Șapte blocuri din Arad vor fi reabilitate termic cu fonduri europene

Șapte blocuri din Arad vor fi reabilitate termic cu fonduri europene

Reprezentanții Primăriei Municipiului Arad au semnat astăzi contractul de finanţare pentru reabilitarea a șapte blocuri de locuințe. Cele șapte blocuri care au în total 156 de apartamente vor fi reabilitate cu fonduri europene. Valoarea proiectului este de peste 5,2 milioane lei, iar valoarea finanțării nerambursabile de peste 2,8 milioane lei. Această cerere de finanțare – „Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din Municipiul Arad (cererea nr. 1)” – face parte dintr-o serie de 4 cereri de finanțare (incluzând 26 de blocuri) depuse, până în prezent, de către Municipiul Arad în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea termică a blocurilor.

„Cele șapte proiecte de reabilitare termică pentru care a fost semnat contractul de finanțare vizează reducerea costurilor beneficiarilor cu încălzirea și îmbunătățirea condițiilor de viață a acestora prin creșterea performanței energetice a clădirilor, dar și utilizarea eficientă a consumului de energie prin reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul si consumul de energie. Îmbunătățirea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din Municipiul Arad a fost estimat că va determina o reducere a consumului de energie pentru încălzire și  limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră, realizându-se o economie anuală de energie pentru încălzire de peste 40%”, spune primarul Gheorghe Falcă.

La semnarea contractului de  finanţare a participat și Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest.

La finalul lucrarilor, trebuie dovedit că reducerea costurilor pentru încălzirea acestor locuințe va fi de cel puțin 40 la sută, iar proprietarii vor trebui să simta acest lucru în facturi. Aceste reguli stricte ale finanțării vor ajuta la reglarea pieței, la creșterea calității acestor lucrari”, a declarat Sorin Maxim.

Cele șapte blocuri care vor fi reabilitate sunt: 207, strada Miorița, Bl 727, strada Vaslui, Bl 7, strada Imașului, Bl 318, sc. A+B, strada Alexandru Popescu Negură, Bl V9, sc. A+B, Calea 6 Vânători, Bl 309, sc. A+B, strada Elena Dragoi și Bl 341, sc. A, strada Gheorghe Ciuhandru.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.