S-a DEGHIZAT în Bin Laden pentru A ATRAGE VOTURI, dar a ajuns ÎN AREST!

S-a DEGHIZAT în Bin Laden pentru A ATRAGE VOTURI, dar a ajuns ÎN AREST!

Din dorința de a atrage voturi, un politician s-a îmbrăcat în veșminte specifice fostului lider al Qaeda, Osama Bin Laden, ucis într-un raid american, în Pakistan, în urmă cu trei ani.

Manoel Nunes de Assis este unul dintre candidații la alegerile locale din statul brazilian Amazonia. Disperat că se afla la coada celor mai multe dintre sondaje, politicianul a decis să se folosească de numele și imaginea lui Bin Laden cu scopul de a atrage voturi. Demersul său l-a aruncat, însă, după gratii. Nu deghizarea în acest personaj i-a deranjat pe oamenii legii, ci faptul că Manoel Nunes de Assis îşi făcea campanie electorală în mod ilegal în zona exit-poll-urilor.

El le oferea alegătorilor sticle cu apă și apoi le cerea să îl voteze: „Stătea în uşă sub pretextul că vinde apă, în timp ce îi aborda pe oameni şi le cerea să îl voteze”, potrivit unui oficial al autorității electorale.

Normele electorale din Brazilia le permit candidaţilor să intre în cursă folosindu-se de imaginea oricărui personaj doresc, astfel încât la alegerile de anul acesta au candidat, printre alţii, „Barack Obama”, „Rambo” şi „Wonder Woman”. De altfel, Nunes este doar unul dintre cei trei politicieni care au ales să candideze sub numele de Osama bin Laden la alegerile prezidenţiale şi locale de anul acesta.

Candidat din partea Partidului Naţional Laburist (PTN), Manoel Nunes riscă, acum, să fie exclus din cursă dacă se stabileşte că a încălcat regulile electorale.

Foto: globo.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.