SCANDAL la Vatican: Un preot este ACUZAT de HOMOSEXUALITATE, iar altul de CRIMĂ

SCANDAL la Vatican: Un preot este ACUZAT de HOMOSEXUALITATE, iar altul de CRIMĂ

Vaticanul este afectat de două scandaluri în aceste zile. Unul vizează un preot italian acuzat că a navigat pe Internet în căutarea de amanţi homosexuali şi că ar fi participat la petreceri gay, iar altul în care un preot din sudul Italiei este suspectat că a ucis o enoriaşă, potrivit The Independent.

Părintele Gratien Alabi, din Republica Democrată Congo, este anchetat pentru crimă după descoperirea osemintelor unei femei sub lespezile unei vechi capele. Osemintele ar aparţine Guerrinei Piscaglia, în vârstă de 50 de ani, care a dispărut din Arezzo, în urmă cu un an.

Unele ziare au scris că părintele Alabi era implicat într-o relaţie amoroasă cu femeia, cu care ar fi avut și un copil. Părintele Alabi a negat, însă, toate aceste acuzaţii, susţinând că este nevinovat.

În nordul ţării, Curia locală se confruntă cu acuzaţiile formulate de un bărbat în vârstă de 32 de ani din Rovigo, localitate situată între Bologna şi Veneţia. Acesta s-ar fi adresat presei după ce autorităţile bisericeşti nu au luat atitudine după plângerea sa oficială la Curtea Ecleziastică din regiunea Puglia împotriva unui preot în vârstă de 50 de ani, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Tânărul a pretins că l-a cunoscut pe preot prin intermediul Facebook şi a legat o prietenie strânsă cu acesta, care i-a mărturisit că este homosexual. La plângerea sa, bărbatul a anexat o copie a conversaţiei sale cu preotul, scrie Corriere del Mezzogiorno.

În discuțiile purtate pe Facebook, preotul a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale și cu alte figuri religioase, precum şi cu membri ai Gărzii Elveţiene de la Vatican, folosindu-se de Internet pentru a găsi noi parteneri.

În urma implicării arhiepiscopului de Taranto, preotul respectiv a fost caterisit, după ce s-a stabilit că acuzaţiile se susţin. El a adăugat că acuzaţiile includ comportament care este „absolut incompatibil cu preoţia”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.