SAIFA: „Toată lumea ştie care sunt cauzele care au dus la aceasta acţiune disperată, fără precedent în istoria Filarmonicii!”

SAIFA: „Toată lumea ştie care sunt cauzele care au dus la aceasta acţiune disperată, fără precedent în istoria Filarmonicii!”

Sindicatul Artiştilor Interpreţi din Filarmonica Arad (SAIFA), care a suspendat greva generală până în data de 12 ianuarie 2015, aduce într-o postare pe Facebook mai multe precizări în legătură cu situaţia de la Filarmonica de Stat Arad.

Iată precizările aduse de membrii SAIFA:

– Greva de la Filarmonică a fost suspendată doar din respect faţă de publicul nostru, care ne susţine cu 1700 de semnături postate pe petiţia online „Salvaţi Filarmonica Arad!!!”

– Cele două comisii desemnate de către Primărie să cerceteze situaţia insuportabilă de la Filarmonică, continuă să lucreze şi e firesc să se instituie un „armistiţiu” pe perioada

cercetărilor!

– Problema de la Filarmonică a depăşit demult cadrul „marelui” Sindicat. Cele doua formaţii artistice, cu o covârşitoare majoritate (şi dintre cei ce nu sunt membri de sindicat), cer categoric îndepartarea managerului!

– TOATE revendicările exprimate cu ocazia declanşării grevei rămân în actualitate.

– Contractul Colectiv de Muncă ar fi trebuit să fie „prioritate” şi „urgenţă” de aproximativ trei ani… negocierile durează de şapte luni… au avut loc în jur de 15 întâlniri. Unele au eşuat din cauza atitudinii jignitoare a managerului!

– Negocierile nu au fost oprite, s-a solicitat doar o amânare din motive de sănătate apărute la doi membri ai delegaţiei Sindicatului.

– Liderul Sindicatului a obţinut acordul verbal al managerului pentru o colaborare (nu „ciubuc”) cu o orchestra de prestigiu, pentru câteva concerte la Londra. Exista martori! A depus şi o cerere scrisă în acest sens!

– Delegaţia Sindicatului este în măsură să continue negocierile în momentul când se vor rezolva problemele de sănătăte apărute.

– Oamenii nu trebuie „consolaţi” pentru pierderile de ordin financiar datorate grevei!

Sacrificiul s-a făcut în mod conştient, după epuizarea tuturor demersurilor întreprinse pentru rezolvarea situaţiei. Toată lumea ştie care sunt cauzele care au dus la aceasta acţiune disperată, fără precedent în istoria Filarmonicii!

  1. toata lumea stie ca filarmonica e condusa de pocaitii lui Falca si de aceea s-a ajuns intr-o asemenea situatie

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.