S-a solicitat montarea unor SEMAFOARE cu RADAR într-un cartier arădean. Ce răspuns a dat Ministerul Transporturilor

S-a solicitat montarea unor SEMAFOARE cu RADAR într-un cartier arădean. Ce răspuns a dat Ministerul Transporturilor

Pentru a reduce disconfortul cauzat de traficul greu de pe centura municipiului Arad, cei de la USR Arad spun că în zona cartierului Gai se impune montarea unor semafoare inteligente, care comută automat pe roșu dacă viteza de deplasare depășește limitele legale.

USR Arad a interpelat Ministerul Transporturilor, cel care administrează DN 7 pe porțiunea care traversează municipiul, în legătură cu necesitatea dotării semafoarelor cu radar, similar celor din Nădlac. Conform răspunsului primit de la Minister, „montarea semafoarelor se poate face doar la solicitarea unității administrativ teritoriale pe raza căreia se află drumul național, respectiv Primăria Municipiului Arad.”

În cartierul Gai, cetățenii care locuiesc în apropierea DN 7 sunt puternic afectați de traficul greu. Camioanele de marfă nu reduc viteza la intrarea în municipiu, provocând zgomot la trecerea peste denivelările din asfalt și trepidații care afectează clădirile. Soluția propusă de USR Arad a fost montarea unor semafoare dotate cu radar, care comută automat pe roșu dacă se apropie un autovehicul cu viteză peste cea legală, el fiind astfel obligat să oprească.

În condițiile în care Ministerul Transporturilor nu se opune asigurării unui trafic civilizat, prin semaforizarea inteligentă a străzii Stefan Tenețchi, iar răspunsurile primite anterior de la Poliția Rutieră sugerează disponibilitatea de a aviza această inițiativă, mai rămâne ca Primăria Arad să dorească montarea instalațiilor respective. Până când vom avea o centură reală, care să ocolească integral cartierul Gai, aceste semafoare sunt cea mai bună soluție. Așa cum si-au dovedit eficiența în Nădlac, ar trebui să asigure și în Arad circulația cu viteză redusă a camioanelor, pentru a diminua zgomotul și trepidațiile deranjante și păguboase pentru locuitorii din zonă, a declarat Sergiu Vlad, deputat al USR Arad.

  1. fraierul platitor de taxe din Arad 9 iulie, 2018, 8:36 am

    primaria Arad sa faca ceva pentru cetatenii de la marginea orasului? au transformat Gaiul din Zona C in Zona B sa incaseze mai multi bani dar cand cetatenii au solicitari corecte ei ridica din umeri si dau vina pe altii, cred ca primaria nu mai vrea sa administreze cartierul Gai si doar faleza unde locuieste primarul Falca, Primaria Arad se ocupa doar de concerte, chefuri, concedii, sunt experti in astfel de activitati

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.