SCANDAL URIAȘ în Sănătate. Fost ministru și alți 59 de INCULPAȚI într-un dosar cu DAUNE de 4,5 milioane de euro

SCANDAL URIAȘ în Sănătate. Fost ministru și alți 59 de INCULPAȚI într-un dosar cu DAUNE de 4,5 milioane de euro

Cadre din conducerea Ministerului Sănătății, împreună cu un fost ministru sunt acuzați de abuz în serviciu, după ce au semnat mai multe acorduri cu două spitale private.

Acordurile, valabile între anii 2011-2015 prevedeau transferul mai multor pacienți către spitalele private pentru implanturi de stenturi coronariene (mici tuburi formate dintr-o rețea metalică expandabilă) și alte intervenții chirugicale.

Suspecții primeau de la pacienți mită 500 de euro pentru fiecare intervenție, iar spitalele subvenții, deoarece costurile pentru acest gen de operații sunt suportate de stat.

Transferurile de pacienți erau efectuate în condițiile în care aceleași îngrijiri erau oferite gratuit de spitalele publice.

Suspecții au mai fost puși sub acuzare pentru încălcarea procedurilor de autopsie în aceste spitale, unde 222 de pacienți au murit în perioada celor patru ani de contract.

„Acuzații nu au acționat conform legii care prevede autopsia pacienților care au decedat la mai puțin de 72 de ore după internarea în aceste spitale”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.

Printre inculpați se află și Ferid Agani, fost ministru al Sănătății în Kosovo.

Aceste înșelăciuni au cauzat pierderi în valoare de 4,5 milioane de euro la bugetul țării.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.