SCANDAL în Partidul Național Liberal: Tăriceanu, DAT AFARĂ de la şedinţa PNL!

SCANDAL în Partidul Național Liberal: Tăriceanu, DAT AFARĂ de la şedinţa PNL!

Rezultatele slabe obţinute de PNL la alegerile europarlamentare creează dezordine în partid. Călin Popescu Tăriceanu a fost dat afară de la şedinţa PNL, la propunerea lui Ludovic Orban, care a invocat faptul că Tăriceanu nu e membru PNL, iar liberalii au votat. Singurul care s-a exprimat pentru ca Tăriceanu să rămână în sală a fost Radu Stroe.

Potrivit unor surse din cadrul Partidului Național Liberal, Radu Stroe urmează să fie exclus din partid.

„Unul din colegii mei a contestat calitatea mea de membru PNL – domnul Orban – şi a cerut preşedintelui Antonescu să supună la vot acest lucru, cu toate că nu delegaţia permanentă stabileşte acest lucru. S-a supus la vot, cu o majoritatea s-a votat propunerea domnului Orban şi am părăsit şedinţa. Aceste lucruri mi se par dintr-un film ireal”, a declarat Tăriceanu, după ce a fost dat afară din şedinţa delegaţiei permanente a PNL.

Crin Antonescu a demisionat, dar rămâne interimar până la convocarea unui Congres Extraordinar pentru succesiunea la şefia partidului. Şi Klaus Iohannis a demisionat din funcţia de prim-vicepreședinte al partidului.

Cât despre vicepreşedinţi, după ce au existat zvonuri că nu ar fi toţi de acord cu înlăturarea de la conducere, s-a decis în unanimitate ca aceştia să demisioneze în bloc. Totodată, în delegaţia permanentă a PNL, s-a votat în unanimitate împotriva unei alianţe cu PSD.

Organizaţia PNL Satu Mare, cea care l-a reprimit pe Călin Popescu Tăriceanu în partid, a fost dizolvată.

„Eu am un mesaj de unitate, dar asta nu se poate, mereu se fac aripioare, iar aripioarele sunt înghiţite de alţii. Ambele organizaţii – organizaţia municipală şi cea judeţeană a PNL Satu Mare – au fost dizolvate pentru că au votat reprimirea lui Tăriceanu”, a explicat Virgil Enătescu, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Tv.

Pe dea altă parte, liberalii Daniel Chiţoiu, Cristian David şi Andrei Gerea s-au întâlnit în biroul preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, unde a avut loc și o reuniune a liderilor coaliţiei guvernamentale, premierul Victor Ponta arătând că este vorba despre o şedinţă USL.

Întrebat de ce a ales ca reuniunea coaliţiei guvernamentale să aibă loc în biroul lui Tăriceanu, Ponta a precizat, înainte de şedinţă, că nu a fost o alegere şi că fostul premier i-a invitat la reuniune pe liderii coaliţiei.

Foto: Facebook

  1. foarte bine i-au facut cameleonului. afara cu tradatorul!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.