SCANDAL URIAȘ/ Un preot le CERE BANI ENORIAȘILOR pentru A-ȘI CUMPĂRA un nou AVION DE LUX

Un pastor american se află în centrul unui scandal uriaş, după ce a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru a reuși să-și schimbe… avionul personal. El spune că are nevoie de un alt avion de lux pentru a răspândi mai uşor harul divin, scrie CNN.

Reverendul Creflo Dollar, fondatorul Bisericii World Changers International, care numără peste 200.000 de membri, a pretins credincioşilor să cotizeze fiecare cu câte 300 de dolari.

El susține că vechiul său avion – un Gulfstream G-1159A fabricat în 1984 – este riscant şi vrea să cumpere o variantă îmbunătăţită a acestei aeronave – un Gulfstream G650.

Dollar, care deţine două maşini Rolls Royce şi proprietăţi imobiliare de milioane de dolari în Atlanta şi New Jersey, neagă acum că ar fi iniţiat o campanie pentru a strânge 65 de milioane de dolari, asta după ce, în luna martie, s-a înregistrat cerând bani enoriaşilor şi a postat videoclipul pe YouTube. Acum reverendul dă vina pe Diavol.

„Diavolul încearcă să mă discrediteze”, spune predicatorul în filmuleţul postat pe Net. „Criticii nu ştiu ce facem noi, de aceea, ei întreabă de ce un predicator are nevoie de un avion. Dacă ar şti ce fac eu, nu ar pune această întrebare”, se justifică Dollar.

Pagina de Internet a campaniei a fost ştearsă, însă, enoriaşii pot face în continuare donaţii pe site-ul bisericii fondate de Dollar.

Reverendul, care predică învăţăturile „evangheliei prosperităţii”, susţine că Dumnezeu vrea să îi binecuvânteze pe toţi credincioşii cu bogăţii pământeşti.

Pastorul are o avere de 27 de milioane de dolari, în timp ce venitul anual mediu al bisericii este de 29.640 de dolari.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.