SCANDAL în Marea Britanie: Se vrea construirea unui ORĂȘEL SPECIAL pentru studenţii din România şi Bulgaria

SCANDAL în Marea Britanie: Se vrea construirea unui ORĂȘEL SPECIAL pentru studenţii din România şi Bulgaria

Un producător agricol britanic i-a iritat pe locuitorii din Boston (comitatul Lincolnshire) anunțând că plănuieşte să construiască o aşezare permanentă alcătuită din rulote pentru studenţii din România şi Bulgaria, care vin să muncească sezonier.

Compania Staples Vegetables, care aprovizionează multe din supermarketurile importante din Marea Britanie a anunțat că va aduce lângă Boston zeci de rulote pentru imigranţi.

De altfel, consiliul local din Boston i-a acordat companiei permisiunea să transforme campusul format din 63 de rulote într-o aşezare permanentă, ba chiar să mai adauge 52 de rulote.

Staples are în acest moment 378 de studenţi angajaţi şi ar putea ridica numărul la 650 în sezonul de vârf.

Studenţii sunt angajaţi pentru o perioadă de 126 de zile şi sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. Potrivit unui comunicat al companiei, „în general nu există posibilitatea de a face angajări în rândul populaţiei locale, dar în regiunea Lincolnshire situaţia e mai bună pentru că studenţii străini vin în zonă pentru a munci”.

Acelaşi comunicat arată că în personalul adus de agenţiile de recrutare adesea „nu se poate avea încredere”, angajaţii fiind „nemotivaţi”, iar firma trebuie în permanenţă să caute şi să instruiască lucrători.

Staples arată că, în urmă cu 2 ani, a oferit 130 de locuri de muncă pe plan local, primind în schimb doar 11 cereri de angajare. Un localnic şomer, intervievat de jurnalişti, a spus însă că firma preferă muncitori străini.

Foto: dailymail.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.