SCANDALOS/ „Consiliul Judeţean va ajunge subordonat Primăriei. Dacă nu cumva este deja!” Ce se ASCUNDE în spatele AUDITULUI EXTERN de la Compania de Apă

SCANDALOS/ „Consiliul Judeţean va ajunge subordonat Primăriei. Dacă nu cumva este deja!” Ce se ASCUNDE în spatele AUDITULUI EXTERN de la Compania de Apă

Nu mai e linişte în Consiliul Judeţean Arad! Conducerea instituţiei este acuzată că îi vânează pe directorii societăţilor aparţinătoare care i-au fost apropiaţi preşedintelui suspendat Nicolae Ioţcu, acesta fiind motivul real pentru care a fost dispus auditul extern de la Compania de Apă.

Discuţia a fost deschisă de Marius Sulincean (PSD) care a întrebat dacă există suspiciuni în ceea ce priveşte Compania de Apă şi a cerut, totodată, audit la toate societăţile aparţinătoare Consiliului Judeţean Arad.

Adrian Ţolea, preşedintele interimar al CJA, a răspuns spunând că tocmai a fost finalizat un audit intern la Aeroport, care va fi dat publicităţii după un termen de 15 zile, în care conducerea scoietăţii poate să-şi exprime punctul de vedere pe marginea celor constatate. În ceea ce priveşte auditul extern de la Compania de Apă, Ţolea a afirmat că s-a început acolo pentru că este cea mai mare societate a CJA iar suspiciunile sunt cele care au fost relatate şi de presă. Potrivit lui Ţolea, auditul extern va avea trei ţinte: resursele umane, achiziţiile făcute şi activitatea serviciului juridic.

Răspunsul său nu i-a mulţumit pe consilierii opoziţiei, care prin vocea lui Florin Tripa i-au reamintit lui Ţolea că au cerut un audit la Compania de Apă încă de acum doi ani, lucru care nu s-a întâmplat.

Vălul de pe ochii tuturor a fost tras de Gheorghe Sabău, care i-a transmis lui Adrian Ţolea: „Nu ne păcăliţi! E audit la Compania de Apă ca să-l schimbăm pe domnul Bănăţean (n.r. – directorul societăţii), că e omul lui Ioţcu. Urmează apoi Centrul Cultural Judeţean, să o schimbăm pe doamna de acolo şi uite aşa Consiliul Judeţean Arad va ajunge subordonat Primăriei. Dacă nu cumva este deja!”

Remarca lui Sabău l-a iritat pe Adrian Ţolea, care a explicat că printre motivele dispunerii auditului este faptul societatea are aproape 1000 de angajaţi, spre deosebire de societăţile similare din alte judeţe, care au 500 de angajaţi. „Avem aproape 1000 de angajaţi, avem şapte directori şi nu mă feresc să o spun: multă lume taie frunze la câini”, a spus Ţolea, care cu această ocazie i-a cerut şi fostului director tehnic al CJA Adrian Nedelciu (trimis în judecată) să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă.

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean n-a covins, însă, pe nimeni despre adevăratele motive ale auditului extern, astfel că a fost luat peste picior de consilierul judeţean Daniel Duruş (ALDE): „Cine a cerut acest audit, dumneavoastră sau domnul Falcă? În ce calitate a cerut domnul Falcă acest audit? Sau se foloseşte de dumneavoastră?”.

Ţolea a replicat spunând că nu apare nicăieri, în proiectul de hotărâre privind aprobarea auditului, numele lui Gheorghe Falcă.

Într-un final, deşi proiectul a fost votat de consilierii judeţeni, suspiciunile privind adevăratele motive care stau în spatele dispunerii auditului au rămas. În plus, Gheorghe Sabău şi-a exprimat speranţa că nu va costa cât profitul companiei…

  1. Dimpotriva! Nu e nimic scandalos. Ce face Tolea acolo face bine. sa curete toata mizeria aia de la Compania de Apa si apoi sa ia la rand toate institutiile subordonate. Mai ales la centrul cultural judetean ala, ca ala e pe locul 2 la sifonat banii aradenilor.

    Raspunde
  2. Bine Adi Tolea! Mazileste-i pe toti de acolo ca nu fac altceva decat sa suga banii publici.

    Raspunde
  3. asa si traba. faceti curatenie acolo. dati i pe toti afara ca au fost angajati pe pile si relatii

    Raspunde
  4. Eeee, de cand nu mai e Iotcu la butoane incep sa se indrepte lucrurile. E foarte normal ce face Tolea acum. Dupa audit o sa iasa la iveala tot puroiul de la Apa-Canal.

    Raspunde
  5. Ce conteaza cine a cerut auditul ala? Sa se faca si sa ii dea afara pe toti aia de is acolo si freaca menta, ca is mai mult de jumatate angajati de Iotcu din diferite obligatii.

    Raspunde
  6. Bineee baaa Toleaaa!
    La cultura la Anamaria Dragos cand faci audit? Am auzit ca acolo is niste „sifoane” de iti sta mintea in loc.
    Bravo! Tine-o tot asa

    Raspunde
  7. Pfoai ca abia astept sa vad ce se descopera dupa auditul asta. O sa iasa la suprafata toata mizeria care s-a adunat acolo in atatia ani de zile!

    Raspunde
  8. Culmea tupeului….
    Banatean a primit o lista de la falca in urma cu doi ani, unde erau trecute numele celor care trebuia sa-i angajeze. Sarcina de partid!!! Acum Falca merge la punct ochit , punct lovit! hahahaha…

    Raspunde
  9. Cionca Iustin a fugit la timp la Consiliu Judetean la loc caldut. mai finul lui Falca Toma. sa vedem unde fuge si ala…..

    Raspunde
  10. Adevaratul director al Companiei de Apa este mafiotul de Flavius Harsan! Ceilalti 7 sunt mici copii pe langa el!

    Raspunde
  11. viitorul membru in cons.de adm. la apa canal va fi CIONCA !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.