S-au semnat contractele pentru REGENERAREA URBANĂ! Cum va arată cartierul Micălaca după modernizare

S-au semnat contractele pentru REGENERAREA URBANĂ! Cum va arată cartierul Micălaca după modernizare

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă şi directorul general al PORR Construct SRL, Klaus Bleckenwegner au semnat marţi, 5 iunie, primul contract pe Regenerare Urbană a spaţiilor dintre blocuri în cadrul întâlnirii cetăţeneşti organizate în cartierul Micălaca, zona Mioriţa.

În valoare de peste 5 milioane de euro, investiţia va îmbunătăţi cadrul de viaţă în această zonă a municipiului prin redefinirea și modernizarea lucrărilor de urbanizare primară și secundară. Lucrările vor consta în amenajarea de spații verzi, locuri de joacă și recreere, modernizarea căilor de acces și a iluminatului public, amenajarea de parcări, inclusiv construirea de parcări colective etajate.

Concret vorbim despre: o suprafaţă de 34.403 m2 destinată parcării autovehiculelor, 4.768 m2  trotuare amenajate,  canalizare pluvială pe o lungime de 2.470 ml,  spaţii verzi amenajate pe o suprafaţă de 4.899 m2, 25 de cvartale din zona Mioriţa reamenajate,  1.281 locuri de parcare amenajate la sol, iar alte 324 locuri generate prin realizarea celor două parcări de tip Fast Park, situate pe strada Păşunii, anunță Primăria.

Mai mult decât atât, în paralel cu Regenerarea urbană vor fi demarate alte două lucrări: modernizarea iluminatului public şi introducerea rampelor ecologice în subteran”, a explicat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Regenerarea urbană a spaţiului public dintre blocuri este unul  dintre cele mai ambiţioase proiecte ale Municipalităţii arădene.  În valoare totală de 50 de milioane de euro, investiţia vizează opt loturi: Alfa, Vlaicu stânga, Vlaicu dreapta, centru, Confecţii şi Micălaca  Proiectul ar urma să fie finalizat în vara anului 2020.

Când vom încheia acest proiect de Regenerare Urbană, vom fi primul oraş din ţară care finalizează infrastructura din interiorul cvartalelor”a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Un nou contract pe Regenerare Urbană a spaţiilor dintre blocuri a fost semnat, miercuri, 6 iunie 2018, în cadrul întâlnirii cetăţeneşti organizate de Primăria Municipiului Arad în cartierul Micălaca, zona 300. Investiţia în valoare de 5 milioane de euro va schimba radical aspectul urbanistic al zonei din spatele blocurilor situate pe străzile: T. Stamatiad, Ghe. Ciuhandu, Cornel Radu, Ilie Măduță, A.P. Negură, Pavel Alaszu, N. Brânzeu şi Bd. N. Titulescu. Aici se vor amenaja spațiile verzi, locurile de joacă și recreere, se vor moderniza căile de acces și iluminatul public şi se vor amenaja parcări, atât la sol cât şi supraterane.

Concret vorbim despre: o suprafaţă de 21.332 mp m2 destinată parcării autovehiculelor, 2.122 m2 trotuare amenajate, canalizare pluvială pe o lungime de 1.500 ml, spaţii verzi amenajate pe o suprafaţă de 5.828 m2, 10 de cvartale din zona 300 reamenajate, 639 locuri de parcare amenajate la sol, iar alte 427 locuri generate prin realizarea celor 3 parcări de tip Fast Park, situate pe străzile A. P. Negură, Ghe. Ciuhandu şi Ilie Măduță. Şi tot în această zonă municipalitatea şi-a propus amenajarea unui loc de joacă pentru copii, informează municipalitatea.

În paralel cu lucrările prevăzute în proiectul de Regenerare urbană, vor fi demarate şi cele de amenajare a unui număr de 18 platforme subterane de colectare selectivă a deșeurilor. Acestea sunt o alternativă la platformele clasice, reprezentate de țarcuri (din gard metalic sau zidărie) în interiorul cărora se amplasează containere / pubele. Împreună cu asociaţiile de proprietari, reprezentanţii municipalităţii vor stabili noile amplasamente ale platformelor ecologice.

Tot în cartierul Micălaca, zona 300 se are în vedere demararea în aceeaşi perioadă şi a proiectului de Extindere a sistemului de iluminat public, pentru creşterea siguranţei traficului rutier şi pietonal nocturn, îmbunătăţirea securităţii şi siguranţei cetăţenilor pe timp de noapte şi nu în ultimul rând atingerea unei perfomanţe energetice prin folosirea aparatelor de iluminat cu LED-uri.

Cel de-al treilea contract de Regenerare urbană a spaţiilor dintre blocuri a fost semnat joi, 7 iunie, cu ocazia  întâlnirii cetăţeneşti organizate de Primăria Municipiului Arad în cartierul Micălaca, zona 500. Investiţia în valoare de aproape 3 milioane de euro va schimba radical aspectul urbanistic al zonei din spatele blocurilor situate pe străzile: Voinicilor, Alba Iulia, Zalău, Tușnad, Beiuș, Ciobanului, Nucet, Batiștei, Dreptății, Vaslui, Frăției şi Marginei.

Concret vorbim despre: o suprafaţă de 33.921 m2 destinată parcării autovehiculelor, 5.681 m2  trotuare amenajate,  canalizare pluvială pe o lungime de 2.283 ml,  spaţii verzi amenajate pe o suprafaţă de 8.079 m2, 17 cvartale din zona 500 reamenajate,  1.093   locuri de parcare amenajate la sol, iar alte 112  locuri generate de parcările de tip Fast Park, pe strada A.P Negură.

În paralel cu lucrările prevăzute în proiectul de Regenerare urbană, vor fi demarate şi cele de amenajare a unui număr de 28 platforme subterane de colectare selectivă a deșeurilor,  o alternativă la platformele clasice, reprezentate de țarcuri în interiorul cărora se amplasează containere / pubele. Împreună cu asociaţiile de proprietari, reprezentanţii municipalităţii vor stabili noile amplasamente ale platformelor ecologice.

Tot în cartierul Micălaca, zona 500 va fi demarat în aceeaşi perioadă şi proiectul de Extindere a sistemului de iluminat public.  Nu mai puţin de 6160 ml de reţea electrică va ajunge în subteran şi vor fi instalate 176 aparate de iluminat stradal cu LED-uri.

Regenerarea urbană a spaţiilor dintre blocuri este o investiţie în valoare de 50 de milioane de euro şi este realizată din bugetul general al Municipiului Arad şi fonduri de creditare  BERD. Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni de la data  emiterii ordinului de începere.

Săptămâna viitoare vor fi semnate contractele de Regenerare urbană a spaţiilor dintre blocurile din zona Calea Aurel Vlaicu.

 

  1. Buna ziua,

    Nazistii s-au gandit sase luni la denumirile operatiunilor importante, de exp. „Noaptea cutitelor lungi”. Denumirea suna foarte bine dar se putea rezolva in mod clasic, cred si din 1 milion de euro.

    Raspunde
  2. suntem primul oras din tara care avem centura ocolitoare care traverseaza fix prin mijlocul cartierului Gai, de ce sa ocoleasca centura Gai-ul cand poate sa treca prin el, si sa nu uitam trotuarul din mijlocul campului in prelungirea strazii campul linistii, bravo sunteti minunati

    Raspunde
  3. cand numai stii ce sa faci ca sa apari prin ziare, desi toata lumea te injura in fiecare zi pentru lucruri corecte, inventezi regenerare urbana dai mana cu nimeni, semnezi pe hartie igienica si pozezi mandru ca sau mai dus 4 ani de frecat menta, bravo falca

    Raspunde
  4. falca cand mai ploua sa stai tu in statiile minunate de tramvai si sa astepti juma de ora tramvaiul, statiile sunt facute pentru 3 oameni maxim; sa incapi tu, nevasta si mamica

    Raspunde
  5. hodinisar iniman-n tine falca

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.