S-a cerut instituirea unei comisii de anchetă pentru Masterplanul de deșeuri solide

S-a cerut instituirea unei comisii de anchetă pentru Masterplanul de deșeuri solide

Cetățenii județului Arad sunt îndreptățiți să cunoască realitatea iar batjocura liberală la adresa lor trebuie să înceteze, este de părere Marius Sulincean, liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Județean, în condițiile în care social-democratul a cerut vineri instituirea unei comisii de anchetă în ceea ce privește implementarea Masterplanului de deșeuri solide la nivel de județ.

„Să nu spună cineva că PSD privește mereu lucrurile în negru, în contextul în care în plin scandal al gunoaielor în municipiu, cuvintele de ordine care se impun acum sunt responsabilitate, adevăr, legalitate și prudență. În acest spirit cred că trebuie să avem o viziune de ansamblu limpede asupra implementării proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide (SMIDS) la nivelul întregului judeţ”, a declarat consilierul judeţean social-democrat Marius Sulincean.

„Retim este aici doar vârful iceberg-ului și după cum se știe Consiliul Județean Arad a încheiat un contract de concesionare a serviciului de salubritate menajeră pentru zona I a judeţului Arad cu firma timișoreană, care va colecta deşeurile din municipiul Arad şi alte 24 de comune și orașe. Întrebarea care se pune acum este cum și în ce condiții se va implementa proiectul pentru celelalte 4 zone din județ după eșecul cu Retim-ul și dușul rece primit ieri de reprezentanții PNL de la ministrul Mediului, prin doamna Grațiela Gavrilescu. Suntem obișnuiți ca liberalilor arădeni să le dea cu virgulă când vine vorba despre implementarea unor asemenea proiecte cu impact major asupra populației. Încă din 2013 atrăgeam atenția asupra bâlbăielilor și întârzierilor intolerabile ale administrației județene PNL în ceea ce privește gestiunea Masterplanului de deșeuri solide. Mai putem să îi credem pe cuvânt când ne spun că licitațiile pentru zonele 2, 3, 4 și 5 sunt în faze avansate? Tocmai acesta este și rolul comisiei de anchetă pe care am solicitat-o, și care va lua naștere, să facă lumină în zona umbrelor proiectate în toți acești ani pe filiera pașilor succesivi derulați sau nu de Cionca, Bîlcea și predecesorii lor. Ultimul lucru care ar lipsi Aradului ar fi să trebuiască să returneze banii europeni primiți prin programul POS Mediu. Nici nu vreau să mă gândesc la un scenariu atât de sumbru, la fel cum mă îngrijorează lipsa de responsabilitate de care dă dovadă conducerea CJA când vine vorba despre stadiul stadiul de implementare în care se găsește Masterplanul apă-canal al judeţului. La fel cum am făcut-o și în trecut solicităm explicațiile necesare și atragem atenția asupra riscurilor care planează asupra populației județului în urma opacității administrative, iresponsabilității, lentorii și superficialității demnitarilor liberali”, a mai afirmat Marius Sulincean.

  1. BATRINE SULI iar tu te-ai gasit gasit sa vorbesti,sa fii trompeta PSD .Te pricepi la asa ceva .

    Raspunde
  2. Pentru a depozita deseuri nu ar trebui niste lozinci ca „masterplan”, ci un proiect tehnico-stiintific. Masterpalurile sunt pentru autostrazi. Cu deseuri menajere nu trebuie sa tintim chiar la un nivel asa de inalt.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.