SCANDAL DE PROPORȚII: APĂ CU GERMENI peste limitele admise DESCOPERITĂ la mai multe supermarket-uri din România

SCANDAL DE PROPORȚII: APĂ CU GERMENI peste limitele admise DESCOPERITĂ la mai multe supermarket-uri din România

 

ANPC a demarat o serie de controale printre furnizorii de apă ai centrelor comerciale, pe fondul scandalului izbucnit în Argeș, după ce mai mulți bebeluși au fost infectați cu bacteria E.coli.

Specialiștii de la ANPC au luat bidoane de apă din magazine și le-au trimis în laborator la analize. Au fost verificați patru parametri de calitate ai apei: germenii, bacteriile coliforme, E.coli și viermii.

Rezultatele sunt îngrijorătoare! Printre companiile care îmbuteliază apa cu cel mai mare grad de infestare cu germeni se numără chiar cele mai mari de pe piață.

 

Un brand exclusiv al Cora, a ieşit foarte prost la analize, în acest caz, indicatorul care arată cât de curată este apa, avea o valoare de 1.000 de germeni, în condițiile în care maximul admis este de 100 de germeni găsiţi într-un mililitru de apă.

Un alt brand de apă care a ieșit prost la testele de laborator are ca sursă F3 Frățești, iar rezultatul este catastrofal în acest caz: un număr total de 14.000 de germeni găsiţi într-un mililitru de apă.

Și un brand de apă comercializată de Metro, a înregistrat un rezultat de 20.000 de NTG.

Conform site-ului AcademiaCatavencu.info, documentele care atestă cifrele de mai sus nu pot fi date publicității din cauza unor clauze de confidențialitate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.