Şapte Doamne şi toate şapte …

Şapte Doamne şi toate şapte …

Apropierea alegerilor locale ne oferă multe momente pe care înainte cu ceva timp nu le credeai posibile. Oameni care până acum nu au făcut absolut nimic într-o anumită privinţă acum îşi dau tot interesul sau, mai bine spus, mimează un interes extraordinar în privinţa anumitor aspecte.

Doar dacă nu ai trăit în ultimii 12 ani în Arad nu poţi să nu ştii ce s-a întâmplat cu sportul arădean şi bazele sportive aici. Cum totul a fost redus la tăcere, cum stadioane şi baze au picat sub lamele buldozerului. Sportul a fost trecut la capitolul „neinteres total“ din partea administraţiei autorităţilor locale, în frunte cu Gheorghe Falcă. Totul însă s-a schimbat brusc anul acesta. Primarul nostru a descoperit cât de mult iubeşte el sportul şi cum poate arunca cu bani – teoretic – pentru sport. Practic, încă tot nu înţeleg de ce două competiţii ca şi Cupa Davis şi Cupa Europei la Aruncări Lungi au putut costa un milion de euro. Între timp, s-a mai adus şi ceva competiţie de motociclete, la care bineînţeles că Falcă şi-a băgat din nou nasul, ba înţeleg şi că s-a dat cu un motor pe acolo. Na, probabil aşa a simţit şi el ceea ce simt arădenii când merg cu maşina prin oraşul găzduit de el, un oraş în care mai nou nu se pune problema cum să eviţi groapa, ci care groapă mai mică să o iei, că sunt mult prea multe.

Dar ştirea care m-a dat pe spate în săptămâna aceasta e că primarul nostru doreşte să construiască şapte! Atenţie, ŞAPTE! Terenuri de fotbal. Nu contează locaţia, contează numărul. Deci primarul nostru, sub oblăduirea căruia au dispărut 14 stadioane şi baze sportive, vrea să ridice acum şapte bucăţi de terenuri de fotbal. Nu ştim încă dimensiuni, dacă sunt sintetice sau de iarbă, dar ştirea aceasta mi se pare că frizează ridicolul. Adică în 12 ani de mandat ai distrus tot ce a însemnat teren de fotbal în acest oraş, iar acum, fix, da fix în an electoral, anunţi că vrei să faci altele şapte! Presupun că toată această intenţie super lăudabilă a lui Falcă se va realiza doar prin studii de fezabilitate după care va fi pusă la sertar şi uitată acolo. Că odată proiectul pe hârtie făcut, banii încasaţi de singura firmă din Arad care pare că e capabilă să facă studii de fezabilitate, la ce nevoie mai e să şi construim? Nu ai cum să nu rămâi uimit de felul în care Gheorghe Falcă îşi doreşte să ne păcălească pe toţi, să pozeze în marele iubitor de sport. Şi mai trist ar fi dacă unii chiar l-ar crede şi să ne trezim că aceştia afirmă sus şi tare că aşa primar care adoră sportul nu a mai avut Aradul de mult.

Plus că mai este o problemă destul de importantă, din punctul meu de vedere. Dacă şi aceste şapte terenuri de fotbal vor fi construite în ritmul în care e ridicat stadionul Francisc Neumann, probabil ele vor fi gata peste patru ani, la următoarele alegeri locale. Că cu ce să mai iasă în faţă atunci şi primarul nostru? Nu mai bine vine şi ne cheamă atunci la inaugurarea acelor şapte terenuri, promiţând – probabil – că peste alţi patru ani o fi gata şi stadionul Francisc Neumann? Iar în tot acest timp echipele de fotbal din judeţul Arad dispar aproape în totalitate, iar formaţiile de copii şi juniori plătesc sume exorbitante pentru chirii. Dar e bine că avem primar iubitor de sport. Că nu mai avem echipe şi baze sportive e un lucru total insignifiant. Vorba aia „fură domnule şi el, dar măcar a făcut ceva …“

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.