S-a votat! Impozite cu 500% mai mari pentru arădenii care nu-și reabilitează clădirile și terenurile

S-a votat! Impozite cu 500% mai mari pentru arădenii care nu-și reabilitează clădirile și terenurile

După cum am menționat și în acest articol anterior , astăzi s-a votat în unanimitate, în cadrul ședinței CLM, proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea Regulamentului privind stabilirea condițiilor de majorare a impozitului pentru clădirile/terenurile neîngrijite și terenurile agricole nelucrate pe raza municipiului Arad.

Acest lucru înseamnă că proprietarii de clădiri care nu își vor reabilita fațadele și acoperișurile sau cei care dețin terenuri neîngrijite vor plăti un impozit cu până la 500% mai mare. Gheorghe Falcă a declarat în cadrul unei conferințe de presă că acest prag de 500% nu va fi atins totuși, ci se va ajunge la o majorare cu maxim 400% și asta în cazul clădirilor foarte degradate.

Cetățenii vizați vor fi informați despre acest lucru și vor putea începe procedura de reabilitare. Primăria le pune la dispoziție și un sprijin care constă fie în scutirea de impozit pe o perioadă de 5 până la 7 ani, fie în executarea lucrărilor pe banii municipalității, care vor fi rambursați în rate, în următorii 5-7 ani.

Proiectul de hotărâre în cauză poate fi studiat aici: 14 PH din _10_07_2017_ nr. 161 impozit cladiri-terenuri neingrijite

  1. o initiativa foarte buna era timpul ca orasul sa-si reabiliteze cladirile si sa dea un aspect civilizat

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.