S-a publicat în Monitorul Oficial! Fiscul are ACCES TOTAL la AVERILE ROMÂNILOR DIN STRĂINĂTATE

S-a publicat în Monitorul Oficial! Fiscul are ACCES TOTAL la AVERILE ROMÂNILOR DIN STRĂINĂTATE

Autoritățile competente din statele membre ale UE trebuie să efectueze, începând de la 1 ianuarie 2016, un schimb automat de informații cu privire la proprietățile imobiliare, terenurile sau construcțiile deținute de persoane rezidente fiscal într-un alt stat.

Actul normativ care detaliază procesul de cooperare internaţională, cu privire la proprietăţile imobiliare deţinute de cetăţenii rezidenţi ai unor state membre în alte ţări UE a fost publicat miercuri, 17 februarie în Monitorul Oficial.

Aceste formulare sunt centralizate de autoritățile publice locale și se trimit autorității fiscale centrale. Nu rezultă foarte exact termenul la care aceste informații vor fi trimise către autoritatea fiscală centrală.

La nivelul Comunității Europene funcționează, încă din 2014, mecanismul comunicării automate de informații cu privire la veniturile realizate de o persoană fizică rezidentă într-un alt stat membru.

Ordinul privind aprobarea unor formulare tipizate în scopul obţinerii informaţiilor necesare realizării schimbului automat obligatoriu de informaţii potrivit art. 291 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 0122 din 17 februarie 2016.

Obiectul fiind proprietățile imobiliare terenuri și construcții, ordinul este particularizat și aplicat de autoritățile publice locale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.