S-a dat startul la „BRD Arad Challenger 2014” (FOTO)

S-a dat startul la „BRD Arad Challenger 2014” (FOTO)

La Arad au început, duminică, partidele pentru calificarea pe tabloul principal al turneului internaţional de tenis „BRD Arad Challenger 2014”, ajuns la cea de a patra ediţie.

Aflat la cea de a patra ediţie, turneul se desfăşoară în perioada 1 – 8 iunie, la baza sportivă „Activ Club”, de pe malul Mureşului. Competiţia face parte din categoria ATP Challenger Tour şi este dotat cu premii în valoare totală de 35.000 de euro plus ospitalitate, învingătorul urmând să primească, în afara premiului în bani (de 5.038 de euro) şi 80 de puncte ATP.

Organizat de Media-tique Sport Division şi McCann România, în parteneriat cu BRD Societe Generale şi Primăria Municipiului Arad, turneul „BRD Arad Challenger” este primul din cele două evenimente ATP Challenger organizate în România în această vară în România, cel de-a doilea turneu fiind Ropharma Braşov Challenger.

Cu ocazia tragerii la sorţi desfăşurate duminică, primarul Gheorghe Falcă, şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că acest turneu este organizat la Arad. „Cred însă că ne-am câştigat acest drept, prin faptul că am dovedit că Aradul este deschis sportului, atât prin amenajarea de noi baze sportive, cât şi prin creşterea numărului de competiţii organizate aici”, a precizat Gheorghe Falcă.

După cum a remarcat şi Nicola Carabenciov, director executiv al BRD-Groupe Societe Generale – Filiala Timişoara, Aradul este un important centru sportiv, de unde au plecat nume de mare valoare, amintind şi faptul că Marius Copil, cel mai valoros tenisman arădean al momentului, se află pe tabloul principal al turneului. „Turneul de la Arad reprezintă o şansă pentru tinerii tenismeni români de a căpăta experienţă şi de a urca treptele performanţei. Suntem mândri că putem contribui la dezvoltarea acestui sport care are o tradiţie îndelungată şi mari performanţe în România”, a adăugat Nicola Carabenciov.

La rândul său, Marius Copil, a ţinut să-şi exprime bucuria de a juca din nou acasă, în faţa publicului arădean. „Am făcut anul trecut un turneu bun la Arad şi sper ca în acest an să fac un turneu cel puţin la fel de bun”, a spus, între altele, Marius Copil.

Meciurile pe pe tabloul de calificări, pe care sunt înscrişi 32 de jucători, au început duminică, urmând a se disputa şi luni, 2 iunie. Primii trei favoriţi ai calificărilor sunt Daniel Munoz de la Nava (Spania, locul 304 ATP); Bruno Sant’Anna (Brazilia, 380 ATP); Mathias Borgue (Franţa, 427 ATP).

Din 3 iunie vor începe jocurile primului tur de pe tabloul principal, tragerea la sorţi având loc duminică, la ora 13, în prezenţa supervizorului ATP Hans Juergen Ochs, din Germania.

Lista favoriţilor turneului îi include pe Pere Riba (Spania, locul 84 ATP), Victor Hănescu (locul 85 ATP), Frank Dancevic (Canada, 121 ATP), Guido Andreozzi (Argentina, 148 ATP), Adrian Ungur (128 ATP), Marius Copil (151 ATP) etc.

De menţionat, că pe tabloul principal apar patru wild-carduri, oferite de organizatori unor jucători români de perspectivă, Patrick Ciorcilă (590 ATP), Alexandru Luncanu (711), Vasile Antonescu (772 ATP), toţi din România, respectiv Constantin Sturdza, din Elveţia (neclasificat).

Jocurile de pe tabloul principal al „BRD Arad Challenger” încep în data de 3 iunie. Semifinalele sunt programate sâmbătă, începând cu ora 13, iar finala duminică, tot de la ora 13.

BRD ARAD CHALLENGER – ARAD, ROMÂNIA
€ 35,000.00
3 – 8 Iunie 2014

Tabloul principal de simplu

Primul tur
[1] P Riba (ESP) vs. N Mektic (CRO)
D Kosakowski (USA) vs. I Bozoljac (SRB)
[WC] P Luncanu (ROU) vs. Qualifier
Qualifier vs. [7] G Andreozzi (ARG)
[4] A Ungur (ROU) vs. D Guez (FRA)
[WC] V Antonescu (ROU) vs. Qualifier
E Lopez-Perez (ESP) vs. L Pouille (FRA)
[WC] P Ciorcila (ROU) vs. [6] G Melzer (AUT)
[8] M Copil (ROU) vs. [Alt] A Setkic (BIH)
D Souto (VEN) vs. C Buchanan (USA)
T Androic (CRO) vs. Qualifier
A Veic (CRO) vs. [3] F Dancevic (CAN)
[5] D Dzumhur (BIH) vs. R Albot (MDA)
G Lama (CHI) vs. E Gomez (ECU)
V Crivoi (ROU) vs. U Ignatik (BLR)
[WC] C Sturdza (SUI) vs. [2] V Hanescu (ROU)

BRD Kids Day – luni, 2 iunie – 10:00, Activ Club Arad
Marius Copil, Adrian Ungur şi Constantin Sturdza vor face schimb de mingi cu micuţii pasionaţi de tenis luni, de la ora 10, la „Activ Club” Arad. BRD Groupe Societe-Generale, partenerul principal al turneului, pregăteşte pentru copii prezenţi premii surpriză şi o sesiune de autografe cu jucătorii prezenţi.

Sesiune de autografe
Victor Hănescu şi Marius Copil vor susţine, marţi, 3 iunie, de la ora 15,30, o sesiune de autografe în cadrul BRD Arad Challenger, la „Activ Club” Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.