nu, de acord.Iar în ţară se gasesc destui să le dea dreptate,invidioşi pe banul câştigat în străinătate.Li se rupe cu ce efort şi cu ce sacrificii familiale.Amintiţi-vă de alegerile pentru preşedinte.Câtă lume ne-a aruncat în faţă replica „aţi plecat,lăsaţi-ne sa ne alegem singuri preşedintele”.Atunci nu mai eram români de-ai lor,acum suntem buni de muls.15 euro e puţin?Înmulţiţi cu milioanele de români plecaţi şi devine o sumă importantă.Totul din pix!Fără efort intelectual.Ponta va pleca din funcţie până la urmă,probabil partidul i-a cerut un ultim gest de credinţă.Adică o amendă pentru diaspora.

    Raspunde
  72. rusine sa va fie nu va mai saturati de furat nu stitice legi sa mai dati eu platesc aici in spania ca ej ma trateaza nu voi hotilor care dormiti in sala de sedinte

    Raspunde
  73. daca platim impozite in doua tari e normal si sa primim pensie din doua tari

    Raspunde
  74. Referitor la articolele 180-182 din noul Cod Fiscal. Eu personal nu as avea nimic impotrivasa platesc pt. asigurarea medicala din Romania. Insa eu personal nu am cum sa beneficiez de ajutorul Medical romanesc atata timp ce nu locuiesc acolo permanent. Daca sunt cumva in tara pe perioada vacantei, ma duc si platesc la privat sau in cazuri de urgenta folosesc cardul international, care fiecare roman din strainatate trebuie sa-l aiba si sa-l voloseasca in caz de nevoie. CARDURILE INTERNATIONALE se obtin la cerere anual, gratis de la statul in care locuiesti si se impune folosirea lui in caz de accident, urgente medicale. Statul de unde provi va face plata spre tara unde s-a folosit interventia medicala. Asta e valabil pt. orice tara din lume, nu numai Romania. Deci romanii care nu cunosc aceest beneficiul pe care pot sa-l aiba prin Cardul International ( Card European de sanatate albastru ) va rog sa-l obtineti anual la cerere!!!

    Mai este un aspect, eu personal daca sunt bolnava si ori ca lucrez sau nu, legea spune ca NU AIVOIE SA PARASESTI TARA. Adica, nu am voie sa iesi din tara sa ma tratez in alt stat, numai cu accordul medicilul care te trateaza si care considera ca e pt beneficiul pacientului sa plece sa se tratee in tara de origine sau alta stat si aste implica costul statului respectiv pt intreb tratament.
    Deci, eu daca o sa trag o „fuga” in tara sa ma tratez in caz de nevoie, o sa incalc legea statului in care locuiesc.

    Deci, pardon care e in final motivul sa platesc asigurarea medicala in Romania cand eu de fapt nu o voi folosi? Poate ca o sa fiu in tara in vacanta sau poate ca NU, poate ca o sa ma duc la medic, sau poate ca NU…
    Un om normal isi plateste asigurarea medicala privata in caz de accidente in tara unde locuieste, iar cea de stat obligaturie se plateste prin taxe.

    Deci, romanii care sunt in tara sunt informatii gresit la faptul ca romanii plecati in strainatate folosesc serviciile medicale romanesti fara sa contribuie la ele. Nu ai Card Medical roman si medic de famile in tara, NU AI CE CAUTA LA USA MEDICULUI FARA SA PLATESTI SAU SA TE DUCI LA CLINICILE PRIVATE. Deci ce stiu unii sunt „pareri” nejustificate… sau se procedeaza ilegal.

    Deci nu bagati pe toti in acceasi oala!

    Eu zica ca romanii care locuiesc permanent, temporal sau partial in strainatate sa-si foloseasca cardurile internationale!! Sunt niste bani aduci din exterior in inateriorul tari si este facilitata de UE.

    Raspunde
  75. ii fut in gura cu taxele lor da eu nu inteleg pe ce baza legala o sa ma puna pe mine sa platesc taxe in Romnia? din moment ce eu platesc toate taxele in tara care stau ? eu din cate stiu nu ai voie sa platesti taxe in 2 tari
    degeaba o dat legea in romnia , dar treaba asta cu taxele nu tine si de UE

    Raspunde
  76. din punctul meu de vedere nu e corect….pentru ca aici platesc si la asigurare si la stat…. nu ma mai doare de Romania si nici nu vreau sa misc un deget pentru cineva din tara… banii mei si a multora vor ajunge tot in buzunarul hotilor…. nici decum in buzunarul oamenilor care au nevoie de ei .. si daca ma intrebi pe mine …. 150 si un pic pe euro pe an e mult sa ii dau de pomana unui stat impustit…

    Raspunde
  77. din pacate „unde e lege, nu e loc de tocmeala”. nu stiu daca exista legea, insa daca e asa, se platesc dobanzi in final pe langa ceea ce ne incapatanam sa platm

    Raspunde
  78. Ce imi ofera statul roman pt faptul ca imi cere sa contribui,desi eu lucrez in alta tara si contribui aici pt asigurare medicala,somaj,etc?Ce imi da statul roman ? Imi asigura o pensie,sau e un fel de pedeapsa pt faptul ca am plecat din tara fiindca tara mea nu ma ajuta sa traiesc decent?

    Raspunde
  79. Ponta, eu am hotarat sa muncesc pt tine, mah.. doar pt tine si clica ta.. nu mai am nevoie de salariu, ca si asa a trebuit sa plec din tara sa muncesc pt familie, ti-l dau tie mah.. sa mor eu.. si sa moara si familia mea.. pt tine sa murim toti.. adica taxa pe produse de lux e scoasa, biserica nu mai plateste taxe, si tu acum te bucuri la mine.. asta e imparteala, corect?? brava bah..!!!! intrebarea e cum o sa imi mai platesc taxele si aici unde muncesc daca iti dau tie salariu.. sau sa ti l dau dupa ce imi platesc taxele aici, corect? bravo! stiam eu ca esti destept.

    Raspunde
  80. preotii scutiti de taxe in 2016. jeguri de politicieni ,de asta monta era fericit ca s a votat. auziti la banicioiu ‘codul a trecut,trebuie sa respectam legea ‘ asa e umflatule nu mai apari la emisiuni

    Raspunde
  81. MDA,,, MULTE COMENTARII CORECTE IMPOTRIVA PLATII DE 880 RONI PT…NIMIC…BAI DL.PRESEDINTE IOHANIS ,ESTI UN MARE BOU CU CARTE ,PAI CUM SEMNEZI TU ASA PORCARIE TU CAre te baTE-AI CU PUMNUL IN PIEPT,,,,DIASPORA INCOLO DIASPORA INCOACE,,,CRED CA MANCATI CIUPERCI OTRAVITE DE PONTA CE SA ZIC CRED CA TRAGE PE NAS,,ALTFEL NU I-TI POTI IMAGINA CUM SCOT EI LEGILE ASTA,,CRED CA NICI O Tara DIN LUME A RE ASA LEGE

    Raspunde
  82. unde dracu scrie ca trebuie ma asigur obligatoriu ?

    Raspunde
  83. Georgeta Luminita Stefanescu 24 septembrie, 2015, 1:32 pm

    Never ever, nu o sa vedeti un banut de la mine ! mai bine plec de tot !

    Raspunde
  84. Dragii mei conationali, vad ca a-ti declansat un intrg razboi cei care a-ti ramas in tara sa fiti sanatosi voi a-ti decis sa ramineti, noi care a-m plecat deasemeni a-m decis noi.De ce a-m plecat stim cu totii -nu de bine.Haideti sa nu ne mai jicnim si sa facem un front comun la modul serios-sa fim luati in seama.Sai transmitem presedintelui nostru ca noi rominii din diaspora in mare majoritate oameni seriosi care a-m plecat in lume pentru a cistiga cinstit si a ne ajuta famiilile sa mearga mai departe cu sprijinu nostru.Adica, sa ajutam copii sa -si continue studiile sa trimitim bani pentru plata datoriilor catre stat.Dar sa nu fim luati in ris.Suntem noi destul de amariti ca traim departe de cei dragi si de meleagurile natale.Atit timp cit eu a-m o rezidenta in tara unde muncesc si I-mi platesc toate taxele a-m doctor de familie aici , dece trbue sa platesc si in Romania ?Are Statul Roman nevoe ?De ce ?Posibil ca tote femeile din Parlamentul Romaniei pretinde pantofi si genti din piele de crocodil ca madam Udrea.Haide ti sa fim seriosi a-m ajuns o tara de nimic nu a-m mai vazut asa ceva pe aici pe unde traesc de vre-o zece ani.Sincer nu-mi vine sa cred ca in conducerea unei tari se poate sa ajunga oameni ca Udrea si toti ceilalti care sunt tiriti pri puscarii pentru 2-3luni dupa care sunt lasati in libertate si ramin cu sute de hectare si milioane de euro iar Romania a ajuns sa nu poata merge inainte decit cu ajutorul amaritilor plecti in lumea larga pentru a-si cistiga piinea cinstit.O MARE RUSINE POLITICIENII LUI PESTE.Suntem in U E datorita militarilor care lupta in prima linie unde sunt trimisi cu sacrificii mari si poate si datorita unor ROMANI ADEVARATI care au influenta datorita capacitatii lor care a demonstrat ca sunt deosebiti .IN NICI UN CAZ DATORITA POLITICIENILOR ROMINI.POLITICA ROMANEASCA …POATE PESTE VRIO SUTA DE ANI SA FIE LA NIVELUL TARILOR UE DACA IN 25 DE ANI A FACUT DOAR NIMIC. CARE E SCHIMBAREA ?

    Raspunde
  85. Ponta si Guvernul Ponta urasc Romanii care lucreaza in strainatate,pe noi nu ne poste cumpara cu ulei si zahar asa ca inventeaza si ne pune la plata, aceasta clasa de politicieni trebue distrusa daca nu o sa ne distruga ei pe noi,nemernicii astia sint contra poporului roman subjuga concetatenii lor,astia sint mai rai decit comunisti

    Raspunde
  86. Ponta si Guvernul Ponta urasc Romanii care lucreaza in strainatate,pe noi nu ne poste cumpara cu ulei si zahar asa ca inventeaza si ne pune la plata, aceasta clasa de politicieni trebue distrusa daca nu o sa ne distruga ei pe noi,nemernicii astia sint contra poporului roman subjuga concetatenii lor,astia sint mai rai decit comunistii

    Raspunde
  87. Cred ca ar trebui sa ne ducem si noi romani din diaspora la ponta (gen mineriada)si sai facem si noi conturile lui cum incearca sa ni le faca si el noua.Care era averea lui inainte de a fi prim ministru si care e acuma.Vrea salariu la nivelul celor din U E dar activitatea lui este in egala masura cu a celor oameni de mare valoare care intradevar se lupta pentru tara lor.El ce face vrea sa pare ceia ce nu e-adica pl

    Cred ca ponta ar trebui sa lase postu la un roman serios , aceasta functie nu e de el poate ca el ar fi bun ca badant sa nu mai fie invidios pe cei din diaspora .un alt post nu cred ca poate detine.dar daca ma gindesc nici macar de badant nu e bun deoarece si aici trebue sa ai o oarecare decenta chiar inteligenta depinde de postul respectiv.Dar cum a facut el studiile nu trebue sa se creada prea istet ca nu e .El a , avut aceasta pportunitate deoarece se stie foarte bine ca romanii inteligenti, cu capacitate sa ajute tara nu iSi fac loc dind din coate sa concureze cu deal de politicienii nostri care sunt cum stim foarte bine..Acesti oameni au pretentii adica -cu parere de rau dar nu intra-n laturi.

    Raspunde
  88. ba guvernul romaniei de cacat voi chiar vreti sa vina romanii din afara in tara lor de bastina si sa faca legea lui tepes ca nu se m-ai poate frate prea mult furati de la iohaniss in sus in teapa cu totii pai am ajun de 10 ani care lucram aici sa-si bata joc de noi si broscarii

    Raspunde
  89. fratiilor romani de unde ati fii din tara romaneasca toata romania aici trebuie unul cu sange in vine si trebuie o rascoala ca in 1816 cu furci topoare si sa-si faca legea romanul singur nu escrocii cum ar fii iohanis si ponta suge sangele ca tantarii de pe romani de unde ar fii in lume cauta ei fel si fel de metode de unde ar putea sa m-ai i-a bani de la romani escrocii ce sunt ei trebuie unul ca tepes fratiilor ca nu se m-ai poate sugatori de bacnote astia sunt teror
    istii romaniei

    Raspunde
  90. romaniilor le e frica au morcovul in cur si iepurele dupa el ba fratiilor ce a pazit mircea cel batran vlad tepes si stefan cel mare romania nu? acum e nevoie de 2 escroci ca iohanis si ponta sa conduca amarata asta de romanie care ma-i au de furat inca ceva ce a m-ai ramas din tot ce m-ai inseamna romania si o sa ajunga sa ne conduca careva din afara ca ei o sa-si dea demisia cand cascavalul se termina e corect?copii nostrii iar copii copiiilor nostrii ce o sa aiba folos din aceasta romanie eu va spun ca nimic or sa ramana ai nimanui

    Raspunde
  91. Nu sint de acord cu noua lege, pentru ca eu cand ma duc in tara trebuie sa platesc tot .Si ai persoane care nu primesc de la statul roman nici macar alocatia copilului.Sa va fie rusine nu mai stiti cum sa luati bani de la oameni.

    Raspunde
  92. Daca facem un calcul pentru cat fura un medic de familie, fara sa dea nimic in schimb, ajungem al concluzia ca trebuie ca toti sa dam acest stat tampit in judecata pentru furt calificat si abuzuri fara numar si sa ne recuperam toti banii. Prefer sa le dau din mana mea banii pentru servicii efectuate, decat sa platesc orbeste, de doua-trei ori pentru acelasi lucru. Daca am o contributie de 75 de lei pe luna, in zece ani se aduna 9000 lei. Asta inseaman aproape 100 milioane vechi cu care imi iau o masina second hand. Ma duc de doua ori pe an la medic si platesc apoape toate medicamentele prescrise. Deci, pentru ce platim????????

    Raspunde
  93. Eu am primit o instiintare ca trebuie sa platesc 1400 lei . Ce trebuie sa fac ?
    Mentionez ca sunt plecata din tara de 10 ani.
    Multumesc

    Raspunde
    • daca iti cere pe venitul pe care il faci in strainatate si tu platesti impozite in tara respectiva nu au ce sa iti faca!!!nu exista sa platesti de doua ori taxa pe venit sau sa platesi odata in tara in care muncesti si odata in tara natala.nu le raspunde!!asta cauta sa vada daca esti in viata

      Raspunde
  94. Eu sunt rezident in strainatate (prefer sa nu zic tara). Nu am de gand sa platesc nici macar un ban statului. Eu platesc taxe la statul in cadrul caruia lucrez si imi ajunge. Romania nu imi da absolut nimic ca eu sa le dau bani. Nu au decat sa-si bage legea asta acolo unde soarele nu ajunge. Si aici ma refer la intreaga clasa politica, toti sunt niste gunoaie. Presedinte, deputat, senator, toti sunt niste plebe ale societatii.

    Raspunde
  95. Trebue sa ajutam Tara de unde am plecat sunt de acord si toti ar trebuie sa contribuim sa-r putea face lucruri mari daca fiecare am da cate 100 euro pe luna la cite milioane suntem afara in citiva ani sa-r putea face multe pentru Tara //Cu o conducere decenta la carma tari//

    Raspunde
    • scuze nu te cunosc dar nici nu vreau.de ce sa dau 100 de euro pe luna?dar ce a facut tara aia pentru nime?cati bani mi-a dat?dar de ce nu dau politicieni sau de ce nu accept taierile de salari?lasama sa iti zic ceva ma cac pe ea tara.nu mai au bani?la munca

      Raspunde
    • Care conducere domnul Nicolae??? Eu nu sunt de acord nici măcar cu 1 cent dat statului!!!! Nu credeți ca este mai mult decât suficient sa lucram în străinătate,sa ne chinuim sa strângem un bănuț grămadă și sa îl trimitem?? Bani luați din alta țară și trimiși în România?? Hai sa trimitem tot salariul sa „ajutam țara…” în buzunarele cu-i ajung??? Nu sunt de acord nici cu legea care cere 5,5% din salariile noastre… de ce sa plătim asigurarea de sănătate când suntem asigurați în tara în care trăim…ca sa mai aibă hoții de unde sa fure??? Bătrânii care au o pensie mizerabilă nu au dreptul decât la o trimitere pe luna și aia când dorește medicul de familie sa o scrie , de unde au bani sa meargă la consultații care trebuiesc plătite deși sunt asigurați în România? Va spun eu !! Au copii , nepoți prin străinătate care trimit sutele de euro pentru o operație care în mod normal ar trebui să fie inclusă în asigurarea lor de sănătate!!!! Vai de capul nostru în ce lume am ajuns sa trăim!!

      Raspunde
    • bai baiatule,tu,visezi multeee….,dar te-ai gandit ca cei care lucreaza afara trimit banii in tara?banii care ajung aici se cheltuie …unde…?in tara….ai ghicit

      Raspunde
  96. Sa platesc pentru ce? Lucrez si cotizez in germania. Pentru ce sa platesc ceva, chiar daca e putin, cand nu beneficiez de nimic? Sa plateasca zdrentele de parlamentari si senatori care stau pe salarii rusinos de mari si nu fac nimic bun in tara.

    Raspunde
  97. obliga oamenii plecati in strainatate sa renunte la cetatanie sa plece de finitiv din romania…

    Raspunde
  98. nu miati dat nici un cacat cat am stat in tara nu va dau nici un cacat nici eu.nu am datorii cu statul roman ba din potriva e statul roman care are datorii fata de mine ca cetatian.cine nu intelege ca legea suntem noi nu hatii din parlament sa mearga sa se spanzure dar nu innainte sa-si plateasca taxele:)))))

    Raspunde
  99. HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHA VA E FOAME BA ACUM HAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAAA

    Raspunde
  100. Din cate am aflat, in cazul in care faci declaratie pe venit in tara in care lucrezi si iti platesti impozitele acolo nu este legal sa iti ceara sa platesti impozite pe acelasi venit si in tara. In cazul meu este vb de Spania unde lucrez cu contract de aproape 9 ani- Roamania are un acord pt evitarea taxarii duble cu Spania. In orice caz, pt a ma asigura ca am inteles bine tot ceea ce am citit, m-am pus in legatura cu dept legar al EU si tocmai am primit raspunsul azi, confirmand acelasi lucru:
    Romanian citizens with residence in other EU countries cannot pay taxes on their income in Romania. They pay taxes in the country so designated in the bilateral convention to avoid double taxation between Romania and Spain (normally, where you are considered resident for tax purposes). And this residence for tax purposes is Spain in your specific case.Usually, the country where you are employed will tax the income you earn while working on its territory. If you are not a resident for tax purposes in that country, you might also be taxed on this income in your country of residence; normally, you will receive credit for having paid taxes in the first country. If you stay more than 6 months per year in another EU country you might be considered as a resident for tax purposes there. That country might then have the authority to tax your income earned elsewhere; if you spend less than 6 months per year in another country you should remain a resident for tax purposes in your home country – or the country where you normally live. In your case it applies the Convention between Romania and Spain to avoid double taxation. Art 15 of the Convention deals with self-employment: all the incomes from a self-employment activity are taxed in the country of residence, unless the citizen has a fix stable base in the country of activity. In this case the income is taxed in the country of self-employment. Art. 16 of the Convention lays down that all the incomes from an activity that a resident of a State receives are taxed in that State, with the exception of the fact that the activity is carried out in another State and the citizen is resident in the State of activity for more than 183 day of year. Whether the citizen resides in the State of the activity less than 183 days, than the incomes are taxed in the State of residence.

    In any case, you cannot be subject to double taxation, thus both in Romania and Spain. The country resulted competent according to convention will grant you a tax credit for the taxes already paid in other country.
    To avoid the double imposition it finds application art. 25 of the Convention which lays down that, if a resident in Spain owns in Romania elements of income subjects to taxation in Spain (such as your income), the income is also subject to taxation in the country of residence, Romania. But in Spain you should benefit of credit tax for the taxes already paid in Romania. If, as resident in Spain, you do NOT own in Romania elements of income subjects to taxation in Spain, then you can only be subject to taxation in Spain.
    Sper ca ajuta 🙂

    Raspunde
  101. baboi stefan paul 26 decembrie, 2015, 7:43 pm

    cand pleaca cineva din tara care s-a nascut nu pleaca de distractie pleaca pt. un nivel de trai mai bun in rest comentarii din alea de adormit copii sa plece eu n-as mai vota in romania ca-s praf da nici pe aia din tara straina daca as vedea ca-s magari,i-as baga in pizda masii nu tre sa lingem blide dar din pacate vb. singur ca la fiecare le ie frica si mie mie frica….

    Raspunde
  102. Asta e! acum trebuie sa platiti! Asa este normal. Votati? deci sunteti romani. Este corect. Nu conteaza unde muncesti. Esti in UE…platesti. Nu platesti? Lasa casa si averile din Romania la stat sa le vanda (sa faca autostrazi sau buzunarele GROASE), si oricum platesti la ce produci afara. Mi se pare corect. Romanii din tara platesc de rup, cele mai mari taxe de pe GLOB .

    Raspunde
  103. Dragi, am si eu o intrebare. in cazul romanilor care au crescut ink de la varste fragede in strainatate si nu au avut nimic de a face cu Ro, se aplica si la ei aceste taxe? Sau numai in cazul in care se vor intoarce sa se restabileasca in Ro?

    Raspunde
  104. cred ca este corect sa platesti unde locuesti nu si in tara de rezidenza pentru ca lor deja le aducem numai eneficii prin faptu ca trimiti bani acasa si si mergi an concediu iarasi si cheltui iarasi . eu zic ca mai bine ar declara statul la UE cati bani leau intrat an tara in curs de un an fara a fi declarati

    Raspunde
  105. Ba frati lor da ati innebunit???ce taxa vreti sa va platim? Muncim ca fraierii de dimineata pana seara ca sa ne punem un ban deoparte pt ca voi nu oferiti Nimic romanilor.nu va Este rusine sa faceti lucrul asta?nesimtitiloooor !!!

    Raspunde
  106. Ati dat jos pe singurul om care mai putea salva Romania, pe Ponta, acum Romania nu mai este a romanilor, ci a UE. Si aceste taxe sunt doar inceputul. Singura solutie sa scapam de toate aceste abuzuri din partea statului roman e sa le dam aceeasi soarta ca a lui Ceausescu, doar ca atunci a fost o greseala care am facut-o, si acum repetam greseala, doar ca acum greseala e ca nu actionam.

    Raspunde
  107. Acesty nenorociti trebue starpiti cu toti odata pentru totdeaun…AMINTITIVA CE A SPUS PILAT….EL aINTREBAT,,PE CINE ELIBEREZ…iar poporul a strigat…Pe baraba HOTUL…Au trecu 2000 de ani si POPORUL a continuat sa aleaga HOTII..Haideti SA facem ceva cu nenorociti astea…Armata siPOLITIA e de partea NOASTRA …..CURAJ

    Raspunde
  108. Sintem slugi la straini .Pentru ca in Rominia murim de foame.Domnilor din Parlament ne mor copii de foame muncim pentru eii si impozite De ce nu ne puneti tacsa si pentru aerul care il respiram.

    Raspunde
  109. Cheamă -l mah pe Cristi(Țepeș )

    Raspunde
  110. Tara de rahat ! Stau in Romania inca…..nu stiu pentru cat timp ca in felul asta nu mai rezist…..taxe peste taxe si in final platesti rate la banci si asa o tii de la o luna la alta !

    Raspunde
  111. Daca suntem obligati sa platim aceasta taxa pentru asigurarile de sanatate inseamna ca avem si DREPTURI printre care ar fi :
    – Asistenta medicala oferita in afara tarii
    – aleagerea furnizorului de servicii medicale, precum si a casei de asigurari de sanatate la care ne asiguram
    – medic de Familie, servicii medicale, medicamente, tratament fizioterapeutic si de recuperare, servicii medicale de urgenta, servicii de ingrijiri medicale la domiciliu, concedii medicale si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, servicii de asistenta medicala preventiva si de promovare a sanatatii,……etc.
    Daca STATUL vrea bani trebuie sa si ofere ceva.
    Voi ce parere aveti????

    Raspunde
  112. Nu sunt nultumiti ca romanii din strainatate aduc banii tot in romania, mai lipsea si taxa asta. A mai ramas „taxa pe aerul respirat”. Pe evazionisti si camatari cine ii taxeaza?

    Raspunde
  113. Nu asa se face treaba Domnule presedinte romani mucesc pe rupte pt bani din afara care tot in tara noastra merg asa ca de ce as plati prostiile alea de taxe pentru ce. Atata timp cat traiesc aici in tara asta platesc toate taxele aici nu in romania le platesc de doua ori ca asa i s a sculat lu ala de la minister sa dea nou cod fiscal nu mai are de unde sa ia bani sau cum asta e ultimul drum pe care mergeti

    Raspunde
  114. Inca o TAXA PE PROSTIE din tara asta. Unde esti TU Tepes Doamne, ca sa pui taxa pe ei ???

    Raspunde
  115. Dragi prieteni ! Aveti dreptate toti , ststul roman e un mare hot , dar ati citit bine articolul ???? Mergeti la finante , declarati domiciliul fiscal in tara de origine ( unde locuiti & munciti &platiti ) si gata ! Nu mai sunteti obligati la nici o plata !

    Raspunde
  116. Le dau la muie … o sa renunt si la nationalitate daca e nevoie … nu munceste statul roman cu mine … am plecat din romania ca romania nu mi-a oferit mai nimik acum dece vrea sa ai dau … ? noi platim aici prea multe taxe … guvernul sa o suga

    Raspunde
  117. Astia nu au inteles nimic de la ultimul protest.Tot ca ei fac.Nu e bine nici cum.Ori ca stai in tara ori ca pleci inafara gasesc ei o solutie sa nenoroceasca romanii.sunt toti niste jigodii.ar merita sa intre toti la puscarie.

    Raspunde
  118. sugeti pula eu nu dau nimic

    Raspunde
  119. nu le ajunge cit au furat acum vor bani citi bani aduc la stat romini plecati in satrainatate sa le fie rusine ca cer bani cite sacrifici facem departe de familii si de copiii si cind venim acasa la 1 an sau 2 statul ne eregateste surprize rusine sa va fie macar odata un arlamentar sau presedintele sa vina sa munceasca o zi i n strainatate si aoi sa vb si sa ceara bani mitocanilor

    Raspunde
  120. Cand mortii lor de tigani borati care nu muncesc si stau pe ajuto r social se duc la munca si se apuca de munca si se lasa de furat si cersit platesc taxa asta o sa o platesc si eu , sau mai bine zis cand nu o mai fi someri in romania

    Raspunde
  121. ude esti tu tepes doamneeee.

    Raspunde
  122. ma pararea mea e ca va batetii gura degeaba ca ala sau ala noi suntem de vina mana pe sacure sapa coasa si ca in 1918 aia au fost mai adunatii ca noi cu toate ca nu au avot facebook sau sau celelalte a fost mult mai greu sa se stringa ca si noi acuma
    doar noi de 25 de anii latram si nu facem nimic
    ADUNARE la bucurestii cu scule de lucru si numai latratii ce lucratii

    Raspunde
  123. SEFUL STATULUI SI TOT GUVERNU SA LE FACA O SUFLARE IN DOS TUTUROR ROMANILOR DIN STRAINATATE

    Raspunde
  124. Va dau la.muie..acum ma cac si va dau voua..m-am cacat 67 de lei ca de atat am mancat aseara

    Raspunde
  125. Revolutie toti hoti din parlament afara din tara sa muncesc ei sa vad cum e pina strain srenuntam la comunisti ramasi la guvernare cine e da cord

    Raspunde
  126. Milogi aia de la conducere nu mai au de unde sa traga banii ..ca au vandut tot la fier vechi ..toate fabricile si toata industria si acum cauta sa o puna la noi in cur ..

    Raspunde
  127. ..sa ne puna taxe pe spinarea noastra ..la vara cand mergem in concediu ..toti sub parlament sa le dam focccccccc

    Raspunde
  128. baii astia chiar nu au pic de rusine fura tara pe fata au vindut combinate au taiat fabrici si acuma so strins cureaua ce sor ghindit hai sa ne batem joc si de cei care sint plecati in strainatate sa munceasca ca cesor ghindit ei astia iau prea multi bani dar ei cu firme fantoma si bani murdari asta nu se impoziteaza e munca cinstita la ei

    Raspunde
  129. astia ar trebui sa lucre la costum in grajduri desculti si sa mance zama de urzici si mamaliga cu apa sa le scada burtile si sa le sara somnul din fotooliile din senat si parlament zici cas bivoli aia din jungla asa mari si grasi sint

    Raspunde
  130. Dumitru Dinfranta 9 februarie, 2016, 7:15 pm

    „persoanele cu rezidenţa fiscală în România, cu domiciliul în ţară”-calmati-va,cititi si interpretati legea cum trebuie,ce atata scandal.Deci cei care au domiciliul fiscal in strainatate nu vor plati.Simplu

    Raspunde
  131. Guvernul

    Guvernul este un joc, este cel mai urât şi cel mai murdar joc din lume. Dar sunt oameni care se afl ă la un nivel inferior al stării de conştiinţă şi care se bucură de guvern: aceştia sunt politicienii.

    Singura bucurie pe care o au este aceea de a guverna, de a avea putere, de a subjuga oameni. Cea mai mare dorinţă a celor care au ajuns pe culmile conştiinţei este visul de a scăpa într-o zi de toate formele de guvernare. Ziua aceea va fi cea mai măreaţă zi din întreaga istorie – trecut, prezent şi viitor – a omului, pentru că va fi distrus cel mai urât joc, jocul politicienilor, care se desfăşoară de secole întregi.

    Ei au făcut din om doar o piesă de şah şi au creat atât de multă, teamă că fără guverne, se vor instala anarhia, dezordinea, haosul… şi totul va fi distrus. Cel mai ciudat lucru este că noi continuăm să credem aceste prostii. Gândeşte-te la ultimii cinci mii de ani. Poţi concepe că, dacă nu ar fi existat guverne, lucrurile ar fi şi mai rele decât sunt deja? În ce sens? În trei mii de ani au avut loc cinci mii de războaie.

    Crezi că ar fi avut loc şi mai multe războaie fără vreun guvern – ar fi fost posibil şi mai mult haos, şi mai multe crime? Ce au făcut aceste guverne? Nu au făcut altceva pentru oameni decât să-i exploateze, să le exploateze teama şi să-i

    răzvrătească

    Raspunde
  132. Ha ha ha forty amuzant . La munca parlamentarilor o sa vedeti bani de la mine cind o sa va dau eu . Sa inteles stii cum a zis ceausescu dumnezei sa il ierte ” vine nu munca nu minca ” ffff destept om si a mai zis cv ” ce am reusit sa fac eu intrun an nu reusiti voi sa dati cu var in 20″ fffff frumos si adevarat succes deci nimik

    Raspunde
  133. Dragutu 🙂
    Bine ca ma gandesc sa imi schimb cetatetina …macar nu le mai umplu lor buzunarele ….ne face sa ne fie rusine ca suntem romani

    Raspunde
  134. nu mai puneti botul ca sunt minciuni,nu are drept statul roman sa impoziteze un muncitor din strainatate, sunt doar vrajeli basiste si johaniste imputiste,ce sugerez eu e sa mai iesim odata in strada ca la faza cu colectivul

    Raspunde
  135. un sunt minciuni..decretul exista…doar trebuie sa cititi bine comunicatul..spune foarte clar ca ..citez ´´romanii ce NU pot proba detinerea unei asigurari de sanatate emise de autoritatile din statele membre recunoscuta in Romania¨´..deci daca lucrezi legal si ai asigurare de sanatate in tara unde de afli un mai trebuie sa platesti nimic la statul roman…era absurd sa platesti in doua tari asigurarea de sanatate…asa ca NU trebuie sa va faceti problema in aceasta privinta…am sunat in ROMANIA…si mi sa spus sa fim linistiti ….

    Raspunde
  136. asta era marea problema in romania bai jigodiilor? deaia nu mergeau bine lucrurile in tara,ca nu va plateam noi impozite? parlamentari jegosi !!!

    Raspunde
  137. trebuie sa iasa toata lumea in strada si jos cu guvernu asa pe net toti vorbiti dar trebuie sa iesim cu toti in strada si sa facem tara asa cum vrem noi Romani ….ajunge ca daca ii lasam asa vor pune taxa si pe aerul pe care il respiram…

    Raspunde
  138. Toti Romanii din strainatate le dam PULA IN GURA!!!!!!!!

    Raspunde
  139. Va dau mie , hotilor ammbracati la costum ..si dupa sa platiti voi 5,5 la suta pentru timpul pierdut

    Raspunde
    • Concluzie!
      Degeaba vorbim…… in soapta.
      Romania este o turma de oi fara cioban, iar gurvenul o haita de lupi iar restul e mai clar ca niciodata. Rusine lor…nu.. ci noua sa ne fie!

      Raspunde
      • Toti uitati un adevar ROMANIA este cea mai bogata tara de mii de ani toti au furato si inca tot se mai gaseste ceva s-au poate ca imaginatia romanilor este ca universal fara limite si in expansiune !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Raspunde
  140. cand am plecat in anglia nu statul roman m-a trimis, nu statul roman mi-a dat bani. am indurat si indur greutati pentru un trai mai bun familiei mele de ce sunt obligat sa fac un trai mai bun si parlamentarilor? de ce suntem obligati sa induram toate nedreptatile astea? e consider ca raspunsul meu cel mai corect este de a renunta la cetatenia romana si sa ramana ei sa plateasca taxe. de ce nu s-a pus 10 % inpozit pe averile baietilor destepti si sunt sigur ca in acel moment mai aveau pentru cel putin 3 ani ce sa fure. si bani oferiti de UE pentru infrastructura tot la ei au ajuns finca au avut relatii si au putut accesa fondurile si au pus mana pe contracte. intrebarea mea este: suntem atatea milioane de romani care suferim di cauza catorva mi de baieti destepti chiar nu putem face nimic daca ne descurcam in alte tari si le construim infrastructura chiar nu o putem face si pentru tara noastra? macar sa realizam ca generatiile trecute au luptat, s-au straduit saa pastreze tara de cotropitori iar noi nu ne putem apara tara de proprii concetateni?

    Raspunde
  141. Voi furati DIN imprumuturile de la uniunea europeana si no o sa vi le platim futevasi in gura de nenorociti jegosi

    Raspunde
  142. O sa aveti o moarte mai grea ca a lui Ceausescu jegosilor………..

    Raspunde
  143. De ce sunteti rai pentru ca in ROMANIA daca te duci la spital cu urgenta intri primul si te trateaza oricum pentru ca avem specialisti dar in UK poti sa ai rana singerata ca stai la rind si iti da paracetamol sau ibuprofen .Eu am avut ne -sansa ca printr-o miscare gresita sa ramin imobilizat la pat 3 saptamini iar la urgenta gici ce ? miau dat paracetamol.Asa ca fiti inca fericiti ca mai avem doctori specialisti.

    Raspunde
  144. Poi ce ai facut ma nene ma! Oameni buni cei ce vor fi obligati sa plateasca sunt cei care muncesc la negru in strainatate, care au rezidenta in romania fiscala.

    Raspunde
  145. La zid cu ei ca si Ceausescu. Unde sa ajuns daca se formeaza o echipa de care pun3 mana pe arma impotriva coruptiei ma alatur. JOS JEGURIILE

    Raspunde
  146. cel mai bine ar fi sa nu se mai intoarca .. asta asa pt .prosti din parlament care dorm pe ei si vand tara altora

    Raspunde
  147. PRESEDINTE DOBITOC . PREMIER DE KAKO . PARLAMENT SOMNABUL . GUVERN CRETIN !

    Raspunde
  148. degeaba comentam aici….. trebuie iesit in strada, trebuie dat jos guvernul….. nu se mai poate asa !!!

    Raspunde
  149. nu trebie iesit in strada , le trebuie obomba

    Raspunde
  150. rusine guvernului ROMIN asa vreti sa aduceti tineri acasa rusine rusine

    Raspunde
  151. sa va fie rusine,jegosi ordinari si hoti,care a-ti dat aceasta lege.nu stiti de unde sa mai furati.sa dea dumnezeu,sa nu apucati sa luati vreun ban,de pe urma acestei legi.obligati oamenii sa renunte si la numele de roman,singurul lucru ,care li-l mai ofera,aceasta tara,care,a-ti facut-o sa fie a hotilor,a interlopilor,a curvelor.mi-ar place sa va,vad,omorandu-va,intre voi,pt bani,pt ca,nu mai aveti de unde fura,asa,sa va ajute dumnezeu

    Raspunde
  152. Nu are nici un drept de la altii care nu li sa dat dreptutile de loc de munca in tara lui.

    Raspunde
  153. Din pacate in „COLECTIV” au murit persoanele nepotrivite! Soarta a confundat niste tineri nevinovati cu politicienii actuali! Ce imi ofera faptul ca sunt roman? Rusine in strainatate si hotie in Romania!

    Raspunde
  154. Nu cred ca tările in care traim in momentul actual romanii sunt de acord cu legea asta tampita!! Nu cred ca spania de exemplu e de acord ca noi sa lucram aici si sa platim cu bani care ii obtinem aici o taxa tampita in romania. Adica ce vrea romania e sa scoate bani de la alte tari pe spatele nostru. Rusine!

    Raspunde
  155. Pe mine ma suge-ti de pula cu legile voastre zdrentelor.

    Raspunde
  156. Ai trebuie lu iohanis bani bagameas pula in familia lui si in tot ce eapartine de rasist asta nu e roman de aia face asa vrea sa distrugă România dacă nu se face ear revoluție tara noastră va ajunge rau iohanis trebuie trimis înapoi in Germania ca de-acolo aparține uuuuuuuuuuuu comunistule iohanis

    Raspunde
  157. nu-i mai luati apararea mutalaului.
    Mutu rupe caputu`
    huooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

    Raspunde
  158. Guvernul roman e menit sa cada , asta e inceputul . Guvernul va cadea . E decis , noi suntem poporul , noi decidem , asta nu e tara politicienilor , nu nu , ati avut din greseala o perioada de glorie , dar noi poporul va vom pune in genunchi , noi decidem , nu voi . Guvernul va cadea , punct .

    Raspunde
  159. Daca vreti schimbare,iesiti in strada si cereti sa fie platite taxele si impozitele datorate de tigani apoi sa ni se ceara noua…Cat timp stati aici si scrieti, pentru ei e foarte bine, cat poporul murmura si vorbeste la bar e foarte bine,cand poporul tace,atunci inseamna ca se revolta…

    Raspunde
  160. Mai natarailor am 10 ani de cand nu vizitez tara, si cred ca inca 10 am sa mai astep sa ma incumet in a merge in asa dezastru in care ati transformato, santem in Uniune si inca ese misiune imposibila orice incercare de validare de diplome , pasaportul furt la drumul mare, traduceri „tre sa renunti la vre-un organ pt a le plati” , iar daca mai vorbim si de inputerniciri..
    Tare imi ese frica , ca de necajiti poporul va sfasie la propriu, sati dracu in banca voastra si asa santeti lipitori ,iar daca vreti ceva. Faceti prima data ceva bun.
    Dupa aceia cereti

    Raspunde
  161. Cand mia da statul Roman casa si loc de munca ,ca PE vremea lui ceausescu ? …..o sa platesc!!!!!!Hotilor din cauza voastra multi romani sufera in strainatate ?

    Raspunde
  162. Să le plătescă moartea

    Raspunde
  163. ok, bine ca stiu! vin si imi vand garsoniera si sa vad de unde va recuperati banii pe care o sa ii cheltuiti pe scrisori cu decizii de impunere! legi facute cu fundul!

    Raspunde
  164. Da cred .ca cei mai multi Romaní o sa renunte la cetatenia romina cu legile care leau bagat si in scurt timp rominia o sa ramina doar cu parlamentari

    Raspunde
  165. Si dupa ce o sa Ramina doar parlamentarii o sa se taxeze intre ei ca nu mai o sa aiba pe cine pune noi legi si noi taxe

    Raspunde
  166. Fututi crucea bisericilor mati , bagamias pl pula in mata si in taxa mati , cristosu si dum-zeii mati si biserica mati , o fut pe mata in crucea mati de taxa in hristosu mati de jegos , pripasu drq , belitu puli.

    Raspunde
  167. Deci ma așteptăm la legii de genul asta nu știe parlamentul ce sa mai facă sa mai încaseze niște bani oricum vor fi și alte taxe
    Singura scăpare a tinerilor e sa fuga din tara asta în alta tara nu mori de foame orice ar fi poți sa ai și 5 copii ai ce sa le dai dar aici e dificil cu nenorociți ăștia sfat încă o data fugiți de aici vina salariilor mici e și a ălora care se duc la munca pe nimica toată sunt idioți care se mulțumesc cu cit Lear da…..

    Raspunde
  168. Buna ziua, va rog ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi,indrumari.. Ma aflu in Germania de 2luni si jumatate impreuna cu sotul meu, mai exact suntem in Manheeim . Acum o saptamana sotul meu a suferit un infarct ,a fost dus de urgenta la spital ,iau facut cateva analize in care au rezultat ca are cele 3artere ce duc la inima infundate ..l-au bagat in operatie punandu-i 5stenturi pe artere. Acum avem o mare problema ,chiar suntem disperati din cauza ca nu avem asigurare la ei deloc, sotul meu neavand nici in Romania niciodata ,fiind de copil mic plecat prin diferite tari. Suntem datori la spital 8000Euro pentru tot ce i-sa facut acolo. Credeti ca exista o lege sau o institutie unde sa ne adresam sa ne ajute sa platim din banii acestia? Nu avem atatia banii, de lucru la ei nu am reusit sa gasim nestiind limba sa o vorbim momentan. Ce am putea face ? Va multumesc din suflet , orice sfat ma poate ajuta sa fac ceva.

    Raspunde
    • Referitor la povestea ta ar exista doua posibilitati:

      Ori le spui domnilor doctori Sarut-mana si plecati.
      Ori va angajati va asigurati si platiti in rate frumos ca oamenii civilizati.Capul nu vi-l taie daca nu aveti bani.
      Apropo uita de asigurarea romana ca nu are aici nici o relevanta.Chiar daca o ai sau nu oricum nu mergea.

      Raspunde
  169. eu muncesc legal statul roman ma obligat sa plec pentru un salar mai bun in strainatate si acum vrea sa ma taxeze? Nu e posibil, sa impoziteze mai intai pensiile si veniturile parlamentarilor si a putorilor din parlament ca nu fac nimic pentru a ne intorce acasa sa ne dea un loc de munca si un salar decent.

    Raspunde
  170. taxe si impozite l platesc si eu in strainatate .Mai n pic si o sa ne impoziteze aerul poluat pe care il respiram sau o sa ni-l dea cu portia ……….dragi guvernanti o sa va ajunga blestemele tutturor rmanilor care muncesc legal

    Raspunde
  171. Renuntarea ,sau schimbarea rezidentei fiscale nu era o lege foarte cunoscuta pentru ca o aplica toate companiile mari care platesc bunul trai al guvernantilor(spaga mita tradare nationala),Acum o vor retroactiva din 2012.Johanis vrea sa-si bata joc de Romani doar de asta se ocupa.Sa ia banii Germaniei pentru cheltuielile provocate Romaniei de catre Germania NAZISTA.Dar sa grabit repede sa dea o lege prin care a sters cu buretele acele datorii.De ce?Pentru ca Grecia cand a avut probleme cu datoriile catre uniunea europeana a spus ca-ci asi rezerva dreptul de a considera jumatate din datorie c-a plata a Gremaniei pentru invazia nazista din Grecia.

    Raspunde
  172. Cum sa dau impozit de doua ori si asa TVA-ul este iar un impozit mascat , nu este deajuns ca suntem niște sclavi si facem muncile cele mai murdare , acum mai vor si ai noștri sa ne impoziteze , când ei ar trebuie sa ne dea bani in plus ca datorita sclavilor de afara intra multa valuta in tara si ii ținem in spate pe trântori care chipurile ne guvernează, da guvernează prosperitatea lor nu si pe a noastră , niște jeguri de oameni .

    Raspunde
  173. cand lumea interlopa din romania va plati impozit la droguri, arme, camatarie, prostitutie si taxe de protectie de acord cu taxa ptr romani din diaspora,pana atunci mult noroc tuturor romanilor de pretutindeni.

    Raspunde
  174. conducatorii romaniei :)))))
    care conducatori??
    leprele astea care va manipuleaza cu idei de cacat si voi puneti botu?? la ce plm ii mai votati frate?? si la urma intrati pe net si va plangeti??? bai oameni buni voi sunteti cei ce aleg nu e nimeni altcineva. ia sa vad daca nu alege nimeni un presedinte. cine plm conduce tara?? nu va mai plangeti frate atat , voi sunteti aia care se duc ca oile la urne si voteaza. ma scuzati nu vreau sa fiu nesimtit si sa jignesc . totusi vreau un raspuns la o intrebare. cine sunt vinovatii pentru presedintii care ne conduc tara si ne fura?

    Raspunde
  175. daca va zic sa iesiti in strada. spuneti sa o fac eu, sau de ce no fac eu. parerea mea e ca voi nu aveti tupeu sa faceti nici unu nimic pentru tara decat sa va plangeti. ce credeti ma ca va veni vreunu care va fi sfant si nu va fura cand va intra la putere? normal ca va calca in picioare ca va e frica si stati ca mieii in casa , sa nu cumva sa primiti amenda sa nu va pierdeti locu de munca sau cine sti ce alte frici mai aveti. plangetiva in continuare asa o sa faca fiecare generatie in parte si asa cum pe voi va calca in picioare asa o sa calce si urmatoarea si urmatoarea generatie . si voi ce o sa faceti in tot timpu asta o sa stati in casa pe net si o sa vaplangeti ca va fura statu. BRAVO. vai de pl noastra . apropo . credeti ca pe ei ii doare in pl ca voi va plangeti pe paginile de net si ca muriti de foame ?? nu ii doare nici macar acolo , asta inseamna mafie , coruptie si smecherie. ba oameni buni va veni ziu cand nu veti mai putea face nimic si atunci va va parea rau ca nu ati facuto acum. romani trezitiva ca vin parlamentarii sa va iacasele, si daca nu reusesc sa le ia de la voi le vor lua de la nepotii vostri. :)))))

    Raspunde
  176. Rog pe HOTII de parlamentari sa isi bage degetelul ala care este indreptat spre popor, in cur,sa il frece bine bine bine si apoi sa il suga toata iarna ca ursul in barlog.Bani de la mine nu or sa i-a cu forta ca doar nu muncesc in strainatate pe rezidenta fiscala romana.
    Cu alte cuvinte oamenii astia nu mai stiu de unde sa mai fure si iata ca le-a fatat mintea pui frate.HA HA HA.

    Dulce Romanie tare mi-e dor de tine dar sincer m-as intoarce innapoi numai daca ar fi razboi civil.
    Ca sa pun vreo cativa parlamentari pe foc.

    NU le d-ati fratilor ca bosorogi nimic lasati-i sa se mai linga pe pula poate d-au de bani.

    Raspunde
  177. Kiss da mamei voastre de escroci care conduceti Romania! Mancati ca porcii pe spinarea amaratilor si ati iesit la jecmanit si diaspora, imputitilor!La munca, nu la supt sangele poporului. Poate nu vi- i bine!!!Eu ma trezesc dimineata la 5.00 si muncesc ca un rob pentru cativa euro/luna pentru ca voi furati de aproape 30 de ani continuu si nu va doare nici in cot de soarta tarii si a romanilor. Numai COLECTA va intereseaza de la prosti, in rest… sa piara prostii. La facturi ne furati, sistemul medical e de rahat, invatamantul nu mai spun, pensiile ridicole… Aaa, am uitat… E „criza” si trebuie sa va inghitim impostura zi de zi in toate mijloacele mass- media. La inceput, in primul an, 67 de lei, in al doilea an mai mult si tot asa… Nesimtirea creste cu numarul anilor. S-au obisnuit ca romanii dorm in ghete, dar se inseala… Cu diaspora e bine sa nu te pui daca vrei sa fie bine.

    Raspunde
  178. Eu nu imi rup oasele pt voi tâlharilor vă dau la muie ….

    Raspunde
    • Cand ai vrut in Europa la ce t-ai gandit? Astea sunt legii care UE obliga statelor memrbri sa la adotpe. Legii care nu sunt pentru oamenii, dar pantru vampiri de la UE.

      Raspunde
  179. Eu nu imi rup oasele pt voi tâlharilor vă dau la muie ….

    Raspunde
  180. Mai are vreun rost sa comentam ?

    Raspunde
  181. Ce articol de ….?!…atat din art.59 cat si din formularul 201, rezulta clar ca, daca lucrezi mai mult de 6 luni in strainatate, se considara ca, ai rezidenta fiscala in tara unde lucrezi si nu trebuie sa platesti un alt impozit in Romania, decat daca angajatorul este in Romania si esti doar detasat.Nu mai speriati lumea degeaba.

    Raspunde
  182. 100% finanțare de către compania noastră cu dobândă redusă de 4%. Oferim împrumuturi persoanelor, organizațiilor, companiilor etc. Procesul nostru de aprobare a împrumutului rapid și simplu vă poate ajuta să împrumutați bani. Ne puteti contacta prin e-mail,
    Spring-cash2016@outlook.com

    Raspunde
  183. Ma pis pe parlamentul lor si tacsele lor nu o sa vada nimic mai bine imi schimb domiciliul ca si asa e praf romania pacat denoi ceteteni rominiei respect pentru cetateni din romania dar pe parlamentul puli si legile lor ma pis pe el.mai bine platesc tacxe alte.i tari decat hotilor…

    Raspunde
  184. Ba ati dorit in UE, asta e UE. In Italia tot freaca oamenii in asa fel, voi ce ati crezut ca va asteapta podul cu flori?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.