SCANDAL la ALDE Arad! „Filiala nu poate performa (doar) prin strategii de tavernă sau de sală de bal”

SCANDAL la ALDE Arad! „Filiala nu poate performa (doar) prin strategii de tavernă sau de sală de bal”

Florin Galiş, fost preşedinte al ALDE Arad, schimbat cu deputatul Eusebiu Pistru de conducerea centrală a partidului, critică în termeni eleganţi, pe alocuri mai duri, situaţia din cadrul filialei arădene a liberal-democraţilor.

Demersul său, deşi era de mult aşteptat, vine abia acum – şi Florin Galiş explică de ce – alături de propunerea de convocare a unei delegaţii permanente a ALDE Arad până la sfârşitul acestei luni.

Iată poziţia lui Florin Galiş, exprimată public:

Despre ALDE Arad. Situația de după numirea, la începutul lui decembrie 2017, a lui Eusebiu Pistru la conducerea Filialei a produs confuzie în rândurile unui mare număr de membri ai ALDE Arad. Dacă însă procedura, oricât de discretionară în esența ei, poate fi motivată prin capacitatea pe care o are orice conducere centrală de a schimba o conducere interimară locală dupa bunul plac, devine naturală așteptarea membrilor de a vedea care este direcția pe care merge noua conducere interimară, care sunt prioritatile, strategiile și modalitatile practice prin care doreste sa performeze politic. Iar aceste lucruri, în afara unor ieșiri sporadice și inconsistente în presa locală, au rămas simple întrebări. Filiala ALDE Arad nu mai traiește ca structură politică autentică, dincolo de recentele descinderi ale conducerii centrale și bătutul cordial pe umăr. O abordare corespunzătoare ar presupune convocarea organismelor statutare și comunicarea cu membrii. În patru luni de mandat nu poate nimeni sa spună că nu s-a putut organiza nicio întâlnire la nivel de Birou Permanent Teritorial sau chiar Delegație Permanentă Teritorială. E minimul, elementarul semn de bună intenție al unei conduceri față de membri săi, să ajungă să stea față în față, într-un for statutar al partidului. Iar acolo lucrurile se pot decide în așa fel încât Filiala să știe încotro se îndreaptă, care sunt pașii următori, să existe un minim progres. Provocările organizatorice – mai ales în cazul unui partid relativ mic – sunt imense. Până acum am vazut doar inconsecvență și un spirit discretionar care a dus inclusiv la demiterea unor organizatii care aveau o conducere aleasă (deci nu interimară), doar pentru a pune în loc apropiați, pentru că “putem”. Adică, într-un partid care necesita reorganizare, infiintare de noi organizatii și, eventual, înlocuirea unor conduceri interimare, se vine cu o gândire de tip “vătaf” , căruia oricum nu îi pasa de vreo regulă. Sigur, orice conducere poate fi schimbată, dar acolo unde există deja structuri statutare, asta se face eventual prin crearea unor alte majoritati care să aleagă noua structura de conducere. Așa se asigură, în concepția mea cel puțin, atât crestere calitativă și cantitativă a organizației, cât și păstrarea vechilor membri care pot vedea că schimbarea nu e una discretionară, ci decisă de membri din organizatie. Asadar, o Filiala nu poate performa (doar) prin strategii de tavernă sau de sală de bal, cu manipulari ieftine si insidioase referitor la unul sau la altul dintre mai noii sau mai vechii lideri, fără ca structura de conducere să aiba curajul sau determinarea de a se întâlni cu structurile partidului în formele precizate de statut.

Cei care mi-au urmărit activitatea în spațiul public din ultimele luni, au putut observa că nu am făcut nicio referire la ALDE; am considerat ca noua conducere trebuie sa-si prezinte agenda ei, fără a se crea grupuri de presiune și fără să-mi propun crearea vreunei fronde interne (ziceti-i curent de opinie sau altfel) la care multi membri s-ar fi raliat. M-au oprit de la un asemene demers rațiuni principiale (da, una dintre tarele mele în politică e ca mai cred în niste principii), pentru ca eu consider că schimbarea unei conduceri interimare, oricat de discretionară, e o decizie pe care conducerea centrala trebuie să și-o asume. Cum nu am vreo “cramponare” cu funcția de presedinte, nu am considerat că trebuie sa creez o opoziție internă actualei conduceri, ci din contră, ei trebuiau să aibă un timp rezonabil de a se manifesta ca o conducere. La patru luni din noul mandat, nu am văzut mai nimic din aceste lucruri, inclusiv din trâmbițatele proiecte de la începutul mandatului. Dar astea sunt aspect pe care o să le judece, până la urmă, electoratul. Convocarea în regim de urgența a organismelor statutare ale partidului la nivel județean pentru a dezbate actuala stare de lucruri și a decide care sunt căile de urmat, ar fi de natură să clarifice lucurile importante. Așa cum s-a mai spus, cred că, deși ALDE nu e tocmai un partid mare, ar fi trist să funcționeze prin decizii de la de la pult sau prin glasul rapsozilor. În asentimentul unei părți dintre colegii mei – lideri de organizatii, de zone, dar si simpli membrii – lansez actualei conduceri propunerea ca o Delegație Permanenta a ALDE Arad să aibă loc până la finalul lunii aprilie. Desigur, nu mă aștept ca propunerea mea să aibă urmări și, da, pentru liniștea unora, le comunic că sunt pregătit și să mă retrag din ALDE atîta vreme cât lucrurile funcționează ca acum. Tot ca o chestie de principiu, deși materialul de față era pregătit de câteva zile, nu i-am dat drumul în preajma venirii conducerii de la București pentru evenimentul de la UAV, tocmai pentru a nu crea o atmosferă perturbatoare. Dar despre principii și urmările lor, cu altă ocazie.

De remarcat, că organizaţia judeţeană ALDE Arad este condusă de deputatul Eusebiu Pistru iar cea municipală de fostul deputat Ion Şcheau, până nu demult membri ai PNL.

  1. bvo dle Galis ati dat dovada de curaj!

    Raspunde
  2. Fugi de aici mai IPOCRITULE numit papa…Galis . specialist in falimente , proprii si Sanevit , te lamentezi si faci pe politicianul cinstit si corect , tu sluga de 2 parale a lui Calimente toxicul , tu care nu ai reusit s a construiesti nimic , pai ce dreak , te compari tu cu Pistru , niciodata , in urma lui se vad multe , in urma ta , poate umbra !

    Raspunde
  3. partidul a inceput sa mearga in jos odata cu schimbarea dlui Ciupe acest Tariceanu al Aradului care ar fi putut sa fie o alternativa la Falca si PDL. de atunci s-a mers din greseala in greseala cu Calimente si cu Pistru si cine stie unde o sa se mai ajunga

    Raspunde
  4. Propun sa o aducem inapoi pe Doamna Lia Ardelean!

    Raspunde
  5. Daaa, mari oameni politici, Fochistu si Contabandistu…. ambii distinsi domni experti la mangleala … Cum se asteapta cineva ca o organizatie sa functioneze cu asa 2 sc.le de tot rahatul. Singuru tel al celor 2 este ca unul sa ajunga Senator i ar celalalt Deputat . Atat si nimic mai mult. Sediul lor le cade in cap, fatada cladirii se huluie in curand , dar cei 2 figuranti basinosi lasa niste dume din ei de iti sta mintea in loc. Locul lor este pe 6 Vanatori.

    Raspunde
  6. GALIS i-si merita soarta ,el a dat afara lideri marcanti al unor organizatii mari. A fost sluga lui Calimente si Tariceanu .In viata s-entoarce roata la fiecare .

    Raspunde
  7. […] SCANDAL la ALDE Arad! „Filiala nu poate performa (doar) prin strategii de tavernă sau de sală de… […]

    Raspunde
  8. cu pistru la comanda se va desfinta filiala,opera lui TARICEANU .

    Raspunde
  9. Florine , Florine ! ce dai , aia primesti , pai tu impreuna cu ursuzul Calimente nu ati facut la fel , a ti exclus din ALDE 8 consilieri , 5 coordonatori zonali , Organizatia municipala ati facut o praf , plus alte ticalosii , si atunci , ce astepti ….. ai primit fix ce meriti , cat despre Calimachos , ti a tras o rau de tot , doare ai !!!

    Raspunde
  10. In sfarsit Florine asteapta un semn cel putin 300 de membri gata sa te urmeze !

    Raspunde
  11. Ramine PISTRU cu SCHEAU , suficient pentru ALDE ARAD .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.